שתף קטע נבחר

אובמה: לא נאפשר מירוץ חימוש גרעיני במזה"ת

איראן, צפון-קוריאה, רוסיה ואפגניסטן - אלו הנושאים שעמדו במרכז מסיבת עיתונאים שערכו נשיאי ארצות הברית וצרפת לקראת פסגת נאט"ו. "נזמין את טהרן להיות חברה אחראית בקהילה הבינלאומית", אמר אובמה. גם קרלה ומישל באו לפסגה

מנהיגי העולם הגיעו בזה אחר זה לפסגת נאט"ו בשטרסבורג. בין הבאים גם נשיא ארצות-הברית ברק אובמה, שקיים בצהריים מסיבת עיתונאים משותפת עם המארח, נשיא צרפת ניקולא סרקוזי. לגבי איראן אמר אובמה: "איננו יכולים לאפשר מירוץ חימוש גרעיני במזרח התיכון".

 

 

אובמה דיבר על הקשר בין ארצות-הברית לאירופה: "אנחנו לא רוצים להיות פטרונים של אירופה, אלא שותפים שלה. ככל שיש יותר יכולת הגנה לאירופה, כך אנחנו נוכל יותר לתאם את עמדותינו".

 הנשיא האמריקני גם הודה למארחו: "אני מודה על האירוח ועל ידידותה ארוכת השנים של צרפת עם ארצות-הברית. אומר כי צרפת היתה בת הברית הראשונה של ארצות-הברית. ללא הנהגתו של סרקוזי הוועידה הזו לא היתה מתקיימת באופן הזה ולא היינו דנים בנושאי אפגניסטן, איראן ורוסיה".

 

על נאט"ו, שהוקמה לפני 60 שנה, אמר אובמה: "נאט"ו זו הברית המוצלחת ביותר בעולם והעקרון המנחה שלה היה שארצות-הברית בטוחה - פירושה אירופה בטוחה ולהיפך. זו המדיניות שלא משתנה ואני כאן כדי לאשש זאת".


סרקוזי, קרלה ברוני, ברק ומישל אובמה בשטרסבורג (צילום: AP)

 

במהלך מסיבת העיתונאים נשאל אובמה על היחסים בין ארצו לרוסיה. "יש פוטנציאל לשפר את היחסים עם רוסיה. להבין שיש לנו אינטרסים משותפים, אבל גם חילוקי דעות בסיסיים. ביקרתי את הפלישה הרוסית לגאורגיה ואני חושב שלמרות ניסיונותיו של הנשיא סרקוזי, לא ראינו יציבות באזור הזה ואנחנו נדון בזה. אני מאמין שארה"ב, רוסיה ואירופה - לכולם יש אינטרס למנוע תפוצת נשק גרעיני בעולם, אבל יש מכניזם שעלינו למצוא שיאפשר אנרגיה גרעינית נקייה. אנחנו נרגשים לקראת העבודה עם צרפת ומדינות אחרות מול איראן, באופן שיזמין את טהרן להיות חברה אחראית בקהילה הבינלאומית".

 

סרקוזי אמר בנושא זה: "אנחנו לא יכולים לחדש את המלחמה הקרה. זה הדבר האחרון שאנחנו צריכים. רוסיה היא מדינה אדירה ויכולה להיות בת ברית מצוינת לעבודה מול האיראנים".

 

"שיגור טיל - פרובוקציה"

נושא נוסף שעלה במסיבת העיתונאים הוא ניסוי שיגור הטיל של צפון קוריאה - על כך אמר הנשיא האמריקני: "הבהרנו לצפון קוריאה ששיגור הטיל שלה הוא פרובוקטיבי, מקשה על השיחות של שש המדינות ושעליהם לעצור את השיגור. התגובה היתה לא רק לא מועילה, אלא חזרה לשפה שהובילה בעבר לבידודה של צפון קוריאה.

 יפן, דרום קוריאה, רוסיה וסין - כולן אמרו שהשיגור לא צריך להיות. אנחנו נעבוד עם כל הצדדים כדי להבהיר לצפון קוריאה שהיא לא יכולה לאיים על יציבות ושלום שאר מדינות העולם".

 

למעשה הנושא המרכזי בו ידונו המנהיגים הוא המצב באפגניסטן. נשיא צרפת: "אנחנו תומכים באופן מלא במדיניות האמריקנית החדשה באפגניסטן. זו לא ניו-יורק שהיתה המטרה ב-11 בספטמבר, אלא כל הדמוקרטיות. לא יתווספו כוחות נוספים לאפגניסטן, אבל אנחנו נעזור לאפגנים לבנות מחדש את מדינתם. לצעירי לאפגניסטן יש זכות להביט לעבר העתיד. אנחנו שמחים שיש נשיא אמריקני שרואה את כל העולם ולא רק במושגים של גבולות ארה"ב ומחוץ להם".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אובמה וסרקוזי. "רוצים להיות שותפים"
צילום: רויטרס
הפגנות נגד הפסגה בשטרסבורג
צילום: AFP
מומלצים