שתף קטע נבחר
 

להרוג וללבוש? הצצה לתעשיית הפרוות

מריליס פרקר, שפית בריטית תזזיתית יצאה למסע תיעודי אל אחורי הקלעים של תעשיית הפרוות. בתום ביקור בחוות חורפנים בדנמרק וציד חיות בארה"ב, היא חזרה בדמעות אל ארון הבגדים. "באתי בראש פתוח, אך מראות הזוועה עדיין רודפים אותי", אומרת פרקר בראיון ל-ynet. "הם יכולים לערער כל בן אנוש"

בשבוע שעבר נערכה המכירה הגדולה בעולם של פרוות בקופנהגן, דנמרק. יותר מחמש מיליון פרוות, שנפשטו ברובן מחורפנים שגודלו למטרה זו בדנמרק, צובלים ויונקים שעירים אחרים, נמכרו למרבה במחיר. עיקר התצרוכת מיועדת לתעשיית האופנה בעולם, ולמרות מחאה ציבורית גדולה, תעשיית הפרוות מגלגלת סכומי עתק והחיות משלמות את המחיר.

 

רק לפני מספר חודשים עמדה מריליס פרקר, שפית בריטית תזזיתית וסקרנית, וצפתה בעיניים פעורות לרווחה במליוני הפרוות שקוטלגו במחסני הענק בדנמרק. השפית, שרגילה לפגוש את מושאי הבישול שלה, לאחר שהומתו באופן מוסרי כדבריה, זכתה להציץ אל אחורי הקלעים של תעשיית הפרוות בסרטה התיעודי "להרוג וללבוש" וחזרה מזועזעת.

 

"אני לא אתחסד, אני משתמשת בבשר של חיות שנבחר בקפידה, אבל אני יודעת שהן לא גדלו במשקים מתועשים ודחוסים, אלא גודלו בתנאים טובים והומתו בצורה הומאנית עד כמה שאפשר", מספרת פרקר בראיון ל-ynet מלונדון.

 

"ראיתי איך מגדלים אפרוחים בתנאים מזעזעים וכשפנו אלי מחברת ההפקה כדי לשדך אותי לעולם של הפרוות, נתקלתי בשאלה לא פשוטה - האם הייתי לובשת מעיל פרווה, אם החיה גדלה וחיה טוב?" 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"אפשר ללבוש חיה שהומתה בהומאניות?"

פרקר מצהירה מראש שהיא לא חסידה גדולה של פרוות, אך מבינה את תחושת העונג החמימה שהפרווה מעניקה ללובש אותה, במיוחד במדינות קרות. לפני שהיא צילמה את הסרט, היא נחרצת בדעתה כי לא ידעה על מסלול הדמים שעוברות מיליוני חיות בדרכן למדפי החנויות.

 

"בארון שלי היו מספר פריטים בודדים של בגדים שהכילו פרוות והסתקרנתי מאוד לדעת כיצד גדלות החיות בחוות פרוות. האם ארגיש בנוח ללבוש אותן? זו בעצם היתה נקודת הפתיחה של הסרט התיעודי", היא מסבירה.

 

"אני מודה שבתחילה חששתי להיכנס לנבכי התעשייה המדממת הזאת, אך המפיקים הציבו תנאי אחד בל יעבור - שאגיע עם ראש פתוח, בלי תחקיר. אני יכולה להבין אותם. אם הייתי חוקרת על כך, סביר להניח שהייתי מגיעה עם שיפוט מוקדם".

 

במהלך מסע חובק עולם מושלכת פרקר אל אחורי הקלעים של תעשיית הפרווה כמו שה כמעט תמים. הסרט אינו קל לעיכול ולכל מי שיש לו סימפטיה קלה ביותר לבעלי חיים, מדובר במסמך מרתק, זוועתי ומסקרן כאחד.

 


חורפן בחוות פרוות בדנמרק (צילום: רויטרס)

 

השפית מבקרת לראשונה בחווה לייצור פרוות של חורפנים בדנמרק וזוכה לראות מקרוב כיצד מוכנסים היונקים למכונה הממיתה אותם בגז תוך שתי דקות, ועורם נפשט מהם בעזרת ציוד מכני משוכלל. 

 

"התמונות יכולות לערער כל בן אנוש"

פרקר, שלוותה בסוללה של אנשי יחסי ציבור מודה שהמקום היה סטרילי, נקי ומנוהל היטב. או לפחות כך הוצגו הדברים מול המצלמות.

 

"פגשתי חוואי שמוכר עשרות אלפי חורפנים לתעשיית הפרוות ולטעמי, הוא היה אחד הטובים שבחבורה שמגדל את החיות בתנאים טובים וממית אותן במהירות", היא מציינת.

 

"ישנם חוואים טובים שלפחות דואגים לחיות עד לרגע האחרון. ברור לי שיש רבים שאינם שומרים על התנאים הללו ואחוז הפיקוח על הפרוות המיוצרות בתנאים הומאניים הוא נמוך".

 

לאחר הביקור הסטרילי בחוות החורפנים בדנמרק, פרקר חווה הלם גדול יותר, כשהיא שבה לבריטניה וזוכה לצפות בסרטונים שצולמו בחשאי על ידי האגודה הומאנית בארה"ב (HSOS) בסין. נציג האגודה במדינה, מארק גלובר, מקרין בפניה תמונות של שועלים וחיות בר נוספות המוכות למוות באכזריות, עורן נפשט מהן בעודן בחיים.

 

"המראות הללו עדיין רודפים אותי ואני חושבת שזה אכזרי בצורה בלתי נתפסת. הרעשים של החיות בכלובים, המצוקה והפחד האדיר בהם היו נתונים, יכול לערער כל בן אנוש", מתוודה פרקר.

 

"העבודה על הסרט בהחלט שינתה את חיי ואם בכל פעם אני כמעט מתפתה לקנות משהו שיש לו קשר לפרווה, מספיק לי רק לחשוב על התמונות שחוויתי כדי להתרחק' מהמקום. את פריטי הלבוש שלי בארון שהכילו פרווה, דאגתי לזרוק בתום הצילומים".

 

  • "להרוג וללבוש" ישודר הערב (ג') בשעה 22:35 בערוץ 8 (הוט)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה קורה בדרך למעיל המחמם?
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
מומלצים