שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    חושפים את הסוד: מתכון הכנפיים של "דיקסי"

    בזכות טרנד העוף ההולך ומשתלט על הזירה הקולינרית ולרגל 15 שנה למסעדת "דיקסי‭,"‬ ענת לב-אדלר חילצה מהבעלים, השף חיים כהן, את המתכון הסודי ביותר בקולינריה המקומית: הכנפיים החריפות

    מסעדות המציינות עשור ויותר אינן מחזה שכיח במקומותינו. לכן, העובדה שהגריל האמריקאי "דיקסי" בתל-אביב חוגג 15 שנות צלייה, מצדיקה התייחסות חגיגית. אפשר להוסיף לשמחה את העובדה שלכבוד יום ההולדת החצי עגול, נענו הבעלים חיים כהן והשף דן קרטלה ללחצינו והסכימו לשחרר את מתכון הכנפיים הסודי.

     

    "לראשונה, אני מפרסם את המתכון המלא של מנת הכנפיים המטוגנות של דיקסי‭,"‬ אומר הבעלים, השף חיים כהן. "הרבה שנים היו שביקשו את המתכון, ניסו לשחזר ולהמציא אותו ופורסמו מספר גרסאות לא מדויקות שלו. עכשיו, לכבוד ארוחת הסדר, החלטתי שהגיע הזמן לשחרר את הגרסה הביתית למנה המבוקשת הזו, המוגשת ב'דיקסי-פילדלפיה‭.'‬ הכנפיים מוגשות במסעדה למעלה מעשור, הביא אותן מאמריקה השף עמיר אילן, לשעבר השף של המסעדה, ומאז הפכו להיות המנה הכי מזוהה עם המסעדה, שנבחרה לאחת המנות האהובות במסעדות בישראל‭."‬  


    (צילום: שלום בר-טל)

     

    הכנפיים של דיקסי

    המרכיבים: 

    לרוטב:

    600 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

    רוטב צ'ילי מתוק

    רוטב צ'ילי חריף

    שום כתוש

    מלח

    פלפל לבן

     

    אופן ההכנה:

    1. מרתיחים בסיר קטן ‭5-4‬ כפות מים.
    2. כשהמים רותחים, מוסיפים לסיר את קוביות החמאה, תוך הקצפה בעזרת מטרפה ידנית, עד קבלת מרקם סמיך ומוקצף.
    3. מורידים מהאש, מוסיפים צ'ילי מתוק וחריף ביחס של ‭,1:1‬ מוסיפים שום, פלפל ומלח לפי הטעם ומורידים מהאש.
    4. מטגנים את הכנפיים בשמן עמוק, או צולים על הגריל. כאשר הכנפיים צלויות, מעבירים אותן לסיר עם הרוטב, להקפצה, עד אשר הן מכוסות לגמרי ברוטב החלק.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים