שתף קטע נבחר

הרשויות המקומיות קונות דגלים מסין. מי אשם?

בהתאחדות התעשיינים טוענים כי רק 10% מהרשויות המקומיות הזמינו דגלים תוצרת הארץ ועקב כך אבדו כאלף מקומות עבודה. מרכז השלטון המקומי: פנינו להתאחדות לסייע בחקיקה, אך ברוש מעדיף יח"צ על פני סיוע לתעשיינים

מי אחראי להצפת המדינה בדגלי כחול-לבן מסין? התאחדות התעשיינים מפנה אצבע מאשימה לרשויות המקומיות - אך הן טוענות שנשיא ההתאחדות, שרגא ברוש, עסוק בלפרסם את עצמו.

 

בהתאחדות התעשיינים טוענים, שעל אף האבטלה הגוברת במשק, הייצור המצטמצם והתכווצות הכלכלה - בחרו השנה רק 10% מהרשויות המקומיות להזמין דגלי לאום מתוצרת כחול-לבן. במרכז השלטון המקומי אומרים מנגד, שברוש נמנע מלסייע להם ללחוץ על הממשלה ועל הכנסת, כדי לאפשר לרשויות לבחור במכרזים הצעות מתוצרת הארץ - על אף שעלותן גבוהה יותר.

 

לטענת התאחדות התעשיינים, 90% מהרשויות הזמינו דגלים מתוצרת סין, בהיקף הזמנות בשווי של כ-2.1 מיליוני שקלים. עיריית תל אביב, לדוגמה, רכשה לחגיגות ה-100 להיווסדה כ-8,000 דגלים שיוצרו בסין -בהיקף כספי של יותר מ-250 אלף שקלים.

 

יו"ר איגוד תעשיות הטקסטיל והאופנה בהתאחדות התעשיינים, רמזי גבאי, ציין ש"תמוה הדבר, שדווקא בתקופה של מיתון ואבטלה הולכת וגדלה, מספקת עיריית תל-אביב תעסוקה ועבודה לפועלים בסין".

 

להערכתו, הסטה של 20%-30% מיבוא הדגלים מסין לטובת התעשייה הישראלית היתה מספקת כ-300-200 מקומות עבודה לתושבי ישראל. המשמעות היא, שלו הרשויות היו רוכשות דגלים רק מתוצרת הארץ, היו מתווספים כאלף מקומות עבודה למשק. 

 

מסע יחסי ציבור?

עם זאת, מסתבר שהדברים אינם פשוטים כל כך. במרכז השלטון המקומי טוענים ש"נשיא ההתאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, מעדיף לצאת מול התקשורת במסע יחסי ציבור לעצמו - במקום להתמודד עם הנושא ולסייע הן לרשויות והן לתעשיינים אותם הוא אמור לייצג".

 

מהמרכז לשלטון מקומי נמסר ל-ynet: "פנינו פעמים רבות לברוש בבקשה לשתף פעולה מול הממשלה כדי לקדם רכישת כחול לבן, אך הוא בחר להתעלם מפניותינו. למעשה, הרשויות המקומיות פנו לממשלת ישראל והן מחכות כבר למעלה מחצי שנה, שהממשלה תאפשר להן להעדיף במכרזים רכישות כחול לבן.

 

"המצב הכלכלי הקשה, סגירת מפעלים ופיטורי עובדים שבים ומזכירים לכולנו כי במסגרת הרכישות שאנו מבצעים עבור הרשויות שלנו, עלינו לתת עדיפות לתוצרת הארץ", טוענים ברשויות המקומיות.

 

יו"ר מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט, ביקש "לאפשר לרשויות המקומיות לבחור רק הצעות של חברות ישראליות בתנאי שאלו לא עולות על הפרש של 15% מההצעות מחו"ל, כפי שנהוג במשרד הביטחון".

 

מעיריית תל-אביב-יפו נמסר בתגובה לטענות התאחדות התעשיינים: "ככלל עיריית תל-אביב-יפו מזמינה בשוטף, דגלים מתוצרת מקומית. במקרה המדובר, עלות הדגלים מתוצרת סין היתה נמוכה ביותר מ-50% מעלות הדגלים מתוצרת הארץ, ולכן בחרה מנהלת המאה להזמין דגלים אלו".


פורסם לראשונה 27/04/2009 09:06

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
גאווה לאומית - סינית. דגל ישראל
צילום: רויטרס
מומלצים