שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    הספרדים באים: סקירת יינות

    בקרוב יגיעו לישראל יינות ספרדיים מיקבים באזורים שונים. שגיא קופר טעם ושב עם מסקנות. והמחירים? שווים לכל נפש

    אקרמן, יבואני היין והאלכוהול, קיבלו לידם לפני כשנתיים יבוא יינות של תאגיד אנגלי בשם United Wineries, המשווק יין מכמה יקבים ספרדיים באזורים שונים. מדובר ביקבים תיירותיים, שחלק מהחבילה שהם מציעים היא ביקור ושהיה ביקב עצמו, לרוב מקומות בעלי היסטוריה ארוכה כטירות או אתרים אחרים, ששוקמו. על אחד היקבים האלה ועל היין הלבן שלו, זוריתה, כבר כתבתי בעבר.

     

    הפעם הציגו אנשי היקב יינות שחלקם עדיין לא בישראל, ויגיעו תוך זמן קצר. אזכיר את המעניינים שבהם. האחרים, ברובם משקפים גישה ייננית בינלאומית, שאין הרבה טעם להביא ממנה לארץ. במחיר תאורטי של 120-130 שקלים, שהיינות האלה אמורים לעלות כאן, אפשר לקבל יינות ישראליים באותו סגנון ובאיכות טובה יותר. החוזק האמיתי של היינות הבאים הוא בהיותם ספרדיים באופיים, ובכך שמחיר של חלק מהם מצוין ובאמת שווה לכל נפש.

     

    היין המוביל של הרשימה הזו הוא המרקס דה מוניסטרול Single Vineyard. ב-130 שקלים תקבלו יין מצוין. הרבה עץ, אבל גם הרבה פרי, ותענוג אמיתי של יין ספרדי במיטבו. שווה 130 שקלים, בהחלט.

     

    קאווה

    Cava Rose 2005 Marques de Monistrol Premium Cuvee

    קאווה רוזה ברוט, עשויה בשיטה המסורתית. בעלת אף נעים, תותי וחביב. בפה הבועות מתחילות יפה ואז יורדות קצת. זהו יין סימפטי, שיעלה כ-55 שקלים. ליקב יש כרגע בארץ קאווה פשוטה יותר, שמחירה כ-37 שקלים ואפשר למצוא טובות ממנה; השוו אותה למשל ל-Santa Ana (יין צ'יליאני, לא קווה, אבל באותה שיטה), שנמכר בסביבות המחיר הזה ונותן יין מהנה יותר.

     

    אזור רואדה

    באזור זה יש שני יינות לבנים: סוביניון בלאן וורדחו (Verdejo), בציר 2007. שני היינות קלים ונחמדים. הסוביניון בלאן חד ופריך. הוורדחו בעל אף טוב, פרחוני ונעים, עם קצת חידודי עיפרון. מנגד, הפה קל ורזה מדי בשביל הצרכן הישראלי, שרוצה יין יותר "שמן" בדרך כלל, בטח במחיר של יותר מ-35 שקלים. שני היינות במחיר של 65 שקלים לצרכן, בערך, ושניהם לא סנסציה במחיר הזה.

     

    אזור קסטייה אי לאון

    2005 Durius Natural Reserve Tempranillo

    100% טמפרניו. הרבה עץ - 12 חודשים בחביות אמריקניות וצרפתיות, שהשאירו את רישומן על היין. למרות זאת יש בו משהו ספרדי מאוד, בניחוחות העץ. מלבד זה יש פירות אדומים, טובים. 14% אלכוהול, שמורגש מעט. טאנינים עזים. גוף קל-בינוני. סיומת עם טיפה מרירות. לשתות עם אוכל מעט שמן. יין שיתאים מאוד למאכלים מעושנים ובמחיר שלו, 37 שקלים, הוא נותן תמורה משובחת ממש.

     

    אזור ריוחה

    Marques de la Concordia Tempranillo 2007

    שישה חודשים בעץ אמריקני חדש. 13.5% אלכוהול. בעל צבע רובי אופייני לזן, וארומות פרי טרי וצעיר, ולצד זה היין מעט gamy . החומציות מורגשת בטעמי הדובדבן של היין, והיא מלווה בהרבה מהשפעת העץ חדש (מתיקות קלה של וניל ושוקולד וגם קצת סוכר). גוף בינוני-קל. סיומת מתובלת, טובה.  55 שקלים בלבד. קניה טובה.

     

    Marques de la Concordia Crianza 2006

    18 חודשים בעץ. יין ראוי מאוד, ומומלץ. יין ספרדי מאוד קלאסי, אלגנטי אפילו. פה בינוני, טוב. כמו מרבית, אם לא כל היינות שכאן, זהו יין מאוד יפה לאוכל. תיבול מצוין בפה. עגול, נעים ומאוד נעים. מעט אלכוהולי בסיום, אבל באמת שאפשר לחיות עם זה. מחיר מומלץ לצרכן: 79 שקלים.

     

    Marques de la Concordia Reserva 2004

    לא פחות משנתיים בעץ צרפתי ואמריקני, ועוד שנה בבקבוק. עשוי מענבי טמפרניו בלבד. מתקבל יין טוב, בעל צבע צלול מעט, אדום רובי אופייני לספרד. אף מאוד טיפוסי-ספרדי, והפירות עדינים, לא "פצצות". גם החבית, למרות המילה "שנתיים" לא הורגת את היין, מה שאומר אולי משהו על איכות הפרי. הסיומת טובה, של דובדבנים ופירות יער. מחיר צפוי של 120 שקלים בערך, ליין אלגנטי וטוב.

     

    יקב ברברנה

    מאותו תאגיד מגיעים גם יינות יקב ברברנה (Berbarana), רק ביבוא רמי ברבי (Best Wines). ברברנה הוא יקב גדול יחסית, ופופולרי. תזהו אותו על פי תוויות הדרקון שלו. המיוחד כאן הוא שהיקב רוצה להפוך ל- carbon neutral בסוף 2012. מה זה אומר? זה אומר מחזור של כל הפסולת הקשורה בייצור היין, מחזור אריזות ואנרגיה, ובעיקר פליטה נמוכה ככל האפשר של CO2, אחד הדברים שמעסיקים מאוד יקבים, בכל העולם.

     

    Tempranillo 2007

    12.5% אלכוהול. חביב, טאני. עגלגל, עם קצת עץ. מפתח ארומות פרחוניות ופרי טרי. הגוף עדיין טיפה קל, אבל בסך כל פרי טוב וסיומת נחמדה.

     

    Evergreen Dragon 2007

    טמפרניו (60%) ושיראז. 13.5% ליין צבע טוב. אדום סגלגל. העץ משולב יפה בפרי; פרחוניות ומעט פלפל. השיראז יוצא יותר אחרי כחצי שעה; יפה. בפה: גוף בינוני, טאנינים קשים מעט. דורש חדרור או אוכל שמן. תקבלו עודף מ-50 שקלים, והיין בהחלט טוב.

     

    שגיא קופר עורך את אתר היין והאלכוהול "בקבוק "

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים