שתף קטע נבחר

עלו ברשת: מקהלת משפחת סימפסון

מנגינת הפתיחה של משפחת סימפסון בא-קפלה, ספרי לימוד בזול, גיבוי וסנכרון למחשב, תווים לשירים ישראלים מכל הזמנים וקעקועים מוזרים במיוחד. אתרים חדשים

הפייבוריט: ספרות זולה

פרויקט "בוקמרקט" של המרכז הישראלי להשאלת ספרי לימוד אינו חדש כשלעצמו, ואם אתם הורים לילדים בגיל בית ספר, בוודאי שמעתם עליו. כעת הוא עולה לרשת באתר חדש ולא מהוקצע דיו - אבל בכל זאת ראוי לציון. האתר מאפשר להורים שילדיהם לומדים באחד מ-63 בתי הספר המשתתפים בפרויקט לרכוש ספרי לימוד במחיר זול במיוחד, דרך האינטרנט ובלי לצאת מהבית או לטרוח לחפור במעמקי עולם המשומשים.

 

הפרויקט עובד על בסיס השאלה או בעצם, חכירה, כאשר בתחילת השנה מקבלים התלמידים את הספרים והחוברות הדרושים להם ומשיבים אותם בתום שנת הלימודים. מידע נוסף, מסלולי תשלום והסברים מפורטים על הצטרפות תמצאו באתר. ובא למערכת החינוך גואל.

 

השימושון

איך להוציא ספר, מי צריך פוטושופ, איפה מוצאים תווים לשירים ישראליים ואיך לסנכרן ולגבות את המחשב חינם?

 

ליאונרדו ווב 2.0 - חברת Aviary מציעה באתר האינטרנט שלה ארבעה כלי עריכה גרפית מתקדמים ביותר, שגרמו לנו להרהר שנית בצורך בפוטושופ. שני הכלים המעניינים ביותר הם Phoenix ו-Raven, עורך גרפי ותוכנת וקטורים, בהתאמה. כמו כל היישומים שאנחנו ממליצים עליהם במדור - גם אלה אינם דורשים הורדה, התקנה (או תשלום), ומספקים לכם יכולות שלא תמצאו אצל המתחרים, כמו עבודה בשכבות, שמירה אוטומטית, פילטרים, אפשרויות יבוא ויצוא מאתרים אחרים, כלי עריכה מתקדמים וממשק חלונאי מוכר.

 

באתר תמצאו גם פורומי תמיכה, מדריכים, דוגמאות ראויות לציון שנעשו באמצעות הכלים הנ"ל ואם אתם בעלי אתרים - אפילו אפשרות להטמיע את שירותי העריכה הללו באתר שלכם. במקביל לארבעת הכלים הקיימים, אגב, עובדים בחברה על עוד 11 שירותים מקוונים, בהם עורך וידאו, אודיו, מעבד תמלילים ועוד ועוד.

 

ספר חשמלי - כתבתם ספר וכישורי העיצוב וההפצה שלכם לוקים בחסר? פנו לאתר Booku הישראלי, מעין הוצאה לאור מקוונת, שתמורת תשלום יהפכו את מסמך הוורד שלכם לספר אלקטרוני, יצמידו לו כריכה מתוך מבחר קבוע מראש ויאפשרו לכם למכור את הקובץ המוגמר באינטרנט. התשלומים מתבצעים באמצעות שירות PayPal, וכל פעולה נוספת (הגהה, עיצוב מותאם אישית, עריכה וכדומה) זמינה רק בתשלום.

 

מסודרים - חשבתם שנניח לכם לשוב לכורסה ולהמשיך להיות נתינים שקטים וסכורי אוזניים? טעיתם. אחרי שבשבוע שעבר סיפקנו לכם קישור למסמך המכונה "חוק ההסדרים", קבלו את הפרויקט החדש של חנן כהן הבלתי נלאה: אתר המרכז את כל ההתייחסויות לחוק וסעיפיו המרובים בתקשורת הישראלית (כולל בלוגים).

 

יש לכם גב - שירות הגיבוי והסינכרון הוותיק והמוערך SugarSync יצא לחופשי, וזמין מעתה גם למשתמשים שלא אוהבים לשלם. פיתחו חשבון ותקבלו נפח אחסון של 2 גיגהבייט ברשת, שמאפשר לגבות קבצים ולסנכרן עד שני מחשבים בלי לדאוג לכלום - אפילו לא למחשב; יש גישה גם מהסלולר.

 

רק על התווים - האתר הישראלי "תווים נט" מציע שירות נדרש ומפתיע בפשטותו: הורדה (בתשלום) של תווים לשירים ישראליים מכל הזמנים. האתר מאפשר לצפות בתווים ואקורדים לכלי נגינה שונים באמצעות תוכנת חינם הזמינה להורדה, להדפיס אותם או להאזין להם. המאגר עוד לא שלם, אבל תוכלו להירשם לקבלת עדכון לכשיעלו התווים לשיר שחיפשתם. החיפוש עצמו מתבצע בעזרת תגים או מנוע חיפוש זריז במיוחד, שגם מציג הצעות לשירים דומים.

 

בתפוצות - עבור מוזיקאים, האינטרנט אמנם טומן בחובו פוטנציאל חשיפה בינלאומי, אבל בו בזמן, מקשה על החדירה לתודעת המיינסטרים. אנשי המיזם המקוון "פטיפון" רוצים לסגור את הפער בין האינטרנט לרדיו או ערוצי הטלוויזיה, ולקשר בין האמנים לבין התקשורת. תמורת 1,400 ש"ח (במקום כ-4,000 ש"ח, לפי עדותם), הם יאפשרו לכם להעלות לאתר סינגלים ומידע משלים, שיהיו זמינים לעיון, האזנה והורדה של שדרי רדיו, מנחי תוכניות מוזיקה, עיתונאים ואנשי סלולר, שאתם תבחרו. חכם ומתבקש.

 

רואים רחוק - מקומם של הקולנוענים לא נפקד מליבנו, ויש לנו אתר מיוחד גם בשבילכם: The Hyde Tube, שמציע ליוצרי קולנוע ואנימציה להעלות לרשת סרטים קצרים, ובאמצעותם ליצור קשר ישיר עם מפרסמים, חברות הפקה וכמובן - צופים, שזוכים בתוכן וידאו איכותי מן ההפקר. אלגנטי ומלא עניין גם לקהל.

 

בטן, גב ואוזן

בלוג אוכל תאילנדי, פורטל לשחיינים ואתר מחודש לתיסלם:

 

אוכל תאי-ם - עדי עליה היא בלוגרית ישראלית ובשלנית חובבת-למחצה, המתגוררת בתאילנד מזה ארבע שנים. לאחרונה היא הקימה אתר חדש ומתבקש, שמוקדש לאוכל תאי ולחיים בתאילנד. ב"סאנוק" (כיף בתאית) הצבעוני תמצאו לא רק מתכונים, אלא גם רשימת מוצרי חובה למטבח התאילנדי (והיכן ניתן להשיג אותם בארץ), טיפים לתיירות משודרגת והמון תמונות מעוררות חשק.

 

שחה, אלון, שחה - האתר בעל השם המתעתע Water Gate אינו מוקדש לבחינת השערוריה הפוליטית שזיעזעה את ארה"ב במאה הקודמת, אלא דווקא למתרחש מתחת למים, ועדיף בבריכה. האתר, פורטל ישראלי לשחיינים מקצועיים וחובבים, הוקם על ידי מיכאל שפירא, ומציע שפע של מידע: חדשות מהתחום, מאמרים מקצועיים הפונים לעוסקים בענף, וכן טיפים צרכניים ובריאותיים. לבד מאלה, תמצאו באתר כתבות טקסט וסרטונים, שיאים ואפילו - מבטיח שפירא - תחקירים נוקבים.

 

חזרה לעתיד - להקת תיסלם, שששת חבריה השיבו אותה לאחרונה לחיים ולבמה, חוגגת 30 שנה. לרגל המאורע הושק אתר אינטרנט חדש, שבו ניתן למצוא גלריות צילומים, ביוגרפיה, דיסקוגרפיה (לרבות אפשרות לרכוש שירים באופן חוקי באתרים חיצוניים), לוח הופעות וקישורים לאתרי מעריצים. בעתיד, מבטיחים שם, יעלו לרשת גם קטעי וידאו מחזרות ו"צ'ופרים נוספים".

 

בפינה

סרטונים, מסעות וירטואליים ברחבי העולם ועוד שטויות שיעשו לכם את השבוע:

 

אאוץ' - בבלוג Yuppie Punk ריכזו צילומים של קעקועים יוצאי דופן, המושפעים מספרים, סרטים, להקות ועוד תופעות תרבותיות.

 

לו הייתי ג'דיי - הקלידו את גילכם, ביחרו סרט, לחצו על הכפתור I'm Feeling Mortal ותגלו כיצד היתה נראית הדמות שלכם בסרטים הוליוודיים מוכרים (שלח: עמית פ.)

 

מערים על המבוגרים - סטיבן פורוגאנן הוא ככל הנראה הילד המהיר בתבל. עתיד גדול צפוי לו כקלפן רחוב (שלח: עמית פ.)

 

קצר ולעניין - קטע וידאו משנת 1985, בו נראה האמן אנדי וורהול מצייר את הזמרת הזמרת דבי הארי באמצעות מחשב קומודור עתיק.

 

מסע בזמן - אחד הדברים הנחמדים בסרטוני Time Lapse היא העובדה שהם מבוססים על המון תמונות סטילס איכותיות, כך שאתם יכולים לצפות במתרחש ולהשתהות על כל פריים בלי מריחות וידאו. הנה דוגמאות לשיט לילי בניו יורק, ביקור וירטואלי בטוקיו שנבנית ונושמת תחת עיניכם והצצה אל מאחורי הקלעים של הפקת אופנה.

 

לא שבעתם מניו יורק? באתר הבא תוכלו לשוטט בה ממעוף הציפור (לחצו על קליק ימני ותגיעו לתפריט המאפשר לשנות את התצוגה בדרכים שונות), ולשלוט במסע בעזרת חיצים ואפשרויות זום. הנמיכו את המוזיקה המעצבנת וחיסכו את כרטיס הטיסה.

 

היידה - עוד לא התעייפתם? האנימטור הבריטי ג'יימס ג'ארוויס ייקח אתכם לריצה קלה ומלאת הרפתקאות. שווה כל רגע.

 

אתה צינור! - אתר YooouuuTuuube הוא פיתוח חסר ערך, אבל משעשע לפרקים, שמאפשר לכם לצפות בסרטונים מאתר הווידאו הפופולרי כשהם מפורקים לעשרות חלקים, כלומר, פריימים. בחרו סרטון רצוי (על פי מילת חיפוש, כתובת מדויקת או וידאו אקראי), קבעו את גודל התמונות וצאו לדרך. זהירות: האתר נופל חדשות לבקרים ומעמיס מאוד על המחשב.

 

בעיות בצנרת - צ'רלי באקט מייצר פסלי מים מהפנטים (שלח: עמית פ.)

 

בלי עזרים טכניים - הסרטון הבא אמנם צולם בשנת 2000, אבל זה לא הופך אותו פחות מגניב: מקהלה אמריקנית שרה את מנגינת הפתיחה של "משפחת סימפסון" בסגנון א-קפלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסימפסונים בא-קפלה
טיול בטוקיו מהמחשב
מומלצים