שתף קטע נבחר

סרוגייט מדברת: "בהתחלה חשבתי שזה מזעזע"

סובל מחוסר ניסיון מיני? חשה כאבים בעת קיום יחסים? ייתכן שהפיתרון הוא פגישה עם סרוגייט - בן או בת זוג חלופי המתמחה בטיפול במגע מיני מלא. לא כל אחד יכול לעשות זאת. ראיון עם אשה שהיתה סרוגייט, לקראת עליית הסרט החדש "סרוגייט"

"זה הגיע די במקרה. הכרתי מישהו שסיפר לי על התחום ועל כתבה שהוא כתב בנושא. בהתחלה חשבתי שזה מזעזע, אבל אז קראתי את הכתבה שלו ונדלקתי. הכתבה פתחה בעיניי את הכל, ובמקצועי כמטפלת בתחום הרגשי, החלטתי ללכת על זה", מספרת יעל (שם בדוי), בת 40, שעבדה במשך שנתיים כסרוגייט והיתה הבסיס לדמותה של הסרוגייט בסרט חדש שמטפל בתחום העיסוק הייחודי הזה. 

 

התפקוד המיני הוא נושא שמעסיק כמעט כל אחד ואחת מאיתנו, וקיום יחסי מין תקינים חיוני מאוד לבריאותינו הפיזית והנפשית. אבל מה קורה כשנתקלים בבעיות בסקס, או ביצירת מערכת יחסים אינטימית? טיפול אצל סרוגייט יכול להיות הפיתרון שיעזור להתגבר על הבושה ולהחזיר את הביטחון.

 

סרטה של טלי שלום-עזר, "סרוגייט", שייצא מחר (27.5.09) בסינמטקים ברחבי הארץ, הוא הזדמנות מצויינת להיכנס אל תוך עולמם של הסרוגייט – מטפלים מיניים.

 

המילה "סרוגייט" פירושה מחליף, ובמקרה זה - בן זוג מחליף, איתו ניתן לקיים יחסי מין כאמצעי טיפולי. מטפלי הסרוגייט עוזרים לאנשים הסובלים מתפקוד מיני לקוי עקב חוסר ניסיון, נשים החשות כאבים בעת קיום יחסי מין, נכים שצריכים לעבור שיקום כדי לתפקד בצורה מינית תקינה, וגם אנשים שעברו טראומה כגון התעללות מינית.

 

הטיפול מותאם לצרכים הספציפיים של כל מטופל ומטופל, כשהסרוגייט מלווה את הפציינט מרגע ההיכרות ועד לקיום יחסי מין מלאים. הפגישות נערכות בדרך כלל אחת לשבוע. מספר הטיפולים נע בין 10 ל-20 מפגשים של שעה וחצי.

 

מדוע אתה או את מתאימים להיות סרוגייט?

לא כל אחד ואחת יכולים להיות סרוגייט. תהליך המיון מתחלק לכמה רבדים, כשבראש ובראשונה צריך קורות חיים רלוונטיים, בדרך כלל רקע טיפולי מסוים, ולכתוב מדוע אתה או את מתאימים למקצוע. לאחר מכן מתקיימים מיוניים גרפולוגיים, כשבסיומם נשלח המתמודד/ת לקורס של שני סופי שבוע שהוא חלק מתהליך המיון, ובו מתקיימות הרצאות, סדנאות ושיחות. רק אז מתחיל המועמד לעבוד ולהדריך מטופלים.

 

מי שאמונה על ההדרכה בארץ ונחשבת לזו שהביאה את שיטת השיקום המיני וטיפולי הסרוגייט לארץ, היא ד"ר רונית אלוני, שאף עשתה את הדוקטורט שלה בתחום.


מערכת יחסים מיוחדת. אמיר וולף ולנה אטינגר, מתוך הסרט "סרוגייט"

 

בסיום קורס ההדרכה מתחילים מטפלי הסרוגייט לטפל בפציינט אחד, כשאחרי כל פגישה, נפגש הסרוגייט עם המטפל/ת שלו/ה בהדרכה, ואילו הפציינט נפגש עם המטפל הקליני שלו. כל אחד מהם כותב דו"ח על הפגישה שהתרחשה, וביחד הם דנים במצוקות שעולות או בשיפורים שקרו ומתכוננים לפגישה הבאה.

  

בדרך כלל עוברות 10-15 פגישות עד ששוכבים

לדברי יעל, הטיפול בדרך כלל כולל מגע מיני מלא, "אבל לוקח עשר עד 15 פגישות עד שזה קורה. כל אחד וקצב ההתקדמות שלו. בנוסף, יש למטופלים בקשות שונות, שלפעמים מתאימות לסרוגייט ולפעמים לא. למשל, יש פניות לראות אוננות של בן הזוג, מה שלפעמים מביך לבקש בזוגיות, ופה זה הרבה יותר אפשרי, פתוח ומובן".

 

-האם נשים מטופלות רק אצל סרוגייט גברים ולהפך?

"נשים הזקוקות לטיפול מיני יטופלו כמעט תמיד על ידי גברים, וגברים יטופלו על ידי נשים. יחד עם זאת, היו פניות של הומואים ולסביות שהתלבטו לגבי הזהות המינית שלהם, וטופלו על ידי המין שלהם".


"כל אחד רשאי לומר אם הוא רוצה להמשיך או לא". מתוך הסרט

 

-איפה מתקיימות הפגישות והטיפולים?

"לאחר כמה פגישות בחוץ, כששני הצדדים הכירו זה את זה, הטיפולים עוברים להתקיים במרפאה. המטופל לא בא אלי הביתה או משהו כזה, והוא לא יודע עלי פרטים מזהים אלא רק מה שאני מסכימה לומר".

 

-לפי הבנתי וצפייה בסרט, הטיפולים האלה לא זולים בכלל.

"נכון. המטופל נדרש לשלם למרפאה בערך 1,300 שקל, ועוד כמה מאות שקלים למטפל. בסך הכל כ-2,000 שקל לפגישה. אין ספק שזה מאוד יקר, ובתקופה ארוכה של טיפולים אפשר ממש לקנות רכב חדש. אבל אנשים עם בעיה שסיימו טיפול אצל סרוגייט אמרו שזה שווה כל אגורה. בסך הכל זה החיים שלהם – הדבר הכי חשוב שיש".

 

יחסים אינטימיים בתנאי מעבדה

"סרוגייט", סרט בן 56 הדקות, מתאר את אילי (אמיר וולף), גבר בן 32, המתקשה ביצירת קשרים עם נשים בגלל התעללות מינית שעבר ומופנה לקבלת טיפול אצל הגר (לנה אטינגר), סרוגייט גרושה פלוס ילדה.

 

הגר ואילי נפגשים אחת לשבוע ומתרגלים יחסים אינטימיים בתנאי מעבדה. עם התקדמות העלילה למדים הצופים על עולמו של המטופל, כמו גם על עולמה של הסרוגייט, שלרוב נשאר חסוי ונסתר, ועל מערכת היחסים המיוחדת שמתפתחת ביניהם.

 

יעל נפגשה עם במאית הסרט אחרי כתיבת התסריט ולאחר מכן עם  השחקנית שמגלמת את הסרוגייט. "בעיקר העשרתי את הרקע שלה וסיפרתי לה על המקצוע ועל ניסיוני כמטפלת מינית", אומרת יעל, "איפה נוגעים, מה לעשות וכדומה. עשינו תרגילי מגע בהם חווה המטופל מגוון של סוגי מגע שלא הכיר ולמד על עצמו מה נעים לו ומה לא ולאחר מכן מה נעים לבת הזוג. מתחילים בידיים, עוברים לבטן, גב, פנים וכן הלאה".

 

-הואיל ויחסי מין הם חלק מהטיפול, אני מניח שרובכם רווקים או גרושים.

"אין סרוגייט שהוא נשוי או נשואה, וזאת משיקולים דתיים, כי אסור לבגוד וכדומה. רובנו אכן היינו גרושים או רווקים מאוחרים, אבל בהחלט יש מטפלים מיניים שיש להם זוגיות. לא תמיד בן או בת הזוג יודעים שהפרטנר שלהם עוסק בכך. אני, למשל, הייתי רווקה כשהתחלתי לטפל, ואחרי ארבע-חמישה חודשים הכרתי מישהו וסיפרתי לו על כך. היינו בקשר זוגי חצי שנה אבל זה נגמר. לדעתי יש יתרון בכך שלסרוגייט יש זוגיות".

 

"כמו התחלה של קשר זוגי לכל דבר"

-מה קורה שמקבלים מטופל שלא נמשכים אליו?

"המפגש בין מטופל לסרוגייט זה כמו התחלה של קשר זוגי לכל דבר. קודם יוצאים לפגישה בבית קפה, ממש פגישה עיוורת, ושני הצדדים בוחנים זה את זה: האם יש זרימה או אולי דחייה. כל אחד רשאי לומר אם הוא רוצה להמשיך או לא. אני בהחלט יכולה לומר למטופל שאני לא חושבת שאני מתאימה לטפל בו".

 

-בסרט יש התאהבות במהלך הטיפול. קרה פעם שהתאהבת בפציינט שלך?

"לא, אבל היו מטופלים שהרגשתי אליהם יותר קירבה, והיו כאלה שפחות. חשוב מאוד שיהיו גבולות בין הסרוגייט למטופל, וכל טיפול הוא מובנה וללא הפתעות. למשל, יש מטופלים שלפעמים ממהרים להוריד לך את החזייה ולנגוע לך בחזה, ולכן הגבולות מאוד חשובים".

 

-איך המשפחה והחברים הגיבו למשמע עיסוקך?

"לא כולם ידעו. בחרתי למי כן לספר ולמי לא. היו לי חברים שידעו מה אני עושה והיו כאלה שלא. למשל, היתה לי חברה שידעתי שלא תפרגן לי אז החלטתי לא לספר לה".

 

-מדוע עזבת את המקצוע לאחר שנתיים בלבד?

"אני חושבת שפשוט מיציתי. אתה עובד עם כמה מטופלים בשבוע, וזה מאוד אינטנסיבי. הנפש והגוף חולקים אנרגיות בעוצמות גבוהות מאוד, ובשבילי זה הספיק".

 

-מה החוויה הכי משמעותית שקרתה לך בטיפול כסרוגייט?

"במטופל האחרון שלי טיפלתי במשך תשעה חודשים. זה היה ממש כמו לידה. המראה החיצוני שלו לא היה לטעמי, אבל הפנימיות שלו היתה מדהימה. לקח לי זמן להתחבר אליו עקב החיצוניות שלו, אבל ככל שהתקדמנו עם הטיפולים למדתי להכיר אותו והטיפול היה מדהים, ופיתחנו קשר טוב. ואז חשבתי לעצמי כמה זה חשוב לשים את החיצוניות בצד ולהתרכז בפנימיות. בן הזוג שלי הנוכחי די דומה למטופל ההוא. למדתי להתאהב במי שהוא, ועברתי תהליך למידה בעצמי, תהליך של קבלה".


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הטיפול מותאם לצרכים של כל מטופל ומטופל. מתוך הסרט "סרוגייט"
טלי שלום-עזר, במאית הסרט
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים