שתף קטע נבחר

מתפצפץ: פילה סלמון אפוי בציפוי פריך

פילה סלמון בתנור, מצופה באגוזים ועשבי תיבול ומוגש על מצע של כרשה ותרד. מנה חגיגית וטעימה, אבל בהחלט לא מסובכת

פילה סלמון במעטפת אגוזים פריכה על מצע כרשה ותרד

מתכון באדיבות "עץ הזית"

 

המרכיבים (6-8 מנות):

1 פילה סלמון שלם (1-1.5 ק"ג)

150 גרם אגוזי מלך

1/2 צרור פטרוזיליה

1/4  צרור כוסברה

1/4 צרור בזיליקום

מלח, פלפל שחור

שמן זית

לתוספת:

2 שיני שום כתושות

2 כרשות (700 גרם) קצוצות דק

250 גרם עלי בייבי תרד שטופים וקצוצים גס

1 כוס ציר ירקות או עוף (אפשר מאבקה)

שמן זית


(צילום: יוסי סליס)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מנקים את הסלמון מעצמותיו ומעורו (אם מדובר בסלמון קפוא, עדיף לפשוט את עורו כל עוד הוא קפוא, על ידי קילוף קל בעזרת סכין, ותלישה ידנית). בעזרת מברשת משמנים את הסלמון בכמה כפות שמן זית (אפשר גם עם תרסיס).
  3. טוחנים במעבד מזון את עשבי התיבול והאגוזים עד לקבלת תערובת פירורית אחידה.
  4. מניחים את הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים את עיסת התבלינים והאגוזים על פני פילה הסלמון בשכבה עבה של  כ-1/2 ס"מ, מזליפים מעל עוד 3-4 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים בתנור 20-25 דקות (הסלמון צריך לצאת ורדרד ולא עשוי לגמרי).
  5. התוספת: מחממים מחבת עם מעט שמן זית. מטגנים את הכרשות 10-15 דקות, עד שהן מתרככות קלות.
  6. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות. 
  7. מוסיפים את הציר ומבשלים כ-5 דקות, עד לצמצום הנוזלים.
  8. מוסיפים את התרד ומבשלים 2-3 דקות, עד לריכוך התרד. מתבלים במלח ופלפל שחור ומסירים מהאש. מניחים בצלחת מצע של תרד וכרשה ומעליו פרוסת סלמון.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים