שתף קטע נבחר

כמו פעם - עוגת חמאה פשוטה

"פאונד קייק" היא עוגה אנגלית מסורתית מהמאה ה‭,17-‬ העשוייה מכמויות שוות ‭1)‬ פאונד) של קמח, סוכר, חמאה וביצים. נוסחה כבדה זו יצאה מזמן מהאופנה, אבל לפניכם מתכון לגירסה מודרנית ורכה שלה, עשירה אך קלילה, עם מרקם צפוף אך עדין

עוגת חמאה

הסוד טמון בחמאה ובביצים: עליהן להיות בטמפרטורת החדר, אבל לא רכות מדי ונמסות, אלא עם מרקם של פלסטלינה השומרת עדיין על צורתה. העוגה קלה להכנה, ונאפית בתבנית קוגלהוף עם חור באמצע (ולא בתבנית מסורתית, כדי למנוע התנפחות והתבקעות במרכז).

 

המרכיבים:

3 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

‭1/4‬ כפית מלח

225 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר

3 ביצים בטמפרטורת החדר, מוקצפות קלות

1 כוס חלב, בטמפרטורת החדר

2 כפיות תמצית וניל טהור

קליפת לימון מגוררת מ‭1-‬ לימון

 

הכלים: תבנית קוגלהוף מסולסלת (עם חור באמצע) בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת


(צילום: דורון זוסמן)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
  2. מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  3. בקערת מערבל מקציפים מעט את החמאה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ומקציפים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד.
  4. במהירות בינונית מוסיפים את הביצים בכמויות קטנות, 1 כף בכל פעם, ומקציפים במשך ‭4-3‬ דקות עד שכל הביצים בתוך התערובת, שתפחה וכעת היא קלילה ובהירה.
  5. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם החלב, כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח ‭4)‬ הוספות של קמח, ו‭3-‬ הוספות של חלב).מוסיפים את הווניל ואת קליפת הלימון.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים. אופים כ‭55-‬ דקות, או עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי.
  7. מצננים בתבנית על רשת במשך 10 דקות. הופכים, מסירים את התבנית, וממשיכים לצנן על רשת צינון מלא.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים