שתף קטע נבחר

חשד להפרת זכויות עובדים בעשרות חברות הובלה

התמ"ת פתח תיקי חקירה נגד כל אחת מ-40 חברות ההובלה שהשתתפו בבדיקה שערך; הן חשודות בהפרת כמה מחוקי העבודה הבסיסיים, בהם אי-תשלום שכר מינימום ושעות נוספות

ממצאים חמורים בבדיקה של זכויות העובדים בחברות ההובלה וההיסעים. מנתונים שהגיעו לידי "כלכליסט" עולה כי משרד התמ"ת פתח תיקים על חשדות לכאורה נגד כל אחת מ־40 החברות שנבדקו. 

 

בסך הכל גבו אנשי אגף האכיפה עדויות מ־700 עובדים בחודש מרס. החשדות מתמקדים בעבירות על כמה מחוקי העבודה הבסיסיים - אי־תשלום שכר מינימום ואי־העברת ניכויים לקרנות פנסיה, אי תשלום שעות נוספות, אי-מתן ימי חופשה כחוק, עבודה ביום המנוחה השבועי ועוד. 

 

בתמ"ת יחלו לחקור את בעלי החברות תחת אזהרה, ולאחר גביית עדויות נוספות ובדיקת מסמכים יוחלט האם לסגור את התיק, להטיל קנס מנהלי של עד עשרות אלפי שקלים או לפנות לבית הדין לעבודה במקרה של ראיות לעבירות חמורות.

  

בישראל כ-40 אלף נהגי רכב כבד (מעל 10 טונות) וכ-8,000 נהגי אוטבוס בחברות פרטיות (שאינן אגד או דן). לדברי גורמים המקורבים לענף ההובלות וההיסעים, בעלי החברות נמצאים בלחץ גדול בשל הבדיקה. לאחרונה אף הורה גבי בן-הרוש, יו"ר ארגון המובילים, על פתיחת משא ומתן עם ההסתדרות על הסכם קיבוצי חדש בענף; ואולם בשיחה עם "כלכליסט" הכחיש בן-הרוש קשר בין הדברים, ואמר שהפנייה להסתדרות נעשתה על מנת לשפר את ההסכם הקיים ולחדד נקודות שלא היו ברורות עד עתה, במיוחד בנוגע להגדרת שעות העבודה של הנהגים. 

 

חזי אופיר, מנהל אגף האכיפה במשרד התמ"ת, אמר כי "בכוונת המשרד להגיע למגזרים נוספים במשק. בחודשים הקרובים יינתן נשים דגש על חברות שירותי הניקיון ועל עבודת נוער".

 

"המקצוענים" "הובלה"


פורסם לראשונה 06/06/2009 22:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
כל 40 החברות חשודות. משאית הובלה
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים