שתף קטע נבחר

מדריך: לערוך תמונות מהרשת

למה להתקין במחשב תוכנה לעריכת תמונות, אם אפשר לקבל כמעט אותו שירות באינטרנט? מתוך עשרות אתרי העריכה המקוונים בחרנו 5 מומלצים: הבשל, היוקרתי, הבסיסי, החכם והבוסרי

עריכת תמונות דיגיטליות היא אחד התחומים בהם המחשוב האישי חולל מהפיכות כמעט מרגע לידתו. החומרה, התוכנה והטכנולוגיות שמשמשות בגרפיקה הממוחשבת לסוגיה נחשבות שניות בתחכומן ובמורכבותן רק לאלו של תחומי עריכת המדיה והתלת- ממד (וידאו, אודיו, משחקים וכו‭.('‬ ואכן, במשך שנים רבות המגמה הייתה תמיד כלפי מעלה: "השוק" היה מורכב בעיקר מאנשי מקצוע, שרצו יותר אפקטים, יותר רזולוציה ויותר ביצועים.

 

בשנים האחרונות הכל השתנה. מיליוני משתמשים שאינם צלמים מקצועיים או גרפיקאים מנוסים זקוקים לכלים לטיפול בתמונות הדיגיטליות שלהם. חלק מהם עדיין משתמשים בתוכנות ייעודיות, אבל מספר גדל והולך מעדיפים לעשות את זה בשיטת ה‭:Web 2.0-‬ הם משתמשים בשירותים מקוונים לעריכת תמונות.

 

ישנם היום מיליוני גולשים, שהצילום הדיגיטלי הוא חלק בלתי נפרד משגרת חייהם. הם מצלמים תמונות, מעבירים למחשב ומפיצים - כלומר מדפיסים אותן, שולחים בדואר אלקטרוני לחברים ובני משפחה, וכמובן: מעלים לרשת. לבלוגים, לפורומים, לרשתות חברתיות ולשירותי תמונות כמו Flickr, ‭Album Picasa‬ או ‭.Twitpic

 

את השלבים השונים של הטיפול בתמונות, בדרך מהמצלמה אל הרשת, אפשר לבצע בתוכנות עריכת תמונות מקצועיות, דוגמת Photoshop או Paint Shop Pro‬ הפחות-מקצועית (ו/או בגירסאות ה‭Album-‬ שלהן‭.(‬ קיימת גם תוכנת הקוד הפתוח ‭,The GIMP‬ ועוד עשרות כלי תוכנה חינמיים אחרים. חלקם כאלו שמתאימים גם למחשבים הפחות-החזקים, לרבות ניידים זעירים ‭.(Netbooks)‬

 

מצד שני, בשביל מה להתקין תוכנה, אם אפשר לקבל כמעט אותן תכונות משירות רשת, שרץ ישירות מהדפדפן? השירותים המקוונים פשוטים מאד לשימוש, נגישים מכל מקום וירוצו כמעט על כל מחשב. הם מציעים היום תכונות, שכבר די דומות לתוכנות פשוטות לעריכת תמונה - כאלו שנמצאות בחצי הדרך בין ה"צייר" של מייקרוסופט לבין פוטושופ.

 

מה הם מציעים

אלו יכולות תוכלו לקבל משירות עריכה מקוון? לפני הכל, את האפשרות לבצע פעולות עריכה אלמנטריות, כמו סיבוב ‭,(Rotatae)‬ היפוך אנכי/אופקי ‭,(Flip)‬ חיתוך ‭,(Crop)‬ שינוי גודל ‭(Resize)‬ וכדומה. כמובן, גם פעולות פשוטות כאלה יכולות להתבצע דרך ממשק מוצלח יותר או פחות, ועם מידה שונה של נוחות ושליטה למשתמש.

 

רוב השירותים מציעים אוסף כלים רחב, יותר או פחות, לתיקון תצלומים. כלים כאלה יכולים להיות: שינוי בהירות וניגודיות, תיקון צבעים (ידני או אוטומטי‭,(‬ שליטה בחדות ‭,(Sharpness)‬ תיקון אור וצל ‭(Highlights/Shadows)‬ הסרת עין אדומה, ועוד.

 

חלקם הקטן מציעים אפשרות לתיקון אוטומטי ‭(AutoFix)‬ של תצלום. כמעט כולם כוללים אפקטים או פילטרים, ברמה כזו או אחרת - החל מפילטרים צבעוניים פשוטים ואפשרות המרה לגווני אפור, דרך דפורמציות (אפקטים שונים של עיוות גיאומטרי) וכלה באפקטים אמנותיים (שגורמים לתצלום להיראות כמו ציור, למשל‭.(‬

 

רוב שירותי עריכת התמונות מאפשרים להעלות אליהם תמונות מהמחשב ולשמור חזרה למחשב בסיום העבודה. רובם גם מתממשקים לשירותי אחסון תמונות ברשת כדי "למשוך" מהם תמונות ולשמור אותן חזרה אחרי העריכה.

 

הכי בשל

Picnik.com לא היה הראשון בתחום, אבל זהו אחד השירותים הפופולריים משתי סיבות. ראשית: הטכנולוגיה שלו משמשת גם בשירות התמונות הפופולרי פליקר, השייך היום ל‭.Yahoo-‬ שנית: הוא מצויין. זהו ללא ספק השירות הכי בשל.

 

Picnik מאפשר להעלות אליו תמונות ישירות מהמחשב שלכם, מהמצלמה דרך המחשב, או לייבא מחשבון פייסבוק, פליקר, ‭Picasa Album‬ או אחד משבעה שירותי אחסון תמונות אחרים. בתמונות שתעלו תוכלו לבצע פעולות עריכה בסיסיות, להוסיף אפקטים ופילטרים ואז לשמור חזרה למחשב, להדפיס, לשלוח בדואר אלקטרוני, או להעלות את התמונה המתוקנת לשירות המתאים (פליקר, פייסבוק וכו‭.('‬


(צילומים: שוקי גלילי)

 

Picnik מצטיין במיוחד בכלי תיקון התמונות שלו, אבל לא כולל כלי איור קלאסיים. בגירסת הפרימיום ‭25)‬ דולר לשנה) תקבלו כבר אפקטים נוספים, אפשרות להוספת מסגרות, טקסטים מעוצבים וכו‭,'‬ ואפשרות נוספת שעשויה להיות מאוד חשובה לכם: לערוך מספר תמונות במקביל. אולם לתמונות בודדות גם הגירסה החינמית עשויה להספיק.

 

עם ממשק אינטואיטיבי ומלוטש, ביצועים מעולים ואינטגרציה חזקה עם שירותי תמונות ורשתות חברתיות - זהו בהחלט שירות מומלץ.

 

הכי יוקרתי  

Photoshop Express - כמקובל אצל חברת ‭,Adobe‬ שירות עריכת התמונות שלה נראה מצויין. יש לו ממשק פלאש נקי ויפה, שמאפשר להעלות תמונות, לערוך לתקן, לשלב אפקטים פשוטים ואיורים מוכנים, ליצור Slideshows ולשלוח לחברים. גם הוא מציע אינטגרציה יעילה עם כמה שירותי תמונות (לא כולל פליקר) ומעמיד לרשותכם שטח אחסון בנפח של 2 גיגהבייט ואפשרות לנהל אלבומים פרטיים או משותפים ולערוך מה ומתי שתרצו.


 

לטעמנו, השירות הזה מספק חוויית שימוש קצת מאכזבת, בעיקר בגלל הביצועים המתסכלים שלו, אבל גם כיוון שחלק מהכלים הכלולים בו הרבה פחות מתוחכמים מאלו של Picnik או ‭,Pixlr‬ למשל. מצד שני, מדובר בשירות חדש יחסית, שעדיין מתפתח, ויהיה מעניין לעקוב אחריו - הרי Adobe הגדולה לא באמת יכולה להרשות לעצמה שלא להצטיין בתחום הזה.

 

הכי בסיסי  

SplashUp.com‬ היה אחד השירותים הראשונים בתחום, ולמרות שבהשוואה למתחרים החדשים הוא נראה הרבה פחות חדשני, עדיין יש מה לחבב בו - בעיקר את פשטותו.

 

מלבד תכונות העריכה הבסיסיות ומספר אפקטים פשוטים, הוא מציע כלי איור, תיקון צבע, עריכה בשכבות ‭(Layers)‬ ואפשרות לריבוי תמונות, שכולם מאורגנים תחת ממשק המזכיר את הגירסאות המוקדמות של פוטושופ. כל הכלים בסיסיים מאוד ומציעים חופש משחק מועט, אבל רובנו הרי לא צריכים יותר.

 


האינטגרציה עם שירותי תמונות שונים ועם פייסבוק טובה בסך-הכל, ולהוציא כמה מגבלות מעצבנות, כמו ערכי זום שרירותיים ‭50)‬ אחוז, 100 אחוז וכו‭,'‬ בלי מצבי ביניים‭,(‬ מדובר בשירות נוח ואינטואיטיבי, שבדרך-כלל יתאים גם למאותגרים טכנולוגית (בתנאי שהם מסוגלים להתמודד עם קצת אנגלית‭.(‬

 

הכי חכם, הכי עברי

 

Pixlr - במבט ראשון, ‭Pixlr‬ נראה כמו מהדורה מעט יותר צבעונית של ‭.SplashUp‬ אבל מבט שני מגלה הרבה תכונות שלא קיימות אצל המתחרה הזה וכמה שנעדרות מהאחרים.

 


מלבד כלי עריכה ואיור, אפשרויות הצגה גמישות וכלי תיקון צבעים מתוחכמים יחסית, Pixlr תומך בשכבות, במברשות ובפילטרים ובעוד כהנה וכהנה תכונות מתקדמות. יש עבורו תוספים ‭(Add-ons)‬ לדפדפן פיירפוקס, שמאפשרים אינטגרציה עם שימושים ואתרים אחרים, ללכוד תמונות מסך ולהעלות אותן ישירות לשירות, ועוד.

 

יחד עם האפשרות לעריכה בו-זמנית של תמונות מתקבלת תחושה שמזכירה תוכנת עריכת תמונות אמיתית. חוויית השימוש הכללית של השירות מצויינת. הוא לא מתממשק לשירותי אחסון תמונות כפי שעושים מתחריו, אבל הוא היחיד שכולל תמיכה רב-לשונית ואפשר להשתמש בו גם בעברית.

 

בוסר אבל מבטיח

‭,Aviary.com‬ הצעיר שבין השירותים הנסקרים כאן, עלה לאוויר בגירסת בטא בסוף השנה שעברה וניכר שדרושה עדיין עבודה רבה כדי להפיק ממנו את מלוא הפוטנציאל. השירות כולל ארבעה כלים נפרדים: Phoenix לעריכת תמונות, Peacock להוספת אפקטים, Toucan לטיפול בצבעים ו‭,Raven-‬ שהוא כלי איור וקטורי.

 


כל ארבעת הכלים מציעים יכולות שנמצאות במקום טוב באמצע בין היכולות של שאר השירותים שהזכרנו בכתבה, ופה ושם הם גם מצליחים להפתיע. כל אחד מהם, כשלעצמו, פשוט וקל לשימוש. למרבה הצער, האינטגרציה בין ארבעת הכלים לבין עצמם לא מספיק טובה והתוצאה מאוד מגושמת. גם אין אינטגרציה עם שירותי אחסון תמונות כמו פליקר ו‭- Picasa-‬ אבל אפשר לייצא תמונות לפייסבוק, ‭,MySpace, Digg‬ טוויטר או ‭.StumbleUpon‬

 

Aviary עדיין לא בשל אבל זהו שירות עם הרבה פוטנציאל, שכבר היום מציע כמה פונקציות שימושיות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים