שתף קטע נבחר

עציר ראשון מגואנטנמו הובא לארה"ב כדי להישפט

אחמד ראילני, אזרח טנזני הנאשם במעורבות בפיגועים בשגרירויות ארה"ב באפריקה ב-1998, הובא הבוקר לניו יורק ממחנה הכליאה במפרץ גואנטנמו. הוא העציר הראשון שהיה כלוא במחנה שעתיד לעמוד לדין בארה"ב על הפשעים שבהם נאשם

חשוד בהשתייכות לארגון הטרור אל-קאעידה הנאשם במעורבות בפיגועים בשגרירויות ארצות הברית באפריקה ב-1998 הועבר היום (ג') ממתקן הכליאה האמריקני במפרץ גואנטנמו - לעיר ניו יורק. כך נמסר בהודעת מחלקת המשפטים האמריקנית.

 

החשוד, אחמד ראילאני, יהיה העציר הראשון מגואנטנמו שנשפט בבית

 משפט אזרחי בארה"ב. הוא הגיע לארה"ב בשעות הבוקר המוקדמות, ויוחזק במעצר עד שיפתח משפטו בבית משפט פדרלי בדרום מנהטן. בהמשך היום יובא ראילני בפני שופט.

 

"בהופעתו בבית המשפט הפדרלי היום, יוגש נגד אחמד ראילני כתב אישום על חלקו לכאורה בפיגועים שאירעו בשגרירויות ארה"ב בטנזניה ובקניה, וברציחתם של 224 בני אדם", אמר שר המשפטים האמריקני אריק הולדר בהודעה לעיתונות שפרסם משרדו. "למשרד המשפטים האמריקני יש היסטוריה ארוכה של מעצרם והעמדתם לדין של חשודים בטרור באמצעות מערכת המשפט הפלילית, ואנחנו נעשה שימוש בניסיון שצברנו גם בתיק הזה", לשון ההודעה.

 

משפטו של ראילני יהיה מקרה מבחן חשוב לתוכנית שהגה נשיא ארה"ב ברק אובמה לסגירת מתקן המעצר בגואנטנמו תוך שבעה חודשים, ולהעמדת העצירים לדין בבתי משפט אמריקניים. נגד ראילני הוגש ב-1998 כתב אישום על חלקו בפיגועים בשגרירויות שאירעו באותה שנה, וגבו את חייהם של יותר מ-224 בני אדם, בהם 12 אמריקנים.

 

על פי כתב האישום, מעורבותו של ראילני, אזרח טנזניה, בטרור החלה כאשר עבד כשליח שהעביר חומרי חבלה על אופניים - ועלה בסולם הדרגות של אל-קאעידה עד שהתמנה לשומרו האישי של אוסאמה בן לאדן. לטענת התביעה, ראילני סייע לבנות את המטענים שהרסו את השגרירויות - ועזב את אפריקה זמן קצר לפני הפיגועים. אחר כך עבד כזייפן מסמכים בעבור הארגון. הוא נתפס בפקיסטן ב-2004, והועבר למתקן בגואנטנמו שנתיים לאחר מכן. עם זאת, הוא טוען כי לא היה

מודע לכך שהחומרים שהעביר שימשו לייצור המטענים שפוצצו את השגרירויות.

 

החלטתו של ממשל אובמה להעמיד את ראילני לדין במערכת המשפטית הפלילית בארה"ב מדאיגה את הרפובליקנים, הטוענים כי הדבר יסכן את שלומו של הציבור האמריקני. כמה מחוקקים - בהם גם דמוקרטים רבים - התנגדו בתוקף להבאתם של עצירי גואנטנמו לארה"ב כדי שיועמדו לדין, גם אם יכלאו במתקנים מאובטחים בקפידה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אובמה חותם על הצו לסגירת המתקן, בינואר
צילום: AP
צילום: רויטרס
עצירים במחנה המעצר
צילום: רויטרס
מומלצים