שתף קטע נבחר
 

בדרך לחקיקה: איסור יבוא פרוות מחיות מחמד

הצעת חוק של שבאה לאסור ייבוא של פרוות העשויות משיער של כלבים, חתולים וארנבות לישראל אושרה בוועדת השרים לחקיקה ותעלה להצבעה בקריאה טרומית. בין היתר היא תכלול שנת מאסר לעבריין

ועדת השרים לחקיקה אישרה היום (א') את הצעת החוק של ח"כ רונית תירוש (קדימה) שנועדה לאסור ייבוא לישראל של פרוות העשויות משיער של בעלי-חיים. הצעת החוק תעלה כעת להצבעה בקריאה טרומית, עם תמיכה משמעותית של הממשלה. שר החקלאות שלום שמחון, שתמך בהצעה, אף הציע להרחיב את האיסור הגורף לייבוא לא רק ממדינות מזרח אסיה ולאסור את הסחר והשיווק בתחומי ישראל.

 

בהצעת חוק של ח"כ תירוש, הוצע לאסור ייבוא גורף של פרוות העשויות משיער של כלבים, חתולים וארנבות או מוצרי טקסטיל המכילים את הרכיבים הללו, המגיעים מארצות מזרח אסיה, לרבות סין ולהטיל עונש של שנת מאסר אחת על כל העובר על האיסור בחוק.

 

"תעשיית ייצור הפרוות בעולם טומנת בחובה התעללות קשה ואכזרית בבעלי חיים. בעלי חיים נרצחים ועורם נפשט מהם, רק לשם ייצור המוני ושימוש נהנתני בפרוותם, לצורכי אופנה בלבד", כך נכתב בהצעה שהוגשה בתחילת אפריל על שולחן הכנסת.

 

"ייבוא פרוות לארץ לצורכי אופנה והלבשה, הינו ייבוא מותר, כפי שנוכחנו לדעת רק לאחרונה, המדינות המייצאות פרוות, בין היתר גם לישראל, עושות שימוש אסור גם בשיער של בעלי חיים כגון כלבים, חתולים וארנבות".

 

בתחילת השנה פורסם תחקיר על ידי "חדשות ערוץ 10" בשיתוף עם אגודת "צער בעלי-חיים בישראל" בת"א וג'יין הלוי מהקואליציה הבינ"ל נגד פרוות, בו נחשף כי בפריטי לבוש של חברות אופנה מובילות בארץ, נעשה שימוש בפרוות המכילות פרוות של חיות מחמד, שמקורן מיבוא בסין. בעקבות התחקיר הורדו המוצרים המדוברים מהמדפים וחברות האופנה נקטו בפעולות כדי למנוע הישנות מקרים כאלו בעתיד.

 

תירוש טוענת בהצעת החוק כי מוצרי טקסטיל והנעלה המכילים פרוות מן החי מיובאים ברובם מסין, בעלי העסק או הלקוחות הרוכשים את המוצרים, עושים שימוש במוצרים המכילים פרוות של בעלי חיים ללא ידיעתם ולדבריה, איסור גורף על ייבוא פרוות מהסוגים המוצעים מארצות מזרח אסיה, עשוי למגר את התופעה בישראל.   

 

שר החקלאות שלום שמחון שהיה מבין התומכים, אף הציע להרחיב את האיסור הגורף לייבוא לא רק ממדינות מזרח אסיה וכן לאסור על סחר ושיווק הפרוות בישראל. גם באגודת "צער בעלי חיים בישראל" בתל-אביב, מציינים כי פעלו רבות במישור הפוליטי כדי לקדם את הצעת החוק ובירכו על החלטת הוועדה בקידום ההצעה לשלבי החקיקה הבאים.

 

בינואר השנה לאחר הליך חקיקה שנמשך תשע שנים, נכנס לתוקף איסור גורף על כל מדינות האיחוד האירופי לייבא, לייצא ולסחור בפרוות חתולים וכלבים. איסור דומה קיים כבר בארה"ב ואוסטרליה, אך לא ברוסיה, שנותרה לקוחה בולטת של ספקית הפרוות העיקרית - סין.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עונש של שנת מאסר למייבאים פרוות של חיות מחמד
צילום: AFP
האיסור עשוי למגר את התופעה. ח"כ רונית תירוש
צילום: ירון ברנר
פחות סבל לחיות המחמד בארצות המייצאות פרוות?
מומלצים