שתף קטע נבחר

תגובות מעורבות באירופה: מדינה זה לא מספיק

שבדיה, הנשיאה התורנית הבאה של האיחוד האירופי, הביעה מרמור על ההתניות הרבות שהציב רה"מ למדינה הפלסטינית העתידית בנאום בר-אילן. שר החוץ, קרל בילדט, אמר כי "מדינה אינה יכולה להיות מוגדרת כשום דבר". צרפת בירכה על הנאום

"מדינה אינה יכולה להיות מוגדרת כשום דבר" - כך הגיב הבוקר (יום ב') שר החוץ השבדי, קרל בילדט, לנאום בר-אילן של ראש הממשלה, בנימין נתניהו. בילדט, שארצו תמונה בחודש הבא לנשיאה התורנית של האיחוד האירופי, ציין עם זאת כי "עצם העובדה שראש הממשלה נתניהו השתמש במילה (מדינה) היא צעד קטן וראשון קדימה".

 

צרפת לעומת זאת בירכה על נאומו של נתניהו. בהודעה שפרסם שר החוץ, ברנאר קושנר, נאמר כי "צרפת, השותפות שלה באירופה וארה"ב פועלות יחד לחידוש תהליך השלום והקמתה בהקדם של מדינה פלסטינית בת-קיימא, שתחיה בשלום וביטחון לצד מדינת ישראל".

 

גם שר החוץ של הנשיאה היוצאת של האיחוד האירופי, צ'כיה, הביע שביעות רצון מהנאום על-אף התנאים שהציב נתניהו. יאן קוהוט ציין כי ממשלתו עדיין מנתחת את הנאום אך בעיניו "זהו צעד בכיוון הנכון. ההכרה במדינה פלסטינית נכללה בנאום".

 

שר החוץ, אביגדור ליברמן, יצא אתמול ללוקסמבורג כדי להשתתף בכינוס שרי החוץ של האיחוד האירופי בנוגע לשדרוג היחסים בין אירופה לישראל. בכינוס לא צפויה להתקבל החלטה אופרטיבית, אולם שר החוץ הפיני, אלכסנדר שטוב, הבהיר עם תחילת הדיונים כי דבריו של נתניהו אמש אינם מספיקים לשיפור היחסים.

 

אמש התקבלה תגובה חיובית לנאום מהבית הלבן בוושינגטון. בהודעה שפרסם דובר הבית הלבן רוברט גיבס, נכתב כי נשיא ארצות הברית ברק אובמה "מקדם בברכה את הצעד החשוב וההתקדמות שעשה נתניהו בנאומו. הנשיא מחויב לרעיון שתי המדינות לשני עמים - המדינה היהודית ישראל ולצידה מדינה פלסטינית עצמאית - בערש הולדתם ההיסטורי של שני העמים. הוא מאמין שרק פתרון זה יוכל להבטיח את ביטחונה של ישראל ואת הגשמת שאיפותיהם הלגיטימיות של הפלסטינים למדינה בת-קימא, והוא מברך על כך שראש הממשלה נתניהו הביע תמיכה במטרה זו".

 

בהודעה נאמר עוד כי "הנשיא ימשיך לעבוד עם כל הצדדים - ישראל, הרשות הפלסטינית, מדינות ערביות ובני בריתנו בקוורטט - כדי לוודא שהם ימלאו את התחייבויותיהם וישאו באחריות המוטלת עליהן כדי להגשים את פתרון שתי

המדינות לסכסוך הישראלי-פלסטיני, ולשלום מקיף באזור".

 

גם סוריה הגיבה הבוקר על נאומו של נתניהו - אך בניגוד לתגובות שהתקבלו עד כה, דחתה דמשק מכל וכל את רעיון המדינה הפלסטינית המפורזת שהציע ראש הממשלה. מאמר המערכת שהתפרסם בביטאון הממשל "תשרין" תקף את נאומו של ראש הממשלה: "הממשלה הציונית מסכימה להקים קנטונים פלסטינים המזכירים את אלה של השחורים בדרום-אפריקה".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בילדט. איזו מין מדינה
צילום: רויטרס
נתניהו. צעד בכיוון הנכון
צילום: אבי אוחיון
מומלצים