שתף קטע נבחר

מאפינס שוקולד - לא רק לילדים

מאפינס שוקולד הם חגיגה אמיתית לילדים וגם לאלה שכבר לא כל כך קטנים, אבל עדיין נהנים לטעום משהו קטן משוקולד. רוני ונציה מגישה מתכון למאפינס לחים, יפים ותפוחים, מאוד "שוקולדיים‭,"‬ עם מרקם פאדג‭,'‬ אך לא כבדים מדי

מאפינס שוקולד

המרכיבים (12 מאפינס):

200 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות

175 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1 ורבע כוסות קמח

‭1/4‬ כוס קקאו

1 כפית אבקת אפייה

‭1/2‬ כפית אבקת סודה לשתייה

‭1/4‬ כפית מלח

2 ביצים

‭1/2‬ כוס סוכר

‭1/4‬ כוס חלב

1 כפית תמצית וניל

 

הכלים: תבנית שקעים למאפינס, משומנת או מרופדת בעטרות נייר


(צילום: jupiter)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות
  2. ממיסים את השוקולד עם החמאה, מעל סיר כפול (בן מארי) או במיקרוגל. מצננים את התערובת לחום פושר.
  3. מנפים ביחד את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח לתוך קערה גדולה.
  4. בקערה גדולה מקציפים היטב את הביצים עם הסוכר במקצף ידני. מוסיפים את החלב והווניל. מוסיפים את תערובת השוקולד, ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. מקפלים את תערובת הביצים לתוך תערובת הקמח בעזרת מרית, רק עד שהיא נספגת בקמח והתערובת אחידה (קיפולים מיותרים פוגעים במרקם הרך
  6. יוצקים לתוך השקעים, וממלאים אותם עד שלושה-רבעים מגובהם. אופים כ‭19-17-‬ דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא נקי. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים