שתף קטע נבחר

המטה למען שליט: לא ננוח, נקים צבא מתנדבים

ההמונים שנכחו בעצרת לציון שלוש שנים לחטיפת גלעד שליט שאלו את הוריו שאלה אחת: איך אפשר לעזור? במטה לשחרור שליט מבטיחים להרחיב את המאבק: "נעביר למקבלי ההחלטות מסר אחד - לא מוכנים לחכות יותר". גם ברחבי העולם הפגינו

העצרת לציון שלוש שנים לנפילתו בשבי של גלעד שליט וההפגנות ברחבי העולם, נועדו להזכיר לממשלה כי הציבור אינו מוכן לוותר על החייל החטוף. במטה לקידום שחרורו אמרו אמש (יום ה') כי השלב המשמעותי הבא במאבק מיועד בעיקר לאלה שרוצים לעזור ואינם יודעים כיצד.

 

בתום העצרת מול הקריה בתל אביב ועוד לפני שפנו ההמונים ללכת, עברו מאות מהם ליד נועם ואביבה שליט, שעמדו סמוך לבמה, לחצו את ידיהם ואמרו מילות עידוד. ההורים הנרגשים הודו לבאים, שרבים מהם פנו בשאלה אחת: מה אפשר לעשות וכיצד ניתן לעזור?  

 

"יש תחושה של אימפקט מאוד גדול לערב הזה", אמר בתום האירוע אמיר גור לביא, תושב מצפה הילה ואחד הפעילים המרכזיים במטה לקידום שחרור החייל. "אנחנו לא מתכוונים לנוח ומקימים בימים אלה את הרשת החברתית שתיקרא 'צבא החברים של גלעד שליט'. זה כבר לא מטה, זה צבא שייתן מענה לכל עשרות האלפים שרוצים לתרום ולא יודעים איך. אותם המונים יעבירו לממשלה ולמקבלי ההחלטות מסר אחד, שאנחנו לא מוכנים לחכות יותר לשחרורו של גלעד".

 

גור לביא הוסיף, כי "המטה ימשיך לפעול מאחורי הקלעים כדי לדחוף את הצלב האדום שיפעל לקבלת אות חיים מגלעד. הצלב האדום צריך לפעול מול האמריקנים, שצריכים להפעיל לחץ ומול חברי הכנסת, כדי שביום שבו תיפול ההכרעה, הם יקבלו את ההחלטה הנכונה".

 

לא מוכנים לשתוק

חברי המטה הביעו סיפוק ממספר הנוכחים בעצרת, שאותה העריכו בכ-2,000 איש. הבאים צוידו בסרטים צהובים ומשרוקיות והתבקשו להקים רעש כדי למחות על השתיקה עליה "המליצו" פרנסי הממשלה למשפחה. ואכן, בתום העצרת נשמע רעש גדול מצד כל הנוכחים.  


המאבק לא ייפסק. העצרת בתל אביב, אתמול (צילום: דודי אזולאי)

 

"המחזה מחמם את הלב ומרגש", אמר גור לביא ל-ynet בתום העצרת. "לראות את הכוח, האחדות והרצון העז שכולם פה מגלים. הלוואי שלא נצטרך

שוב את כל האירועים האלה. מצער רק שאנחנו מגלים אחדות, כוח ועוצמה כה גדולה רק מול צרות גדולות. אני מקווה שניתן יהיה לשמור על העוצמות האלה גם לאחר שגלעד יחזור".

 

נועם שליט עצמו אמר לנוכח כמות הקהל הרבה כי הדבר מוכיח למקבלי ההחלטות כי העם אינו מעוניין עוד להמתין. הוא בטוח שהעצרת הוכיחה כי הציבור הישראלי ומוכן לוויתורים. "גם הסקר שפרסמתם מעיד על כך", הוסיף שליט בהתייחס לסקר שפורסם שלשום ב-ynet.

 

לצד הקמת הרשת החברתית "צבא החברים של גלעד שליט", יימשכו הפעילויות השוטפות של המטות השונים, בהם אוהל המחאה מול בית ראש הממשלה בירושלים, ועצרות המחאה הדו-שבועיות במקום.

 

גם בניו יורק התגייסו למען גלעד

גם ברחבי העולם ציינו את יום השנה השלישי לחטיפה. בניו-יורק נערך יום פעילות בשטח למען שליט שנפתח במסיבת עיתונאים מיוחדת בטיימס סקוור. באירוע השתתפו נשיא הקהילה הפורטו-ריקנית בעיר, קונסול ישראל וראש כנסיית הר-ציון שסיפר כי חבריו מתפללים למען החייל בכל יום, מאחר שמדובר בסוגיה הומניטרית. בין הנואמים היה גם השר סילבן שלום שקרא לחמאס ולצלב האדום לפעול למען גלעד.  


האם ראיתם את גלעד? טיימס סקוור בניו יורק (צילום: שחר עזרן)

 

במהלך היום הוחתמו תושבי ניו יורק על "גלויות הזדהות" עם החייל שישלחו למשפחתו במצפה הילה. כמו כן, הוצב בכיכר שלט ענק עליו מתנוססת תמונתו של שליט והכיתוב: "שחררו את גלעד שליט". "המאבק מוצג לאמריקנים כנושא הומניטרי ופחות פוליטי", סיפרה חגית הדר, ממטה המאבק בניו יורק. "כל מי שפנינו אליו חתם מיד. הרבה הכירו את הנושא והיו תגובות חמות מאוד. הפתיע אותנו שכל כך הרבה אנשים מכירים את הסיפור של גלעד".

 

חברי הקהילה היהודית בבלגיה התאספו בשעות הצהריים עם תושבים מקומיים, נציגי הפרלמנט האירופי ושגרירת ישראל תמר סמש מול בניין הפרלמנט

וערכו עצרת הזדהות. "זה היה מאוד מרגש. הקהל החזיק ידיים משולבות בתום הנאומים ויצאו להקיף את הפרלמנט האירופי בשרשרת אנושית", סיפר ל-ynet מאיר ונחוצקר, שליח תנועת בני עקיבא לבלגיה.

  

"היו באירוע הרבה מקומיים, וזה מעיד על כך שציבור רוצה בחזרתו של גלעד הביתה, מחזק את המשפחה בארץ ומספק לחץ בינלאומי למען שחרורו".

   

בינתיים, מצרים ממשיכה לנהל מגעים קדחתניים לקידום עסקה שתביא לשחרור שליט. גורם בכיר באחד הארגונים המחזיקים בגלעד שליט אמר השבוע ל-ynet כי נמשכת "ההתקדמות הגדולה" במגעים בין הצדדים בנושא זה - אך לא ניתן לקבוע אם מועד השחרור קרוב.

 

גלעד שליט נחטף לרצועת עזה לפני 1,097 ימים.


פורסם לראשונה 25/06/2009 23:44

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם רותם
המאבק לא נגמר. גלעד שליט
צילום: נועם רותם
הציבור מוכן לוויתורים. נועם שליט
צילום: דודו אזולאי
"מרגש". אביבה שליט
צילום: דודו אזולאי
כולם רוצים לעזור. העצרת בת"א
צילום: דודו אזולאי
חיזוק מניו יורק
צילום: שחר עזרן
מומלצים