שתף קטע נבחר

אחרי 5 חודשים: ספינה מנסה לשבור הסגר על עזה

האוניה "רוחות של הומניות", ועליה ציוד רפואי, כלי בית, עצי זית ו-21 פעילי זכויות אדם, יצאה מנמל קפריסין וצפויה להגיע לרצועה מחר בצהריים. הפעילים מקווים שישראל לא תפריע: "אין לה רשות חוקית לעצור אותנו"

האם הסערה בלב ים תחזור על עצמה? כמעט חמישה חודשים אחרי שכוחות חיל הים השתלטו על ספינה לבנונית שביקשה לשבור את הסגר הימי על רצועת עזה, ייתכן שצפוי סיבוב נוסף: הבוקר (יום ב') הפליגה מנמל לרנקה שבקפריסין ספינה ועליה ציוד רפואי במשקל שלוש טונות, הממוען לרצועה.

 

הספינה, ועליה 21 פעילי זכויות אדם - בהם חברת הקונגרס האמריקנית לשעבר סינתיה מקיני (דמוקרטית מג'ורג'יה), וכלת פרס נובל לשלום מ-1977 מייריד מגווייר, שפעלה למען שלום בצפון אירלנד - צפויה להגיע לחופי עזה מחר בסביבות הצהריים. המבצע בשם "רוחות של הומניות" הוא יוזמה של ארגון השמאל הבינלאומי "התנועה לשחרור עזה", הפעיל זה כמה שנים למען הסרת המצור מעל הרצועה. לדברי מייסדת הארגון, גרטה ברלין, היא נועדה לספק לתושבי עזה, מלבד ציוד רפואי, גם כלי בית ועצי זית.


יוצאים לדרך מקפריסין (צילומים: The Free Gaza Movement)

 

"זו הפעם הראשונה מאז מבצע עופרת יצוקה שאנחנו מנסים לשבור את המצור הימי, ואני מקווה שמדינת ישראל תפעל בהיגיון ותיתן לנו להיכנס", מוסיפה ברלין. "אחרי שהצלחנו להיכנס כבר פעמיים בעבר, אני כן אופטימית. אנחנו לא מבקשים את רשות ישראל, כי אחרי הכל, אנחנו שטים במים בינלאומיים הישר לתוך מימי עזה, ואין לה רשות חוקית לעצור אותנו".

 

בין הפעילים שעל הספינה נמצאת גם לובנה מסארווה, תושבת מזרח ירושלים בת 30. לדבריה, מצב הרוח על הסיפון מרומם. "האווירה פה טובה, אנשים מתרגשים לקראת האפשרות לתרום בצורה פרקטית לשבירת המצור. יש פה הרבה סולידריות וציפיות גבוהות. אולי ככה בסוף יתאפשר אפילו פתיחת מעבר ימי קבוע".


הפעילים על הספינה. "יש פה הרבה סולידריות וציפיות גבוהות"

 

לדבריה, הציוד שעל הספינה רק סמלי: "העיקר הוא המעשה עצמו. אנחנו רוצים להראות לעם הפלסטיני ברצועה שהוא לא לבד, ולקרוא לעולם שייקח חלק יותר פעיל במצב הזה שנמשך כבר יותר מדי זמן. מדובר במאבק מאוד חשוב לשבירת המצור על עזה, שבה חיים מיליון וחצי בני אדם במצב שהוא לא אנושי בכלל.

אנחנו לא ניכנע ללחצים של ממשלת ישראל לעכב את הספינה. איך יכול להיות שאני גרה במרחק שעה וחצי נסיעה ברכב מעזה, ובמקום זה אני צריכה לטוס עד לקפריסין כדי להתאחד עם העם שלי".

 

היא לא חוששת שהספינה ונוסעיה ייעצרו. "אנחנו לא חוששים. אנשים בעזה חיים בפחד כל חייהם, אז מי אנחנו שנפחד? האם מדינת ישראל תחליט לתקוף ספינה הומניטרית עם פעילי זכויות אדם? אני לא יודעת, אבל האמת שאני כבר לא מצפה לכלום מהישראלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האוניה בדרכה
צילום: The Free Gaza Movement
הציוד על האוניה
צילום: The Free Gaza Movement
מומלצים