שתף קטע נבחר

מסתמן: הפיס ישנה את התקנון

בעקבות פרשת ספיר החליטה הנהלת הפיס לפתוח ולבדוק מחדש את התקנון. מנכ"ל הפיס: "אני מצטער על הכאב שנגרם לחילו, אך זו היתה החלטה מתבקשת".

בעקבות ביטול זוכי פרס ספיר  של מפעל הפיס, בוחנת היום (ה') ההנהלה ביחד עם המחלקה המשפטית את השלכות ההחלטה. במקביל נפתח ונבדק מחדש תקנון הפרס, זאת במטרה למנוע בעתיד הישנותם של מקרים דומים. כזכור, 

ההחלטה לבטל את הליך בחירת חמשת המועמדים הסופיים והזוכה התקבלה בעקבות טענות על קשרים, שמובילים לניגוד עניינים לכאורה בין חברים בוועדת השיפוט למועמדים הסופיים.

 

בתגובה ראשונה מאז התפוצצה הפרשה אומר שאול סוטניק, מנכ"ל מפעל הפיס: "הגיעו אלינו טענות שבעקבותיהן כונס הדירקטוריון. ההחלטה על הפסילה התקבלה פה אחד, זאת אחרי שביקשנו חוות דעת משפטית. ההחלטה התקבלה תוך מחשבה מרובה והבנה שזו הדרך הנכונה לנהוג ובמטרה למנוע פגיעה נוספת בפרס".

 

סוטניק הוסיף: "אני מאמין שהדברים נעשו בתום לב ומחוסר תשומת לב, אך יחד עם זאת לא יכולנו לקבל

החלטה אחרת. אני רוצה להביע צער על הכאב שנגרם לאלון חילו ולשאר המועמדים על לא עוול בכפם. פרס ספיר הוא פרס חשוב, וזו היתה החלטה כואבת אך מתבקשת כדי לא להרוס אותו".

 

בכל אופן, ישנה לא מעט ביקורת על התנהלות מפעל הפיס גם לאחר קבלת ההחלטה; מתברר שרק לאחר פרסום הכתבה החליטו ליידע את המועמדים, להתנצל ולהסביר באופן טלפוני. קודם לכן בחרו להסתפק בשליחת מכתב. כל המועמדים ללא יוצא מן הכלל, וכך גם הזוכה, למדו על העובדה שייאלצו לוותר על כספי הפרסים מן העיתונות. לאלון חילו דיווחה על ההחלטה דוברת מפעל הפיס, דולין מלניק.

 

רונית מטלון: "נודע לי על הסיפור מאמצעי התקשורת שהעירו אותי מוקדם בבוקר. מעבר לכך לא קיבלתי כל תגובה או התייחסות ממפעל הפיס". נורית גרץ, שהעדיפה לא להגיב, אמרה כי קיבלה טלפון ממזכירות מפעל הפיס וכן נשלחה לה הודעת אימייל בנושא.

 

אמנון דנקנר, העושה בצרפת, אמר ל-ynet: "דיברו איתי הבוקר ושלחו לי הודעת מייל על ביטול הזכייה. אני לא חושב שזו הבעיה. מה שמקומם הוא השתלשלות האירועים והאחריות של השופטים. הם דנו בעניין שלא בצדק וקיבלו החלטה מתוך ניגוד עניינים. הם יכלו מצדי לחתום על אלף טפסים שמעידים על ניגוד עניינים. זה לא פותר אותם מהחובה לפסול את עצמם".

 

"עניין הטופס הוא עבירה נגררת, הם עצמם הרי יודעים מה קשריהם עם המועמדים, ולמרות זאת הרהיבו עוז בנפשם להשתתף בהחלטות באופן מביש. אני מוצא את עצמי במצב שאינני רגיל אליו. לא היה לי מושג שכך הם פני הדברים. לא ידעתי שרנה ורבין ערכה את הספר של חילו, או שספרה של מטלון מוקדש להירשפלד".

 

"פתאום התחילו להגיע שמועות, ואני חייב להודות שנדהמתי איך שני האנשים האלה עושים דבר כזה. צריך להבין שהעניין המרכזי הוא לא מי יזכה בפרס, אלא שהגיע הזמן להפסיק עם השיטות האלה של חלוקת פרסים בדרכים נלוזות. משווים את פרס ספיר לפרס ה-Booker הבריטי. ההבדל הוא ששם השופטים אינם מתוך עולם הספרות, אלא אנשים משכילים בעלי מקצועות חופשיים, שאינם חלק משום קליקה ולא שוחים באף ביצה ביחד עם הראשנים".

 

"אי אפשר להתקיים יותר בתוך חשבונאות ואינטרסים ואהבות ושנאות. זה דבר נורא. האדונים האלה, שריד

והירשפלד, הביאו לשפל חדש. אני מקווה ש'תרומתם' תהיה בכך שהתקנונים וכל הדרך בו מחולקים פרסי ספיר יהיו בעתיד נקיים יותר".

 

אלון חילו אמור היה להגיע היום לפגישה בהנהלת מפעל הפיס, ובה אמורים היו לבשר לו על ההחלטה. בעקבות הפרסומים הודיע חילו כי הוא מבטל את הגעתו לפגישה. חילו ביטל במקביל גם את הגעתו לאירוע חתימות על ספרו שתוכנן להיערך מחר בקניון הראל במבשרת ציון. במפעל הפיס אמרו בתגובה: "שלחנו למועמדים מכתב מפורט ומסודר עם הסבר על מה שקרה. הנהלים והתקנות של הקרן הועברו לבחינה מחודשת של היועץ המשפטי של מפעל הפיס".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי איגנץ
מטלון. שמעה מאמצעי התקשורת
צילום: שי איגנץ
לאתר ההטבות
מומלצים