שתף קטע נבחר

הטיפ היומי: מהו הירק שיעזור לשיפור הזיכרון

מחקרים מגלים כי למזונות מסוימים תרומה חשובה ליכולת המוחית ולזיכרון, כשהבולט בהם הוא הסלרי. מה יש בו בדיוק, ואילו עוד ירקות ברשימה?

זיכרון ויכולת מוחית בגיל מופלג פירושם איכות חיים ושמחת חיים. ככל שאנחנו מתבגרים, גם מתגברים בגופנו תהליכים דלקתיים התורמים להיחלשות היכולת המוחית והזיכרון.

 

מתברר שלמזונות מסוימים יש יכולת לתרום למצב טוב יותר של המוח, ואחד הירקות הבולטים בתחום הזה הוא הסלרי.

 

במחקר שנערך במחלקה למדעי התזונה של אוניברסיטת אילינוי בארה"ב, זוהה בסלרי חומר פעיל בריכוז גבוה בשם לוטאולין, שתורם לעיכוב תהליך דלקתי בתאי מוח מאזור המכונה היפוקמפוס, שחיוני ליצירת זיכרונות חדשים ולהתמצאות בשטח. המחקר נערך על תאי מעבדה ועל חיות מעבדה.

 

במחקר סיני אחר, שערכו הקולג' למדעי הרפואה, המכון לפיתוח תרופות והמעבדה לרכיבים ביואקטיביים וצמחי מרפא בבייג'ינג, נמצא שהזרקה של לוטאולין לחיות מעבדה שסבלו מירידת זיכרון שיפרה את זרימת הדם לכלי הדם הקטנטנים שלהן באזור קליפת המוח. כעבור שמונה ימים נצפה שיפור ביכולת הלמידה והזיכרון שלהן. למרות התוצאות המעודדות יש לזכור שאצל בני אדם לא ניתן לצפות לתוצאות כה מהירות.

 

מנת סלרי בתפריט היומי, שהיא כחצי כוס גבעולי סלרי קצוצים או חצי כוס מיץ סלרי, יכולה, כפי הנראה, לתרום לשיפור התפקוד המוחי והזיכרון. מזונות נוספים עשירים בלוטאולין הם פלפל ירוק ופטרוזיליה.

 

הכותבת היא דיאטנית קלינית



פורסם לראשונה 20/09/2010 08:12

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שתזכרו מה אכלתם אתמול. סלרי
צילום: גבי מנשה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים