שתף קטע נבחר

נמיביה: 90 אלף כלבי ים על כוונת הציידים

חרף מחאת ארגונים למען בע"ח, הציד השנתי של כלבי-ים בחופי נמיביה יצא לדרך. על הכוונת: 90 אלף פרטים מתוכם 85 אלף גורים שיומתו בעזרת אלות. פרוותם תימכר ובשרם יהפוך למזון לחיות או ישמש להכנת תרופות מסורתיות באסיה

מספר שבועות לאחר שציד כלבי הים בקנדה הסתיים, ציד כלבי הים המסחרי בנמיביה יוצא לדרך חרף מחאת ארגונים למען בעלי חיים בעולם. 

 

ממשרד המדגה והימה הנמיבי נמסר כי עונת הציד החלה בתחילת החודש ותימשך עד לאמצע נובמבר, במהלכה צפויים הציידים להרוג באמצעות אלות יותר מ-90 אלף כלבי ים - מתוכם 85 אלף גורים.

 


כלבי ים בקייפ קרוס, נמיביה (צילום: WWF-Canon)

 

בדומה לציד כלבי הים מסוג הארפ בקנדה, גם בנמיביה ניצודים כלבי הים בשביל פרוותם ולהפקת מוצרים שונים, כדוגמת שמן, תוספי תזונה (אומגה 3) ובשר המיועד להזנת חיות וכן להכנת תרופות מסורתיות בסין מאיבריהם הפנימיים. בארגונים למען בעלי חיים מעריכים כי הרווחים מציד כלבי הים עשויים להגיע השנה ל-14 מיליון דולר.
 
הארגונים למען בעלי החיים מנהלים קמפיין ציבורי ותקשורתי נגד הציד, בעיקר באמצעות כלי התקשורת בדרום אפריקה השכנה. על פי דיווחים שם, אחד מיצואני בשר ופרוות כלבי הים בנמיביה הציע לאחרונה לציידים ולארגוני זכויות בעלי חיים פשרה. הוא אמר שאם ישלמו לו סכום גבוה מספיק, יפעל לעצירת הציד. לא ברור האם הניסיון היה אמיתי ובכל אופן המגעים נכשלו והציד יצא לדרך.
 

צילום: WWF-Canon
(צילום: WWF-Canon)
 
במושבת כלבי הים בקייפ קרוס בנמיביה חיים עשרות אלפי כלבי ים ממין cape fur והיא נחשבת למושבה הגדולה והפוריה של כלבי ים בעולם. על פי נתוני קרן הטבע העולמית (WWF) מספרם של כלבי הים בנמיביה מוערך כיום ב-850 אלף פרטים, החיים לאורך רצועת חופי נמיביה המשתרעת באורך של יותר מ-1,500 קילומטרים.
 
בממשלת נמיביה סבורים כי ציד כלבי הים תורם להגנת המדגה בחופי המדינה. הממשלה מאפשרת מדי שנה לקיים את עונת הציד, הנחשבת לשניה בגודלה אחרי קנדה, אך הדבר אינו זוכה לתשומת לב ציבורית גדולה, וגם מחאות ארגוני הסביבה ובעלי חיים - שטוענים שהציד מכחיד את היונקים - נדחות על ידי הממשלה.

 

בקרן הרווחה עולמית למען בעלי חיים (IFAW) סבורים כי נוכח המיתון העולמי, והחרם שהטיל הפרלמנט האירופאי על יבוא מוצרים שמקורם בכלבי ים, הציד השנה לא יניב רווחים גדולים לסוחרים ממכירת הפרוות ואיברי כלבי הים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הממשלה טוענת כי כלבי הים מאיימים על המדגה בנמיביה
צילום: WWF-Canon
85 אלף גורי כלבי ים. ציד למען פרווה
צילום: WWF-Canon
היעד המרכזי: מכירת פרוות הגורים וסחר באברי החיות
צילום: WWF-Canon
מומלצים