שתף קטע נבחר

הורשע שוטר שדהר על סוס ורמס מפגין בעמונה

אלימות משטרתית שלא לצורך גרמה לחבלה חמורה, קבע בית המשפט - שהרשיע את דוד אדרי בפגיעה ביהודה עציון. הוא גם יחזיר למדינה את כספי הפיצויים. התובע: "זה מסר למשטרה, אדרי רמס את שלטון החוק". הסניגור: נערער

כמעט שלוש שנים וחצי אחרי פינוי ההתנחלות עמונה , האלימות המשטרתית עדיין מהדהדת בין כותלי בתי המשפט. הבוקר (יום ג') היה זה השוטר דוד אדרי, שהורשע בתקיפה הגורמת חבלה של ממש אחרי שרמס מפגין עם הסוס שעליו רכב.

 

בהכרעת הדין של סגנית נשיאת בית משפט השלום בירושלים, רבקה פרידמן פלדמן, נכתב כי הפינוי בפברואר 2006 היה סוער ואלים והוא זכור כארוע חריג וקשה ביותר - וזאת בשל התנהלותם של שני הצדדים, הן השוטרים והן המפגינים. המשטרה ריכזה כוחות גדולים, בהם פרשים מיחידת הפרשים של מחוז ירושלים, שבה שירת אדרי.


אדרי, היום בבית המשפט. דהר ורמס (צילום: דודי ועקנין)

 

על פי כתב האישום, במהלך ניסיונות המשטרה לפזר את המפגינים ולפנותם דירבן אדרי את סוסו ודהר לעבר יהודה עציון, אחד המפגינים. אדרי פגע בעציון עם סוסו, הפילו לקרקע, עלה ועליו ורמס אותו תחת רגלי הסוס. כתוצאה מכך נחבט ראשו של עציון בקרקע ונגרמו לו חבלות מרובות, בהן חבלה עם דימום פנימי בכף רגלו הימנית וכן חתך בקרקפת.

 

השופטת קבעה כי פעולתו של אדרי כלפי עציון היתה בגדר שימוש בכוח בלתי סביר, במיוחד מאחר שלא הופעל נגד קבוצה גדולה אלא מול מפגין בודד, מבוגר יחסית: "עצם הדהירה לעברו של המתלונן היתה שלא לצורך, לא לצורך מניעת תקיפתם של שוטרים, לא לצורך פינוי המאחז ולא לכל צורך אחר".

 

עוד בג"ץ בדרך

לפני כשלוש שנים הוסכם במסגרת הליך אזרחי, שהמשטרה תפצה את עציון ב-23 אלף שקלים, ואם אדרי יורשע - יחזיר למדינה את הכסף. היום הגדיר עציון את השוטר "אחד מהכוחות שבאו להחריב את היישוב" ואמר: "אין לי כלפיו שנאה אישית, אולם דינו של שוטר כזה צריך להיות עונש מרתיע כדי שיהיה ברור איך צריך להתנהג לאנשים שמפנים את ביתם".


"לא כל האמצעים כשרים" (צילום ארכיון: רויטרס)

 

פרקליטו של אדרי, עורך הדין תמיר אור, הבטיח לערער לאחר מתן גזר הדין לבית המשפט המחוזי: "לא ציפינו להרשעה ואנחנו מאוד מאוכזבים".

 

התובע מהמחלקה לחקירות שוטרים, משה סעדה, נשמע מרוצה: "הנאשם הינו שוטר במשטרת

ישראל שבתיק הזה לא רק רמס אדם, אלא רמס את שלטון החוק. בית המשפט מעביר היום מסר למשטרה שגם בפינוי הפגנות לא כל האמצעים כשרים". הוא הבטיח לבקש "עונש משמעותי".

 

אורית סטרוק מ"ארגון זכויות האדם ביש"ע", המלווה את הפרשה, סיפרה שלאחר המקרה הוגשה עתירה לבג"ץ להשעות את אדרי מהמשטרה ובג"ץ קבע שהוא מורחק מכל פעילות של מפגינים עד להכרעת הדין. "עכשיו נחזור לבג"ץ ונדרוש את פיטוריו", הצהירה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דוד אדרי. 23 אלף שקלים למדינה
צילום: דודי ועקנין
צילום: רויטרס
המהומות בעמונה
צילום: רויטרס
מומלצים