שתף קטע נבחר

אין ראיות: מזוז סגר את "תיק כרמיה" נגד אולמרט

למרות "תמיהות וסימני שאלה" הודיע היועץ המשפטי לממשלה על סגירת התיק נגד ראש הממשלה לשעבר. אולמרט נוקה מהחשד שזכה להנחה ברכישת הבית תמורת עזרה לקידום פרויקט הנדל"ן. יועצו: כל הפרשות ייגמרו בקול דממה דקה

סוף פסוק לאחת מבין שש הפרשות בהן מעורב ראש הממשלה לשעבר: היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז הודיע היום (ב') על סגירת התיק נגד אהוד אולמרט בפרשת "הבית ברחוב כרמיה". בחודש שעבר נמסרה חוות דעת פרקליטות מחוז ירושלים, על בסיס המלצות המשטרה, לפיה לא נמצאה תשתית ראייתית מספקת להגשת כתב אישום בפרשה.

 

תחילתה של פרשת כרמיה בדו"ח של מבקר המדינה ממרס 2006, שחשף חשדות לקשר פסול בין בני הזוג אולמרט ליזם נדל"ן בירושלים. על פי החשד, בעת שאולמרט כיהן כשר התמ"ת, קנו בני הזוג מהיזם בהנחה משמעותית בית לשימור ברחוב כרמיה 8, בשכונת המושבה הגרמנית.

 בתמורה, דאג אז לכאורה אולמרט לקדם את פרויקט הנדל"ן בעירייה, תוך התערבות בהליכים לקבלת ההיתרים.

 

מזוז קיים בשבוע שעבר דיון בנושא, בהשתתפות פרקליט המדינה משה לדור ופרקליטים בכירים נוספים, ובסיכומו הוחלט על דעת כל המשתתפים לסגור את התיק. בהודעה שנמסרה היום ממשרד המשפטים, נכתב כי למרות שהחקירה לא הסירה תמיהות וסימני שאלה באשר לעסקה ולהתנהלות המעורבים בפרשה, לא נמצאו ראיות מספיקות לביסוס החשד לפיו אולמרט קיבל מחברת "אלומות" הנחה משמעותית בתמורה למהלכים בעירייה.

 

חומר החקירה, לדברי מזוז, אמנם כלל ממצאים מהם עלה כי טיפול העירייה בפרויקט ברחוב כרמיה היה חריג ולא שגרתי - ואף השפיע על התנהלותם של גורמים שונים בעירייה, שידעו כי מדובר בפרויקט שנרכשה בו דירה על ידי אולמרט. ואולם לא נמצאו ראיות מספיקות לכך שפעילות זו נבעה מהתערבותו של השר דאז.

 

שמאי מצא את ההנחה שניתנה מעבר להנחת המזומן, חריגה במיוחד. מדובר על 330,000 דולר, כ-20 אחוזים משווי הדירה. חברת הנדל"ן ואולמרט הגישו חוות דעת שמאיות נגדיות, בהן נקבע כי בהתחשב בתשלום במזומן ובסיכוני העסקה, המחיר שנקבע הוא "סביר וראוי". לטענת היועץ המשפטי, לא ניתן היה לשלול את טענות אלו.

 

"למה החליטו אחרי שהורידו ראש ממשלה מכהן?"

כעת הצטרפה פרשת כרמיה לפרשת החשד להטיית המכרז בבנק לאומי, שגם בה נסגר התיק נגד אולמרט. לעומת זאת, בשלוש פרשות אחרות שבהן נחשד ראש הממשלה לשעבר, כבר הוחלט להגיש כתב אישום, בכפוף לשימוע: פרשת "ראשונטורס", פרשת "מעטפות הכסף" ממוריס טלנסקי, ופרשת מרכז ההשקעות. בפרשה שישית, העוסקת במינויים הפוליטיים ברשות לעסקים קטנים, החקירה עדיין נמשכת וטרם הוחלט אם יוגש כתב אישום.

 

יועץ התקשורת של אולמרט, אמיר דן, מסר בתגובה: "שלוש שנים של חקירה בלתי נגמרת, של הדלפות מגמתיות ושל שלל הצהרות מתלהמות ופוגעניות נגד אולמרט מסתיימות היום בקול דממה דקה.

 מדובר בהחלטה שהייתה צריכה להתקבל כבר מזמן ולא אחרי שלוש שנים, לאחר שהורידו כבר ראש ממשלה מכהן. אין לנו ספק כי בסופו של דבר כל הפרשות ייסגרו כך".

  

בשבוע שעבר הודיעו פרקליטי אולמרט כי הוא מוותר על זכות השימוע בפרשת "ראשונטורס", בעקבות הגשת כתב האישום נגד מתאמת הנסיעות בלשכתו. באישום פורטה השיטה לפיה פעל לכאורה אולמרט - כשהונה בשיטתיות את התורמים לנסיעותיו לחו"ל, זכה למימון כפול ובכסף שהצטבר בסוכנות הנסיעות במרמה השתמש לטיסות עם בני משפחתו.

 

פרקליטיו של ראש הממשלה טענו שמזוז לא מתכוון להגיע לשימוע "בלב פתוח ונפש חפצה", אך היועץ המשפטי השיב כי אין סתירה בין כתב האישום נגד מתאמת הנסיעות לשימוע. עוד טען מזוז כי גם כך הוא ימתין לשימועים בשאר הפרשות המהוות מבחינתו "מכלול אחד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט. שלושה אישומים אחרים בקנה
צילום: רויטרס
צילום: אלכס קולומויסקי
הבית ברחוב כרמיה
צילום: אלכס קולומויסקי
מזוז. למרות התמיהות
צילום: גיל יוחנן
מומלצים