שתף קטע נבחר

מחשב נייד זעיר LG X120: עוד אחד לעגלה

הנטבוק של LG לבן ומרשים למראה, וגם המסך המבריק שובה את העין. בדקנו אם שאר המאפיינים שלו שומרים על אותה רמה

הדבר הראשון שמבחינים בו כשמוציאים את ה- X120 מהקופסה הוא פס העיטור הירקרק בהיקף המארז כששאר המארז מצופה במאט לבן, הנותן למכשיר תחושה יוקרתית. לציפוי המאט יש יתרון נוסף, מלבד היותו יפה – הוא לא אוסף טביעות אצבעות בדומה למארזים המבריקים של חברות מתחרות.

 

המארז מעניק תחושה של קשיחות, ולמרות שה-X120 הגיע עם נרתיק מעטפה תואם, הרגשנו בטוחים מספיק להכניסו אל תוך התיק גם בלעדיו. 

 

 

תצוגה

ה-X120 מגיע עם מסך TFT בגודל 10.1 אינץ' מסוג Active Matrix ברזולוציה של 1024X576 פיקסלים (WSVGA) ומואר בעזרת תאורה אחורית מסוג LED.

 

המסך בעל ציפוי מבריק (glossy), המספק ניגודיות טובה וצבעים ברורים מחד, ולא משמש כמראה מאידך, אם כי יש לו רמת השתקפות מסויימת. שילוב זה הופך את השימוש במסך לנוח גם בתנאי משרד וגם בחוץ באור שמש, ומאפשר עבודה נוחה ברוב תנאי התאורה.

 

ביצועים

בדקנו את התאמת רכיבי החומרה תחת שלוש מערכות הפעלה: חלונות XP, חלונות 7 ואובונטו 9.04. המהירה ביותר הייתה אובונטו, אשר איתחלה בתוך 20 שניות, לאחריה חלונות 7 עם אתחול של 25 שניות ולבסוף, זמן איתחול של 30 שניות לחלונות XP.

 

אלו זמנים מרשימים, המאפיינים את הדור החדש של הנטבוקים לעומת זמני טעינה שהתקרבו לדקה בדגמים הראשונים. כל מערכות ההפעלה זיהו את רכיבי החומרה ללא בעיות, אבל חלונות 7 לא הצליחה לאתר רשתות אלחוטיות באזור.

 

 

חיברנו את ה-LG למסך חיצוני ברזולוציה של 1680X1050 פיקסלים והרצנו עליו מבחן ביצועים PCMark. בצורה מפתיעה למדי ה-X120 הצליח להוציא וידאו נקי וברור ללא קפיצות וקפיאות.

 

תוצאות PCMark:  


 

בסופו של יום, צריך לזכור שזהו מחשב מבוסס מעבד Atom, שיעודו העיקרי הוא קריאת דוא"ל, גלישה באינטרנט וכולי, ולא מכונת עבודה אימתנית. הציון אומנם נמוך, אבל בהחלט מכובד יחסית לחומרה המותקנת בו. למרות היכולת שלו להוציא וידאו ברור, ניתן לראות כי נקודת התורפה העיקרית של המכשיר היא המעבד הגרפי שלו (intel 950)

 

HDTune 2.55:

 


 

בקרביו של ה-X120 פועם כונן קשיח SATA בנפח 160 ג'יגה מבית FUJITSU בעל מהירות סיבוב של 5400 RPM.

 

בבדיקת כתיבה התקבל זמן קצב העברה ממוצע של 53MB/sec עם זמן גישה של 17.2ms. אם נשווה את התוצאה הזו ל-mini inspiron 10V של דל שסקרנו לא מזמן, נראה שזמני הגישה מאוד קרובים (הדל מהיר יותר בשש מילישניות), אך קצב ההעברה הממוצע של ה-LG מהיר משמעותית. גם בבדיקה מול ה-ASUS EEE אפשר לראות שיפור משמעותי בקצב התעבורה.

 

מבט על הגרף מראה שמלבד נפילה משמעותית בתחילת העבודה, התעבורה מתבצעת בצורה רציפה וללא קפיצות חדות, בניגוד לתנודתיות החזקה בבדיקה אצל המקביל של דל או אסוס. פירוש הדבר כי הבקר של הכונן הקשיח מתמודד בצורה טובה עם כתיבה אינטנסיבית אל הדיסק, ולמרות שניתן לראות ירידה בקצב התעבורה, הרי שזו מנוהלת בצורה טובה.

 

מקלדת, משטח מגע וכפתורים

המקלדת של ה-X120 היא מינמלית ביותר, וכל הפונקציונאליות הנוספת קיימת בשילוב של מקשי הפונקציות ביחד עם כפתור ה-Fn. הכפתור הנוסף היחיד מלבד כפתור ההפעלה הוא כפתור ה-smart on האחראי על אתחול מערכת ההפעלה המהירה של המכשיר.

 

המקלדות של מכשירי הנטבוק הראשונים הגיעו עם כפתורים בגדלים של כ-80 אחוזים מגודלם של כפתורי מקלדת רגילה. המעבר למסכי העשרה אינץ' (ממסכי ה-7-9 אינץ') איפשר פריסת מקלדת רחבה יותר, ואכן ה-X120 התברך במקלדת בעלת כפתורים גדולים ונוחים בגודל של 93% מפריסה רגילה.

 

אם במקלדות הישנות הייתה נטיה לפספס אותיות במהלך הקלדה מהירה, או שהתפתחה חוסר נוחות ביד בעקבות הקלדה ממושכת, הרי שעם ה-X120 לא חווינו אף אחת מהתחושות הללו.

 

מסך המגע סיפק חווית שימוש טובה בהחלט אם כי הוא הרגיש קטן מדי. בניגוד לאייסר שבחרו למקם את הלחצנים לצידי משטח המגע, בחרו ב-LG לדבוק בשיטה הנהוגה במחשבים הניידים, ולמקם את הלחצנים מתחתיו. מחד, המעבר עבור משתמש לפטופ הוא נוח יותר להסתגלות, אך מאידך השינוי בפריסה היה מאפשר משטח גדול יותר. היתרון המשמעותי במשטח המגע הוא הגימור המחוספס שלו, המאפשר שימוש שוטף גם בימים חמים בהם משטחי המגע החלקים נוטים להפסיק לתפקד לעיתים.

 

יכולות אלחוטיות

ה-x120 מצוייד בכרטיס רשת אלחוטי מדגם RTL8187SE של חברת רילטק, התומך בתקני b/g ובשבב Bluetooth בתקן 2 של חברת Broadcom.

 

מלבד חלונות XP שהגיע מותקן על המערכת בדקנו את היכולת של רכיבי האלחוט גם בחלונות 7 ובאובונטו 9.04. חלונות 7 זיהתה את הכרטיסים, אבל לא הצליחה לזהות אף אחת מהרשתות האלחוטיות באזור. אובונטו לעומת זאת, זיהתה את הרשת ללא כל בעיות והתחברה אליה.

 

חום ורעש

ה-X120 הוא מחשב שקט יחסית. בשימוש סטנדרטי כמעט ולא שמענו אותו, ורק בזמן הרצת בדיקות ממושכות ותובעניות ניתן היה להבחין באוושת המאוורר.

 

נושא החום לעומת זאת בעייתי בשתי נקודות עיקריות. האחת, נמצאת על משטח המקלדת, משמאל למשטח העכבר, ואכן בזמן הקלדה ממושכת הרגשנו לעיתים תחושת אי נוחות בשורש כף יד שמאל.

 

נקודת חום נוספת היא פתח סילוק החום הנרחב, הממוקם בצידו השמאלי של המחשב, שיכולה להפריע לאלו מאיתנו שנוהגים להניח את ידיהם לצד המחשב ובעיקר לשמאליים הנוהגים להשתמש בעכבר עם ידם השמאלית.

 

חיבורים – כניסות ויציאות

בחלקו האחורי של הנטבוק ניתן למצוא את בית הסוללה, ומתחתיה נמצא חריץ להכנסת כרטיס Sim עבור מודם סלולרי. היות ומדובר באותו מארז, החריץ קיים למרות שהדגם המופץ בארץ מגיע ללא מודם סלולרי וקיימת הסכנה שתתקשו לשלוף את הכרטיס לאחר מכן.

 

בחלק הימני ניתן למצוא שקע אבטחה, המאפשר חיבור מנעול לקשירת הנטבוק, שקע VGA, חריץ USB, חריץ S-LINK ושקעים עבור אוזניות ומיקרופון. החלק המעניין ביותר הוא חריץ ה-S-link המאפשר חיבור של שני מחשבים בעזרת כבל USB פשוט, ומאפשר לשתף קבצים ומשאבים בין המחשבים המחוברים. אומנם בעידן של רשתות אלחוטיות ו- BT פונקציה שכזו נראית קצת מיותרת, אך היא מוכיחה את עצמה כשרוצים להוציא נתונים ממחשב ואין כל דרך אחרת.

 

בחלק הקדמי נמצא חריץ לכרטיסי זיכרון התומך בסוגים SD, MMC, MS, MS pro וסט נוריות חיווי, המצביעות על מצבי הטעינה והשימוש במחשב. בצד שמאל ממוקמים שני שקעי USB נוספים, פתח פליטת אוויר חם אימתני, שקע לכבל רשת וחיבור לספק הכוח. בחלק התחתון ניתן למצוא את הגישה אל כרטיסי הזיכרון, כאשר באחד החריצים כבר מצוי רכיב זיכרון בנפח של שני גיגהבייט וה-X120 תומך בעד שלושה גיגהבייט של זיכרון.

 

חיי סוללה

את ה-X120 קיבלנו עם סוללת ליתיום-איון שלושה תאים 4400mAh, שהצליחה להחזיק קצת יותר משלוש שעות בשימוש לא תובעני, אך צנחה לכיוון השעתיים וחצי ברגע שהשימוש הפך לאינטנסיבי. בשימוש עם לינוקס, לעומת זאת, הצלחנו לקבל משך שימוש ארוך מעט יותר, אך עדיין לא זכינו להגיע לכיוון הארבע שעות.

 

סוללת ששת התאים איתה המחשב אמור להימכר בפועל (הקפידו לבדוק זאת במעמד הרכישה) אמורה להכפיל את זמני העבודה הללו, אך כאמור לא הזדמן לנו להעמיד את הטענה הזו במבחן.

 

 

פונקציות נוספות

בניגוד ליצרניות רבות אחרות, ב-LG לא טרחו להעמיס על הנטבוק שלל תוכנות מיותרות, והתקנת ה-XP שעליו מגיעה כמעט נקייה. בין התוכנות שכן מותקנות עליו ראוי לציין את Cyberink YouCam – תוכנה המשתמשת במצלמת ה-1.3 MP על מנת לצלם סרטי וידאו של המשתמש, ומאפשרת להוסיף שלל אפקטים גרפיים ואנימציות.

 

שתי תכונות מעניינות בתוכנה זו הן יכולת זיהוי הפנים המאפשרת לתוכנה לזהות תנועות ראש ולהזיז דמות על המסך לפיהן, וחיבור ישיר ליוטיוב המאפשר להעלות כל סרטון ישירות אל השירות מתוך ממשק התוכנה.

 

מערכת ה-Smart-on היא מערכת הפעלה קלת משקל הנטענת בתוך חמש שניות מרגע הלחיצה על הכפתור היעודי. זוהי מערכת הפעלה לכל דבר, המאפשרת גישה מהירה למולטימדיה, אינטרנט, סקייפ ומשחקים. היות ולמערכת יש גישה לכונן הקשיח, ניתן לגשת בעזרתה אל התמונות או אל קבצי ה- mp3 המאוכסנים במחשב. בכל רגע נתון ניתן ללחוץ על כפתור ה Enter-OS המופיע על המסך ולהפעיל את מערכת ההפעלה המלאה: חלונות XP.

 

שורה תחתונה

הנטייה של ה-X120 להתחמם בשילוב עם חיי סוללה קצרים יחסית ומחיר מעט יקר בהשוואה לנטבוקים אחרים בהחלט לא עומדים לזכותו. עם זאת התרשמנו מהמקלדת הגדולה והמרווחת, העיצוב המרשים ומערכת ה-Smart-on שמאפשרת גישה מהירה ליישומי האינטרנט והמולטימדיה ללא זמני האתחול והטעינה הארוכים.

 

הדגם שהגיע אלינו היה מצוייד בסוללת שלושה תאים, ומכאן נגזרים כמובן חיי הסוללה הקצרים, בפועל LG מוכרת דגם זה גם עם סוללת ששה תאים מה שיכול להפוך אותו למתמודד ראוי.

 

LG X120

ציון:

 

בעד: עיצוב מרשים, מהיר, מערכת smart-on, מקלדת נוחה

נגד: חיי סוללה קצרים, פולט חום

שורה תחתונה: עוד יצרנית קופצת על העגלה

  

מחיר: 2,600 שקלים 

 

מפרט טכני

מעבד Intel® Atom™ Processor N270, 1.6GHz, 533MHz FSB, 512KB L2 Cache

מסך: 10" WSVGA LED

זיכרון פנימי: 2GB ,DDR2 667MHz

דיסק קשיח: 160GB ( SATA )

כרטיס גרפי: Intel® GMA 950

רשת אלחוטית: WLAN תומך בפרוטוקול 802.11b/g + Bluetooth

משקל: 1.19 ק"ג (כולל סוללה)

מצלמה: LG Smart Cam(1.3M Pixel)

מערכת הפעלה: Windows® XP Home

סוללה: 6cell(Li-Ion) Battery

שנתיים אחריות ע"י קבוצת ח.י.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים