שתף קטע נבחר

כאן גורים בכיף: פנדות, היפופוטם ננסי וחתול סיבטי

בגני חיות ברחבי העולם חוגגים בחודשים האחרונים תוספות מתוקות במיוחד של גורים נדירים בגרעיני רבייה להצלת ושימור מינים המצויים בסכנת פגיעות והכחדה בטבע. בואו להכיר מקרוב את תאומי הפנדות מסין, נקבת היפופוטם גמדית ביפן, אוקפי קטנה בארה"ב, פיל אסיאתי באוסטרליה, נמר שלג בגרמניה וחתולים סיבטיים בבריטניה

פנדות פיל אסיאתי אוקפי למור סיפאקה 
היפופוטם ננסי עצלן דו-אצבע נמר שלג חתולים סיבטיים 

פנדות

בחודשיים האחרונים אירעו מספר המלטות של גורי פנדות חדשים, כשהחשובה ביניהן היא המלטה של נקבת פנדה מסין שהופרתה לראשונה בעולם מזרע קפוא. בגן החיות בתאילנד נרשמה המלטת בכורה ובמרכז לרביית פנדה בוולונג, בסין, חוגגים המלטה שנייה השנה של תאומי פנדה זכרים.

 

אובדן של שטחי יערות במבוק לטובת תעשיית העצים והחקלאות מהווה איום גדול על המין הנדיר של הפנדות. רעידת האדמה שאירעה בשנה שעברה בסין לא מוסיפה ליציבות האוכלוסיה שנמצאת בסכנת הכחדה קריטית.

 

כיום נותרו. כ-1,660 פנדות החיות בטבע בסין ופחות מ-180 החיות בשבי. במרכזי המחקר והרבייה בסין עושים מאמצים גדולים כדי להגדיל את מספר הפנדות. בעשורים האחרונים הממשלה הסינית משאילה פנדות פוריות תמורת מיליוני דולרים למספר מצומצם של גני חיות ברחבי העולם על מנת להרבות אותן. 

 


תאומי פנדה בסין (צילום: רויטרס)


גור פנדה באינקובטור בסין (צילום: AFP)


צילום:AFP
אוצר לאומי בסין (צילום: AFP)


פנדה וגור בתאילנד (צילומים: AP) 

צילום: AP
מנוחת צהריים בתאילנד (צילומים: AP)

  

 

חזור למעלה
פיל אסיאתי
באוסטרליה חוגגים את גור הפילים האסיאתי הראשון ביבשת שנולד בחודש שעבר בגן החיות בסידני. הזכר הצעיר הפך לכוכב במדינה, לאחר שעשרות אלפי אנשים שלחו הצעות לשם הראוי ליונק הצעיר. בעולם מצבם של הפילים האסיאתיים נמצא בכי רע בטבע. כיום האוכלוסיה מוערכת בכ-45 אלף פילים בלבד.
 
רק השנה התפרסם דו"ח של קרן הטבע העולמית (WWF) וארגון השימור TRAFFIC, המזהירים כי הסחר הבלתי חוקי במוצרי שנהב הפורח בויטנאם, מאיים על מעט הפילים האסיאתיים שנותרו בטבע ומביא לעלייה תלולה במחירי השנהב במדינה. בגני חיות בעולם מתקיימות תוכניות לרביית הפילים ושמירה על המגוון הגנטי של יונקי היבשה הגדולים בעולם.
 



צילום: AFP

(צילום: AP, AFP)

 

חזור למעלה
אוקפי
בגן החיות בדנבר בארה"ב מציינים המלטה נדירה של נקבת אוקפי (Okapi) שנולדה בחודש שעבר. כיום ישנם כ-90 אוקפי בגרעיני רבייה בגני חיות בארה"ב. האוקפי נראה כמו שילוב ביזארי בין זברה לג'ירף, אך מדובר ביונק גדול בעל פרסות ממשפחת הג'ירפיים, חובב צמחיה ועלים, המצוי רק ביערות הגשם של קונגו ואוגנדה.
 
הפסים ועורו הכהה מאפשרים לו להסתוות היטב במעמקי היערות הסבוכים ותודות לחוש השמיעה המפותח שלו, הוא מצליח לזהות טורפים ממרחקים גדולים. היונק האפריקני נחשב כה מסתורי ובעבר רבים האמינו כי מדובר בחד-קרן מיתולוגי, עד שהתגלה לראשונה בתחילת המאה ה-20 על ידי חוקרים בריטים באוגנדה. בשרו נחשב למעדן באפריקה והוא נמצא בסכנת הכחדה בטבע.

 



צילום: Dave Parsons/Denver Zoo


(צילום: Dave Parsons/Denver Zoo)

 

 

חזור למעלה
למור סיפאקה

בגן החיות "ברונקס" בניו-יורק חגגו השנה המלטות של ארבעה גורי למורים נדירים ממינים שונים, ביניהם גם גור של למור סיפאקה (Coquerel’s), שנולד לאחר הריון מוצלח של חמישה חודשים.

 

למורי הסיפאקה נחשבים בסכנת הכחדה במדגסקר, המקום היחיד בעולם בו הם מצויים בטבע.  אובדן שטחי מחייה בעקבות כריתת עצים מאסיבית לטובת תעשיית העצים, התרחבות שטחים חקלאיים על חשבון היערות, גורמים לפיזור ופגיעה קשה באוכלוסיית הלמורים באי.

 


(צילום: AP) 


(צילום: AP) 

 

חזור למעלה
היפופוטם ננסי

בחודש שעבר בחגגו בגן החיות בטוקיו, יפן, המלטה נדירה של גורת היפופוטם ננסית. ההמלטה שארכה כמעט 20 דקות, הסתיימה בשלום. ההיפופוטמית הצעירה שהתה בקרבת האם במרחב המחייה הפנימי בגן החיות ורק לאחר מספר שבועות נחשפה לציבור.  בגן החיות מדווחים היונקת הצעירה לומדת לשחות בהדרגה בעיקר בשעות הלילה וגדלה במהירות.

 

בטבע מצויים ההיפופוטמים הננסים בסכנת הכחדה במערב אפריקה. הם נכחדו לחלוטין בניגריה ומצויים כיום בארבע מדינות בלבד, כאשר אובדן של שטחי יערות וציד מאיימים על הישרדותם. כיום מוערכת האוכלוסיה בפחות מ-3,000 פרטים בלבד. בגני חיות בעולם מנסים להרבותם במטרה לשמור על מגוון גנטי במידה וייכחדו לחלוטין מהטבע בעשורים הקרובים.

 



צילום: רויטרס

(צילומים: רויטרס)
 

 

חזור למעלה
עצלן דו-אצבע
צמד עצלני דו-אצבע של הופמן, בגילאי ה-30 לחייהם, חובקים גור עצלן ושעיר בגן החיות בפילדלפיה, בארה"ב. העצלן נולד בחודש שעבר ומבלה את מרבית זמנו צמוד לאימו. בעולם ישנם חמישה מיני עצלנים, יונקים פרימיטיביים המזכירים קוף שעיר בעל ראש קצר ומעוגל, הנחשבים לאיטיים וכבדי תנועה. העצלנים מצויים ביערות מרכז ודרום אמריקה. בשנים האחרונות הם מצויים תחת איום בטבע עקב כריתת יערות.
 

 



צילום: AP

(צילום: AP)

 

חזור למעלה
נמר שלג

גור נמר שלג נולד לפני שלושה חודשים בגן החיות בברלין. לאחר בדיקות וטרינריות התגלה כי הוא בריא ומתפתח בקצב משביע רצון. לאחר שגדל יחד עם אמו הרחק מעיני הקהל, הוא נחשף לפני כשבועיים לצלמים ומושך מבקרים רבים שמגיעים לראות את הטורף הקטן.

 

גן החיות בברלין הוא אחד מכ-150 גנים בעולם בהם פועלת תוכנית רבייה עולמית, שמטרתה להציל את נמרי השלג מסכנת הכחדה.  נמר השלג נפוץ במדבריות מרכז אסיה ובמישורי היבשת, ונוהג לשהות באזורים הרריים שגובהם עולה על 5,500 מטר.

 

לפי ההערכות, מספרם של נמרי השלג בטבע עומד על 3,500 עד 7,000 בלבד, והם נחשבים לבעלי-חיים הנתונים בסכנת הכחדה ממשית, אחת הסיבות להיכחדות המין הוא סחר בעורות ובפרוות הנמרים שנמכרים בשוק השחור בעשרות אלפי דולרים. איום נוסף על עתידם הם רועי צאן ההורגים בהם לאחר שהם תוקפים את עדריהם.

 


(צילום: AP) 


צילום: AP
(צילום: AP) 


(צילום: AP) 
 

 

חזור למעלה
חתולים סיבטיים

שני גורי חתול סיבטי (Owston's Civets), יונקים פרוותיים וקטנים הנפוצים בטבע בעיקר באזור וייטנאם, נולדו בגרעין הרבייה בגן חיות בבריטניה. החתול הסיבטי מצוי בסכנת הכחדה באסיה בעקבות ציד בלתי חוקי שנועד למאכל ולשימוש בפרוותו.

 

לפני ארבע שנים הגיעו צמד חתולי סיבט לראשונה לגן החיות "Newquay", לאחר שהממשלה בוייטנאם אישרה הוצאתם של מספר חתולים לשלושה גני חיות בבריטניה למטרות רבייה. עד כה יכולים אנשי הגן להתגאות בהצלחת התוכנית מאחר שהשניים מצטרפים לחמישה נוספים שנולדו עד כה במהלך השנים. שלושה מהגורים הועברו לגני חיות אחרים במדינה. הגורים הקטנים שוהים יחד עם הוריהם בגן החיות ולדברי הווטרינרים, הם בריאים ושובבים.

 



צילום: Michelle Turton, Newquay Zoo

(צילום: Michelle Turton, Newquay Zoo)

 

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נמר שלג בברלין
צילום: AFP
נקבת היפופוטם ננסית ביפן
צילום: רויטרס
נקבת אוקפי בארה"ב
צילום: Dave Parsons/Denver Zoo
חתול סיבטי בבריטניה
צילום: Michelle Turton, Newquay Zoo
מומלצים