שתף קטע נבחר

זירת הקניות

לא מסתפקים בהקלות: אילת נגד היטל הבצורת

למרות ההקלות שקיבלו במכסות המים, ועד הפעולה שהוקם באילת מחריף בימים אלה את מחאתו כנגד "היטל הבצורת", והשבוע החלו לגבש עתירה לבג"ץ. "אין סיבה שנשלם. תושבי העיר שותים ממתקני התפלה ואין לנו השפעה על מפלס הכנרת. האוצר מחפש להתעשר על חשבונינו", הם פוסקים

ההקלות שקיבלו תושבי אילת בהיטל הבצורת אינן מספקות את חברי ועד הפעולה המקומי בעיר, שהחליטו דווקא על החרפת מאבקם לאחרונה. לאחר עצומה שגרפה מאות חתימות בקרב תושבי העיר החלו השבוע לגבש עתירה לבג"צ בנסיון להביא להסרת הגזירה ולהביא לכך שאילת תהיה העיר היחידה בישראל שלא תשלם עבור צריכת מים עודפת.

 

עוד בנושא:

 

הטיעון אותו משמיעים חברי ועד הפעולה מרגע היוודע כוונת רשות המים להטיל את "היטל הבצורת", הוא כי אין כל הצדקה להטיל על תושבי אילת היטל - שכן תצרוכת המים שלהם ניזונה ממתקני ההתפלה של חברת "מקורות", ולא ממקורות המים הטבעיים של ישראל.

 

"המדינה מנסה להעשיר את קופתה המתרוקנת על גב חלק מתושבי המדינה באמצעות היטל בצורת. גם אם כל תושבי אילת יסגרו היום את כל הברזים, מפלס הכנרת לא יעלה בסנטימטר", כתבו בעצומה שהשיקו לאחרונה. בעצומה זו, שגרפה כאמור מאות חתימות עד כה, הם מציינים כי בבדיקה שערכו מול חברת "מקורות" "הוכח מעבר לכל ספק כי לתצרוכת המים של אילת אין כל השפעה על מפלס הכינרת".

 

מאבקם נשא ככל הנראה פרי, שכן בלחץ ראש העירייה, מאיר יצחק הלוי, הוחלט בנוסח הסופי כי תושבי אילת יזכו למכסת מים גבוהה יותר לנפש - שתעמוד על 7.5 מ"ק לחודש, זאת לעומת כ-4.5 מ"ק לחודש בשאר הערים (החל מחודש נובמבר). ממלא מקום ראש העירייה, אלי לנקרי, התייחס לאחרונה להישג זה והסביר כי "בחישוב שנתי אנו מכסים כ-85 אחוזים מהמשפחות, ורק 15% הנותרים ייאלצו לשלם את ההיטל".

 

אולם בוועד המקומי לא רואים בכך כאמור הישג מספק, ומתקוממים על כך ש-15 אחוזים מתושבי העיר ייאלצו לשאת בנטל. "מחשבונות מים ממוצעים שבדקנו עולה שהנטל שייפול על אותם 15 אחוזים הוא סכום משמעותי".

 

בשבוע האחרון פנו חברי הוועד לעורך דין מומחה במטרה לבדוק אפשרות לעתור לבג"צ בבקשה שיורה לממשלה לבטל לגמרי את ההיטל באילת. חברי הוועד מציינים כי הם זוכים לתמיכת תושבי העיר ומספר חברי מועצה – מן האופוזיציה והקואליציה.

 

"נפגשנו עם שני עורכי דין, ממשרד שרשם לזכותו כמה הצלחות בבית המשפט הגבוה לצדק וסוכם שהם יבדקו את האפשרות לטיעון שהעלינו, לפיו אילת אינה שותה ממי הכנרת ולכן חיסכון במי שתייה בעיר לא ישפיע על מפלס הכנרת", אומר מורי חן, דובר ועד הפעולה.

 

ההיטל יפגע בחלשי העיר

אחת הטענות אותן משמיעים חברי הוועד היא הפגיעה החברתית הצפויה להיווצר כתוצאה מן ההיטל. "'מדוע ההיטל אינו מוטל על התעשייה, התיירות, מחנות צבא, מועצות עירוניות ומקומיות ועוד", הם מתקוממים.

 

לטענתם ההיטל החדש יכביד על יוקר החיים, הגבוה ממילא בעיר, ואלו עשויים לפגוע באוכלוסיות חלשות. העיתונאית רונית זילברשטיין, השותפה לוועד הפעולה, אמרה השבוע כי "מים זה לא מותרות. מדובר במשאב קיומי לחיים שלנו. יש באילת משפחות מרובות ילדים שצורכות מים והרבה. ויש גם בתי מלון ועסקים שצורכים הרבה ולהם לא התייחס המחוקק".

 

למרות השכנוע בצדקתם, נראה כי לא כולם אופטימיים בנוגע להצלחת המאבק. אחד מהם הוא חבר הקואליציה רפי הוכמן, שאומר כי "לא מדובר בחוק עירוני, כי אם בהחלטת ממשלה. נכון שזה מאבק צודק אבל הסיכוי שלהם לזכות בו נמוך מאוד, אם בכלל".

 

סגם ראש העירייה, יהודה מורדי, הבהיר מצדו כי הוא תומך במאבק וכי יהיה מוכן אף לסייע במימונו. "נגרם פה עוול גדול לתושבי אילת, שגם כך נדרשים לשלם יותר עבור מים וחשמל". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תישאר מחוץ להיטל? אילת
צילום: איוי לרר
מומלצים