שתף קטע נבחר

חשד: מעילה במאות אלפי ש' ע"י יועצים בבינלאומי

רשות ני"ע חוקרת חשד ששני יועצי השקעות בבנק הבינלאומי, יעקב קאופמן ונתנאל שרון, ניצלו כביכול את נגישותם לחשבונות תאגידים גדולים והוציאו במרמה מאות אלפי שקלים לחשבונם האישי. קאופמן נשלח למעצר בית, שרון נותר במעצר

רשות ניירות ערך מנהלת חקירה נגד שני יועצי השקעות - יעקב קאופמן ונתנאל שרון, בחשד למעילה במאות אלפי שקלים. השניים נחקרים על ידי מחלקת החקירות של הרשות בחשד שניצלו כביכול את נגישותם לחשבונות של תאגידים גדולים בעלי כיס עמוק בבנק הבינלאומי והוציאו במרמה, כביכול, מאות אלפי שקלים מכספי תאגידים אלה לחשבונם האישי.  

 

השניים ששימשו כיועצי השקעות במחלקת מסחר תאגידי בבנק הבינלאומי מינואר 2007 ועד יולי 2009, סחרו באופציות, מניות, תעודות סל ובאג"חים ממשלתיים במסגרת עבודתם. רשות ני"ע טוענת, באמצעות עו"ד ציפי גז, שהם פעלו בדרכי מרמה להניע את התאגידים לקנות ולמכור ניירות ערך על מנת להשיא רווחים אישיים לחשבונותיהם האישיים על חשבון החשבונות המרומים.  

בין החשבונות המרומים בהם פעל קאופמן, נכללו על פי החשד חשבונות של מפעל הפיס, קרנית- קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, כיד ערוץ הקניות, החברה לפנסיה מוקדמת חיפה ומנור אחזקות. בחשבונות המרומים בהם פעל שרון, נכללו על פי החשד, מנור אחזקות, החברה לפנסיה מוקדמת חיפה וסאמיט קפיטל.  

 

טוב שיש (חשבונות) משפחה

ממצאי החקירה העלו חשד כי השניים ביצעו באמצעות חשבונות של קרובי משפחה, עסקאות מתואמות באג"חים על פי שני דפוסי פעולה עיקריים. הדפוס הראשון היה "בעסקה סיבובית מלאה"- על פי החשד, השניים ביצעו עסקאות באופן שבו החשבונות המרומים מכרו לחשבון האישי את האג"חים בשער נמוך ולאחר מכן מכרו מהחשבון האישי את אותה כמות אג"חים, בחזרה לחשבונות המרומים בשער גבוה בהרבה.  

 

לדברי רשות ני"ע, החשד הוא ש"שרון, ניצל את נגישותו לחשבונות המשויכים לתאגידים גדולים בעלי כיס עמוק בעלי חשבונות בבנק הבינלאומי והוציא במרמה מאות אלפי שקלים מכספי תאגידים אלה לחשבונו של אחיינו ששימש אותו".

 

שיטה נוספת שבה פעלו השניים על פי החשד, היא עסקה "סיבובית לא מלאה", שבה החשבון האישי קנה אג"חים הן מחשבונות התאגידים המרומים, והן בעסקאות קנייה מול ה"שוק" בשער נמוך. לאחר מספר דקות הם מכרו את כל הכמות שקנו בזול לחשבונות המרומים בשער גבוה יותר. לחילופין, החשבון האישי רכש אג"חים מהחשבונות המרומים בשער נמוך ומכר את אותה הכמות, לאחר מספר דקות, הן בשוק והן לחשבונות המרומים בשער גבוה יותר.

  

מממצאי החקירה עולה שהמעילה, לכאורה, הניבה לקאופמן רווחים בגובה של למעלה ממיליון שקל, ולשרון - מאות אלפי שקלים.  אתמול האריך בית משפט השלום בתל אביב את מעצרו של שרון ביממה, וקאופמן שוחרר למעצר בית בתנאים מגבילים. את קאופמן מייצג עו"ד אהוד פורת. את שרון מייצגים עוה"ד אסף ברם וגיל דחוח.

 

חקירתם של השניים מהווה חוליה נוספת בשרשרת חקירות שביצעה רשות ניירות ערך, אשר חשפו התנהלות של מנהלי השקעות שנחשדו במעילה בלקוחותיהם או בחברה בה עבדו, ובגניבה של כספים מחשבונות שניהלו.

 

עו"ד אהוד פורת, המייצג את יעקב קאופמן מסר ש: "יעקב קאופמן שימש 30 שנה פקיד מסור בבנק הבינלאומי. המדובר במעידה אישית שנמשכה זמן קצר.לא נעשה כול שימוש בכספים שנלקחו. הכספים כולם יוחזרו בשבוע הבא ויעקב מנסה לשקם מחדש את חייו ומביע חרטה עמוקה על המעידה המצערת".

  

עו"ד גיל דחוח ממשרד ברם-דחוח המייצג את נתנאל שרון מסר בתגובה: "כדאי לחכות לסיום הבדיקה של הטענות שלנו בפני רשות ני"ע. אנחנו משוכנעים שהם יבדקו את הטענות ברצינות באספקטים המשפטים השונים.

 

דפנה צוקר, דוברת הבנק הבינלאומי מסרה בתגובה: הבנק משתף פעולה באופן מלא ומסייע לחקירה ככל הנדרש". 

 

השתתף בהכנת הכתבה: איתי הר אור מ"כלכליסט"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יועצי הבנק הבינלאומי חשודים במעילה
מומלצים