שתף קטע נבחר

ניו-יורק להומלסים: טוסו לאן שתרצו, אנחנו נשלם

עיריית ניו-יורק מצאה דרך מקורית לחסוך בהוצאות על שיכון משפחות חסרי הבית: היא מציעה לממן את עזיבתם לכל מקום שירצו בעולם. עד עתה עזבו כך את העיר יותר מ-550 משפחות

בעלות של אלפי דולרים הם טסים לכל קצוות תבל. הם לא מנהלים בכירים בחברות מובילות במשק, אלא חסרי בית, שעיריית ניו-יורק מוכנה לשלם כדי שיעזבו את העיר, רק שלא יכבידו על שירותי הרווחה.

 

העיתון "ניו-יורק טיימס" דיווח היום (ד') שהעירייה בראשות המיליארדר מייקל בלומברג רכשה בשנים האחרונות כרטיסי טיסה ליותר מ-550 משפחות של הומלסים, שהביעו מאז 2007 נכונות לעזוב את העיר. כל שדרוש לקבלת הכרטיס הוא אישור מצד קרוב משפחה שלהם מחוץ לעיר על הסכמתו לקלוט אותם אצלו.

 

המחיר הוא לא תמיד זול: 6,332 דולר על טיסות לפריז, 2,550 דולר ליוהנסבורג ומאות דולרים על טיסות לסן חואן ואורלנדו. ואולם בכל זאת מדובר בחיסכון, שכן שיכון משפחה שכזו בתוכנית המקלטים היקרה שמפעילה העירייה, עולה למשלמי המסים כ-36 אלף דולר בשנה.

 

עיריית ניו-יורק מעסיקה סוכנות נסיעות לטיסות פנימיות ומחלקת השירותים למען חסרי הבית מטפלת בטיסות בינלאומיות, במידת הצורך. בעירייה אמרו כי ניתן לשלוח את ההומלסים לאן שהם רק רוצים, וכי הם רשאים לחזור בהם ולדחות את ההצעה. עד עתה נשלחו הומלסים מניו-יורק ל-24 מדינות וחמש יבשות. רובם נסעו לפורטו ריקו, פלורידה, ג'ורג'יה ודרום וצפון קרולינה.

 

"ניו-יורק היא לא מה שחשבנו"

רבים מההומלסים האלה הם תושבים ותיקים שנפגעו קשות מהמשבר הכלכלי, שהגיעו אל המקלטים ומוכנים לקפוץ על ההצעה הנדיבה. אחרים הגיעו רק לאחרונה ושמחים לעזוב את העיר הרועשת שאיכזבה אותם. "לא ציפיתי שהעיר תהיה כפי שהיא", אמר הקטור קוראה, שבשבוע שעבר עוד היה דייר במקלט עירוני, והשבוע טס לפורטו ריקו. "ציפיתי למשהו אחר, טוב יותר".

 

קוראה, זוגתו ושני ילדיהם, הגיעו לניו-יורק במאי כדי להתגורר עם אמו. אחרי שלא הצליחו למצוא עבודה, והחשבונות הצטברו, אמו איימה לזרוק אותם מביתה, והם

 עברו להתגורר במקלט בברונקס. "במקלט אמרו לי שאם יש אדם שמוכן לקלוט אותי בפורטו ריקו, יעזרו לי להגיע לשם", אמר קוראה, שעבודתו כמכונאי מובטחת באי. "אני שמח מאוד, כי אשוב לעסוק במה שאני ידוע לעשות".

 

לפי הדיווח, עלות הפרויקט לעירייה נאמדת בכ-500 אלף דולר בשנה. "שילמנו על ויזות, הלכנו איתם לקונסוליות, סיפקנו מכתבים, ושילמנו עבור דרכונים", סיפרה וידה צ'אבס-דאונס, מנהלת חדר המשאבים בעירייה. שירותי הרווחה נוהגים להתקשר למשפחות ולבדוק שהגיעו בשלום ליעדן. לדברי הגורמים בעירייה, איש מההומלסים ששוכנו מחדש בעזרת העיירה לא שב להידרש למקלטיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
לאן בא לך לטוס?
צילום: אלעד גרשגורן
ראש העיר בלומברג. ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים