שתף קטע נבחר

פשוט אמריקה: עוגיות שיבולת שועל ושוקו-צ'יפס

רוני ונציה מגישה מתכון לעוגיות אמריקניות, גדושות בשיבולת שועל שמעניקה להן מרקם רך ומלאות בחתיכות שוקולד אמיתיות שקוצצים מהחפיסה

עוגיות שוקולד-צ'יפ

מתכון של ויקטוריה בורגי, שהייתה השף-קונדיטור הראשית של ה"יוניון סקוור קפה‭,"‬ בניו-יורק. 

 

העוגיות לא צריכות להיות שחומות, ולכן יש להישמר מלאפות אותן יתר על המידה. הן במיטבן ביום האפייה, כשהמרקם הכי רך וגמיש, אבל מצויינות גם למחרת.

 

המרכיבים ‭24)‬ עוגיות):

125 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

‭1/2‬ כוס סוכר רגיל

‭1/2‬ כוס סוכר חום כהה

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל טהור

1 כוס קמח

‭1/4‬ כפית מלח

‭1/2‬ כפית אבקת אפייה

‭1/2‬ כפית אבקת סודה

1 ו-1/4 כוסות  שיבולת שועל ("קוואקר"‭,(‬ לא מהיר להכנה

150 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ לחתיכות בינוניות

 

הכלים: 3 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה


(צילום: ויז'ואל פוטוס)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום גבוה ‭200)‬ מעלות).
  2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם 2 סוגי הסוכר, במהירות בינונית, עד שהתערובת קלילה וחלקה. מוסיפים את הביצה ואת הווניל, ומערבבים היטב. 
  3. מנפים ביחד את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לתוך קערה בינונית. מוסיפים את הקוואקר ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח והקוואקר לתערובת החמאה, ומערבלים במהירות נמוכה כמה שניות בלבד, רק עד שהתערובת מתאחדת. מקפלים פנימה את חתיכות השוקולד במרית.
  4. בעזרת כף של גלידה (קיבולת 30 גרם) או בכף, נוטלים כדורים בגודל 1 כף גדושה בצק לכל עוגייה (טובלים את הכף במים למניעת הידבקות הבצק‭,(‬ ומניחים מעל התבניות במרווחים גדולים של כ‭8-‬ ס"מ ביניהן.
  5. משטחים מעט כל כדור באצבעות רטובות לעיגול בקוטר 5 ס"מ. אופים כל תבנית במשך כ‭8-‬ דקות עד שהעוגיות מתפשטות ותופחות מעט, אבל אינן שחומות. מצננים בתבנית מעל לרשת במשך ‭10-8‬ דקות, מעבירים במרית מתכת לרשת, לצינון מלא.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים