שתף קטע נבחר

לארוחת שבת: מוס שוקולד ללא שמנת

הכי פשוט והכי טעים - בלי שמנת או חמאה, רק עם טעם חזק של שוקולד. המתכון שלפניכם מתאים גם כקינוח לארוחה בשרית ומיועד למי שממש אוהב שוקולד

מוס שוקולד ללא שמנת

המרכיבים:

250 גרם שוקולד מריר, 60% מוצקי קקאו

4 ביצים גדולות מופרדות

1 כף סוכר

קורט מלח

אפשרות: 2 כפות ליקר בטעם שאוהבים (תפוז, אגוזים, דובדבנים וכו')


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. ממסים את השוקולד המריר במיקרוגל או על סיר כפול (בן מארי).
  2. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם המלח לקצף רך. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
  3. בודקים שהשוקולד אינו חם מדי וטורפים לתוכו את החלמונים. אם משתמשים גם בליקר, טורפים אותו לתוך התערובת בשלב זה.
  4. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערה עם השוקולד וטורפים בעדינות עד קבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בזהירות את התערובת.
  6. מעבירים לכלים אישיים או לכלי הגשה גדול, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כמה שעות להתייצבות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים