שתף קטע נבחר

כתב אישום נגד אדם שדקר למוות צבת ים נדירה

לפני כחודשיים דקר למוות תושב אור-עקיבא צבת ים ירוקה נדירה שעלתה לחוף השרון כדי להטיל את ביציה. אתמול (ה') הוגש נגדו כתב אישום בבית משפט השלום בנתניה בגין ציד בלי חוקי, פגיעה בערכי טבע מוגנים, והשלכת פסולת. הצבה נפצעה קשה מאוד ולא היה מנוס אלא להמית אותה; מבטנה הוצאו 93 ביצים שהועברו לחוות הדגרה מוגנת

לבית המשפט השלום בנתניה הוגש אתמול (ה') כתב אישום נגד דמיטרי קנדלר מאור עקיבא, שמואשם כי דקר למוות צבת ים ירוקה נדירה, מין המצוי בסכנת הכחדה עולמית, שעלתה להטיל את ביציה בחוף הגן הלאומי בשרון לפני כחודשיים.
 

על פי כתב האישום, קנדלר (41) שהה בגן הלאומי חוף השרון בחברת ידידה והבחין בצבת ים ירוקה שעלתה לחוף כדי להטיל את ביציה. במהלך החקירה סיפר הנאשם לאנשי רשות הטבע והגנים כי כלבו נבח לעברה והדבר הפריע לו לישון.

 

"הנאשם נטל מקל חד ודחף באמצעותו את הצבה באזור הצוואר שלה ולאחר מכן החדיר את המקל לתוך צווארה. כתוצאה מכך, נגרמו לצבה חתכים רבים, עמוקים ושטחיים, באזור הצוואר, ועמוד השדרה שלה נותק", כך צויין בכתב האישום. 

 

צילום: עמי לזר רשות הטבע והגנים

 

 

הצבה הומתה, 93 ביצים הוצאו והועברו לחוות הדגרה

הצבה, שגילה המוערך הוא כ-30 שנה ובתחילת תקופת הפוריות שלה, נמצאה למחרת בבוקר על ידי אנשי הרשות באזור המים הרדודים, כשהיא פצועה באורח קשה ומדממת כתוצאה ממעשיו של הנאשם.

 

הזוחלת הימית הובהלה לטיפול חירום במרכז להצלת צבי ים במכמורת, שם נאלצו המטפלים לבצע המתה כדי לגאול אותה מייסוריה, נוכח סיכויי ההישרדות הקלושים.

 

בניתוח שלאחר המוות נמצאו בבטנה של הצבה 93 ביצים מוכנות להטלה. במירוץ נגד השעון הוציאו אנשי המרכז את הביצים במטרה להעבירן לחוות הדגרה מוגנת.

 

שמונה מינים של צבי ים מצויים בסכנת הכחדה עולמית; שניים מהם פוקדים את חופי ישראל. צבי ים חומים נחשבים אמנם לנפוצים ביותר מכל הצבים הימיים בעולם, אך באזורנו הם מצויים בסכנת הכחדה חמורה; המין השני הוא צבי הים הירוקים, החיים במימי הים התיכון ובמפרץ אילת.

 

להערכת יניב לוי, מנהל המרכז להצלת צבי ים ברשות הטבע והגנים, מתוך אוכלוסיה של מספר מאות צבי ים ירוקים יש לכל היותר עשר נקבות המטילות בחופי הארץ.

 

"בכמה דקירות הוא פשוט הוריד לנו עשרה אחוזים מאוכלוסיית נקבות צבי הים המטילות בחופי ישראל", סיפר לוי ל-ynet לאחר התקרית.  "מעולם לא ראיתי מקרה של פגיעה מכוונת בצבת-ים בארץ. זה היה מחזה עצוב, מכעיס ומזעזע כאחד".

 

בכתב האישום מצויין כי לנאשם לא היה רשיון או היתר לציד הצבה והוא ביצע את המעשה למרות השילוט המוצב בכניסה לגן הלאומי האוסר לפגוע בבעלי החיים במקום. בנוסף, הוא הותיר בתחומי הגן פסולת שכללה, בין היתר, בקבוקי שתיה, בגדים ושיירי מדורה.  

 

המדינה ציינה כי ישנה אפשרות שהיא תבקש להטיל על הנאשם מאסר בפועל אם יורשע בעבירות של ציד חיית בר מוגנת וציד ללא רישיון בניגוד לחוק הגנת חיית הבר. בשנה שעברה אישרה הכנסת את התיקון לחוק הגנת חיות הבר לפיו על עבירה של ציד לא חוקי ובמקום אסור ניתן יהיה להטיל קנס של עד 134 אלף ש"ח.

 

כמו כן, מואשם הנאשם בגין פגיעה בערך טבע מוגן, פגיעה בגן לאומי והשלכת פסולת ברבים. טרם נקבע תאריך לדיון בתיק הנאשם. 


פורסם לראשונה 06/08/2009 22:04

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הצבה במרכז להצלת צבי ים לאחר הדקירה
צילום: עמי לזר רשות הטבע והגנים
הביצים בבטנה של הצבה
צילום: יניב לוי, רשות הטבע והגנים
מומלצים