שתף קטע נבחר

טראפלס שוקולד אלגנטיים

גם אתם חוששים להכין טראפלס בבית, מרוב שזה מסובך? איילת הירשמן כאן כדי להרגיע לכם את החשש, ולהפוך את ההכנה לחוויה קלה ומשכרת, נפלאה לפחות כמו אצל שוקולטייר צמרת

 

 

טראפלס שוקולד אלגנטיים

זהו הקינוח הקבוע, המנצח, של חברתי מיכל שרון. והיא אומרת: בימים חמים כמו אלו שעכשיו, כשעיסת השוקולד מתרככת ונמסה מהר, כדאי לעשות הפסקות בהכנת הטראפלס, להכניס למקרר ל-10 דקות, להוציא ולהמשיך.

את הליקר שהופיע במתכון המקורי שלה החלפתי בוויסקי, אבל אפשר לעבוד עם כל ליקר שאתם אוהבים, וגם עם ברנדי וקוניאק בכלל. העיקר שתוספת האלכוהול הטוב תהיה שם, כי היא עושה פלאים לטעם הסופי. חוץ מזה, באמת שאין כאן בהכנה יותר מדי עניינים וסיבוכים - זה מרשים, קלאסי ותמיד מתאים.

 

המרכיבים

(כ-20 טראפלס)

1/2 כוס (1/2 מכל) שמנת מתוקה

300 גרם (3 חבילות) שוקולד מריר מעולה (אפשר שוקולד עם אגוזים) שבור לקוביות

2 חלמונים

100 גרם חמאה רכה

2 כפיות וויסקי, או ברנדי, קוניאק או ליקר אחר מצוין (עדיף גראן מארנייה)

לציפוי: אבקת קקאו

 

ההכנה

1. שמים את השמנת בכלי קטן המתאים למיקרוגל ומחממים עד שהיא כמעט רותחת. מוסיפים את השוקולד ומערבבים, עד שהשוקולד נמס ונוצר קרם חלק. אם הוא לא נמס, אפשר לחמם עוד קצת, בזהירות, ולערבב שוב.

2. מוסיפים לקרם השוקולד החמים את החלמונים, מיד, תוך בחישה נמרצת. מוסיפים מיד גם את החמאה, כפית אחר כפית, ומטמיעים אותה בעיסה, עד שהיא נמסה לגמרי. מוסיפים גם את הוויסקי (או את המשקה האחר שבחרתם להוסיף). מכסים ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות (עד לילה).

3. לוקחים (בעצם, ממש גורפים) כפית מעיסת השוקולד הקרה והקשה ומעבדים בידיים לכדור בגודל עגבניית שרי קטנה. מעבירים לכלי הגשה ושומרים מכוסה במקרר עד לציפוי ולהגשה (אפשר לשמור במקרר, בכלי אטום, עד 4 ימים או במקפיא עד חודש).

4. הציפוי: לציפוי עדין יותר של קקאו, שמים את הטראפלס הקרים על משטח עבודה (אפשר על מגש או על נייר אפייה) ומפדרים אותם באבקת קקאו דרך מסננת. לחלופין מנפים קקאו דרך מסננת לצלחת שטוחה גדולה או למגש ופשוט מגלגלים אותם בקקאו עד שהם מצופים מכל הצדדים – אבל אז שכבת הקקאו יוצאת הרבה יותר עבה. מגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הטראפלס האלה יכולים להיות שלך
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית לאשה
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים