שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    אוכלים בשטח: ארבעה מתכוני מדורה

    מחפשים מתכוני פוייקה? רוצים לדעת איך מבשלים על מדורה? או איך בונים טאבון מהיר בקלות? "בישולי הדרך", ספר בישול לשטח עונה על כל השאלות. לפניכם ארבעה מתכונים לבישול במדורה מתוך הספר

    דלורית ממולאת באורז ופירות יבשים

    המרכיבים (3 מנות גדולות - 3 דלוריות):

    3 דלוריות בינוניות

    10 משמשים מיובשים

    1/2 כוס אורז

    1 בצל קצוץ

    3 כפות זרעי דלעת או חמניות

    6 פטריות שמפיניון

    חופן פטרוזיליה

    1 גזר מגורר (או מגורד)

    1 כפית קארי

    מלח

    פלפל שחור


    (צילום: ליאור צאליק)

     

    אופן ההכנה:

    1. חוצים כל דלורית לאורכה, מגלענים את תוכנה בהשארת דפנות בעובי של סנטימטר ואת התוכן שומרים בצד. גלעון דלורית טרייה אינה משימה קלה, ולכן מומלץ להשתמש בכף פריזיאן או לבשל את הדלורית לפני כן במים כ-5-10 דקות, ורק אז לגלען אותה בעזרת כף רגילה.
    2. מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עם שמן זית עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים שום ופטריות שמפיניון ומאדים כמה דקות עד שכמות הנוזלים בפטריות מתמעטת.
    3. מוסיפים את האורז, המשמשים, הגזר המגורד והתבלינים, מערבבים היטב. מוסיפים ארבע כפות מים כדי להרטיב את המלית ומאדים לעוד דקה-שתיים.
    4. ממלאים את שני חצאי הדלורית במלית ומחברים אותם זה לזה. עוטפים בשלוש שכבות של נייר כסף ומניחים במדורה לשעה. מקלפים וטורפים.

     

    סלט קופסאות שימורים ושמיר

    המרכיבים (4-5 מנות):

    1 קופסת שימורי תירס קטנה

    1 קופסת שימורי פטריות (עדיף פטריות שלמות, שאותן יש לחתוך לרבעים)

    5 מלפפונים חמוצים במלח חתוכים לקוביות קטנות

    1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

    1 שן שום כתושה

    4-5 כפות שמיר קצוץ

    1/2 כוס גרגירי חומוס מקופסת שימורים (אפשרי, לא חובה)

    שמן זית לתיבול

    מלח

    פלפל שחור


    (צילום: ליאור צאליק)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את כל הרכיבים, מנקזים את כל נוזלי השימור מקופסאות השימורים ומכניסים את כולם יחד לקערה או לשקית.
    2. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. במקרה הגרוע מגיעים אל סוף השלב הזה כארבעים שניות מתחילת השלב הראשון.

     

    עוף מטפונה עם ירקות באדמה

    המרכיבים (ל-4-6 אנשים, תלוי במידת הרעב):

    1 עוף גדול שלם, מוכן למילוי (ללא גרון)

    1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד (ייתכן שקוביות בינוניות או גדולות של תפוח אדמה לא יצליחו להתבשל עד הסוף)

    2 גזרים חתוכים לקוביות בינוניות

    בצל חתוך לקוביות

    8 שיני שום שלמות קלופות

    צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ דק

    1/4 כוס שמן זית

    1/4 כוס יין לבן יבש

    1/2 כוס סילאן

    מלח

    פלפל שחור


    (צילום: ליאור צאליק)

     

    אופן ההכנה:

    1. קולפים וחותכים את כל הירקות, מניחים בקערה, מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית ומערבבים היטב.
    2. מניחים את העוף על משטח ישר וממלאים בדחיסות את תערובת הירקות לתוך העוף. את העוף הממולא מניחים על פיסת נייר כסף שפורסים על משטח.
    3. מכינים את המרינדה בקערה קטנה או בכוס: מערבבים מעט שמן זית, סילאן, מלח ופלפל שחור.
    4. מושחים את העוף היטב במרינדה ושופכים מעליו את שארית המילוי, במידה ונשאר. עוטפים את העוף לפחות בחמש שכבות של נייר כסף מהודק היטב ומניחים בצד.
    5. חופרים בור באדמה ומניחים בתוכו כמות נדיבה של גחלים לוחשות. שמים את העוף העטוף על הגחלים ומכסים אותו בגחלים נוספות. סוגרים את הבור באבנים ובמעט חול (בזהירות, בבקשה, שלא תחסמו את האש) ומחפשים עיסוקים אחרים לשלוש השעות הבאות בהן החבילה מתבשלת. אפשר להוסיף חול לכיסוי הבור ולהבעיר מעליו מדורה – כך האדמה תישאר חמה לאורך כל זמן הבישול.
    6. בסיום הבישול מוציאים את התבשיל העטוף מהאדמה, חותכים בעדינות את נייר הכסף (בזהירות, בבקשה, שלא תשפכו יותר מדי חול ועפר על העוף) ומשתדלים לא להיבהל מהאדים שמשחרר נייר הכסף ומחומו הלוהט של המטפונה.
    7. מגישים עם אורז לבן המתובל במעט כורכום.

     

    • מי שהאורז עבורו הוא יותר מסתם תוספת, יכול למלא מראש את העוף באורז ובצנוברים.

     

    סמורס

    המרכיבים (הרבה מנות):

    1 חבילה גדולה של פתי בר

    1 חבילה גדולה של מרשמלו

    שיפודי עץ

    לפחות אחד או שניים מהרכיבים הבאים:

    100 גרם שוקולד מריר

    100 גרם שוקולד חלב

    100 גרם שוקולד לבן

    חמאת בוטנים

    ממרח שוקולד איכותי

     

    אופן ההכנה:

    1. להכנת הקרקע למרשמלו הבוער מניחים שתי קוביות שוקולד מאחד הסוגים על קרקר אחד של פתי בר, או לחלופין מורחים שוקולד ו/או חמאת בוטנים בנדיבות על שני קרקרים כאלה. את המשטחים מניחים בצד.
    2. משפדים מרשמלו ומדליקים אותו במדורה. האש צריכה להיתפס על צדו האחד, ולטפס עליו עד שכל המרשמלו כולו בוער (מדובר במחזה מרהיב ששווה צפייה).
    3. מכבים את הבעירה בנשיפה, ויוצרים סנדביץ' כשהמרשמלו והשוקולד נמצאים באמצע בין שני קרקרי פתי בר.
    4. לשחזור החוויה האמריקאית האמיתית מוותרים על שריפת המרשמלו. במקום זה יוצרים את "סנדביץ' המרשמלו", עוטפים אותו בנייר כסף ומניחים בפאתי המדורה לשתי דקות, כדי שהשוקולד יימס והמרשמלו יתרכך.

     

    • את הגינונים יש להשאיר ליד שולחן האוכל בבית. בסמורס לא נוגסים. פותחים פה גדול, ומכניסים לשם את כולו בבת אחת.
    • המשקיעים הפנאטים יכולים לשקול להשתמש בעוגיות Oreo ולנסות מליות שונות, כמו ממרח חלבה ושוקולד או ריבת תמרים, או דווקא להשתמש בשוקולד בלבד.

     

    רוצים ללמוד איך בונים מדורה כהלכתה? ראו בכתבה הבאה

     

    "בישולי הדרך", מאת גלעד מאירי, צילום: ליאור צאליק, עריכה גרפית ועיצוב: תמר בר-דיין, הוצאת: בישולי הדרך. 118 ש"ח.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים