הסניף המנופץ שהשאירה ניו-פארם לסופר-פארם
רשת ניו-פארם נדרשה לפנות את הסניף בקניון אבנת בפתח-תקוה לטובת המתחרה סופר-פארם. עובדי סופר-פארם גילו רהיטים שבורים וכתובות גרפיטי נגדם. ניו-פארם: "לא יודעים מי כתב את זה. העבריין ייענש"
המלחמות בין רשתות הפארם על מיקומים הגיעו לשיא בקניון אבנת בפתח-תקוה. רשת ניו-פארם, שסניף הדגל שלה פעל במקום מאז השקת הקניון והיא נאלצה למורת רוחה לפנות אותו לטובת המתחרה סופר-פארם, השאירה אחריה סניף מנותץ לחלוטין, שנראה כמו אחרי פוגרום וכלל כתובות על הקיר, כמו: "ניו-פארם הכי טובים" וכו'.
כפי שפורסם לראשונה ב"ממון", רשת ניו-פארם, בשליטת רמי שביט ובניהולו של גיל אונגר, התבשרה לפני כשנה על ידי הנהלת קניון אבנת, כי חוזה השכירות ביניהן לא יחודש וכי היא תוחלף בחברה המתחרה סופר-פארם, שבבעלות ליאון קופלר. הבשורה נמסרה בסמוך לרכישת השליטה בניו-פארם על ידי רמי שביט, מבעלי המשביר לצרכן, והתקבלה בעוגמת נפש. חוזה השכירות אכן הסתיים בתחילת חודש אוגוסט.
למרות פניות מצד הנהלת הקניון, לא הראתה ניו-פארם כי היא מתכוננת לפינוי המתקרב ב-1 באוגוסט כפי שנדרשה, בטענה כי הובטח לה מקום חלופי בקניון. הרשת אף ניסתה לשכנע את הנהלת המקום להשאירה. לבסוף נאלצה הנהלת הקניון לזרז את הפינוי: היא בנתה קיר גבס שחסם את הוויטרינה ואת הכניסה של החנות ומנע את הפעלתה.
למרות זאת, רק השבוע פינתה ניו-פארם את הסניף, לאחר שהנהלת הקניון איימה לנקוט צעדים אגרסיביים. סופר-פארם הופתעה לגלות כי קיבלה לידיה גל חורבות.
דוברת ניו-פארם מסרה בתגובה: "התמונות צולמו בעיצומו של פינוי הסניף. לאחר מכן ניקו עובדי הסניף וסידרו את המקום, בתיאום עם הנהלת הקניון. בעניין הכתובות, אין בידינו מידע מי כתב זאת. נבדוק את הנושא בהקדם והעבריין ייענש".
משה רוזנבלום, מנכ"ל קניוני ישראל, בעלת קניון אבנת בפתח-תקוה: "המשביר התבקש לפנות בזריזות את המקום. הם לא התבקשו להסיר את האסלות, הברזים או המטבחון. כרגע אנחנו מרכזים מאמצים בפתיחת הסניף החדש של סופר-פארם. אחר כך נתפנה לברר את הסוגיה 'איך מפנים נכס' ולהתחשבן, ואיך מוסרים נכס חזרה לשוכר".
הכל מתחיל ונגמר במיקום
הקלישאה, שנחוצים שלושה גורמים להצלחת עסק – מיקום, מיקום ומיקום - מוכיחה את עצמה. לא במקרה נאחזה רשת ניופארם במאחז כמו נער גבעות. קניון אבנת וקניון ערים בכפ"ס היו במשך שנים שני המאחזים היחידים החשובים, שבהם הצליחה ניו-פארם להסתנן למרות שליטת סופר-פארם במיקומים משובחים.
סופר-פארם לא ויתרה: אחרי עשור של מלחמה בבעלי קניון ערים, איבדה ניו-פארם את הבלעדיות, ולפני שנה נפתח בו סניף של המתחרה. עכשיו, לאחר המתנה ממושכת, ניצלה סופר-פארם את תום חוזה השכירות באבנת והשתחלה גם לפתח-תקוה. מובן שבלי הסכמת בעלי הקניון, שהאמינו שכניסת סופר-פארם תניב להם יותר רווחים, הדבר לא היה מתאפשר.
המלחמה על מיקום מלמדת על כוחם של הקניונים בהצלחת רשת קמעונאית: אי הכללתה בקניון, משמעותה ויתור מחוסר ברירה על טריטוריה ואובדן הכנסות. מאז ששאבו הקניונים מרחובות העיר את רוב המסחר הקמעונאי אל מתחת לקורת גגם, אין פיצוי לאובדן חנות בקניון.
הכתבה המלאה התפרסמה היום במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות"