שתף קטע נבחר
 

היישר ממגש הטאלי: אלו גובי

כל מי שביקר בהודו אכל אלו גובי - תבשיל פשוט וטעים של כרובית ותפוחי אדמה. רינה פושקרנה מראה איך מכינים את המאכל שמככב במגשי הטאלי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה

המרכיבים: 

1/2 ק"ג כרובית או כרובית גדולה, מופרדת לפרחים גדולים ושטופה היטב

4 תפוחי אדמה גדולים, שטופים היטב וחתוכים לרבעים (כולל הקליפה)

2 כפות שמן

1/2 כפית זרעי כמון

1 כפית שום כתוש

2 פלפלים ירוקים חריפים, חתוכים לרצועות

1 כפית ג'ינג'ר חתוך לרצועות דקות

1 בצל חתוך לרצועות

2 עגבניות בינוניות קצוצות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון טחון

1/2 כפית אבקת צ'ילי אדום או פפריקה מתוקה (למנה חריפה נשתמש בצ'ילי)

1 כף כוסברה טרייה קצוצה

1/2 כפית אבקת מנגו מיובש (ניתן להחליף ב-1/2 כפית מיץ לימון)

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את תפוחי האדמה (בקליפתם) ואת הכרובית במי מלח כ-10 דקות (במידה מנה שאינה נימוחה, יש לבשלם 5 דקות בלבד). מסננים ומניחים בצד.
  2. מחממים את השמן במחבת שטוחה. מוסיפים את זרעי הכמון ומטגנים תוך ערבוב כמה שניות.
  3. מוסיפים את השום הכתוש והג'ינג'ר ומערבבים מספר שניות.
  4. מוסיפים את הפלפל הירוק החריף, הבצל והעגבניות, ומבשלים במשך 5 דקות.
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה והכרובית ואת הכורכום והכמון הטחון ומערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות.
  6. מפזרים את אבקת המנגו או מיץ הלימון, ומערבבים ומורידים מהאש.
  7. הגשה: מעבירים את התבשיל לצלחת הגשה, מקשטים עם הכוסברה הטרייה ומגישים מיד.

 

רינה פושקרנה, היא השפית והבעלים של רשת טנדורי

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים