שתף קטע נבחר

"מקומו של קטן בנבחרת - וגם קשטן יודע את זה"

מכבש הלחצים מתחיל? למרות הסכסוך בין החלוץ למאמן, בכירים בהתאחדות רוצים לראות את קפטן מכבי חיפה במפגשים מול לטביה ולוקסמבורג. "אין צורך בסולחה", אמרו ל-ynet

מכבי חיפה תתפוס את הכותרות בזמן הקרוב, אבל בעוד עשרה ימים תפגוש נבחרת ישראל את לטביה במוקדמות המונדיאל - והצלחת הירוקים כבר מחלחלת למישור הלאומי. "יניב קטן צריך להיות בנבחרת", הצהירו היום (ד') בכירים בהתאחדות לכדורגל ל-ynet, "ואין לנו שום ספק שדרור קשטן יזמן אותו לקראת שני המשחקים החשובים מול לטביה ולוקסמבורג".

 

  • יניב קטן - המלך של מכבי חיפה / אלון מזרחי מפרגן
  •  

    בהתאחדות לא מתכוונים להתעלם מהכושר הנהדר בו מצוי קטן לאחרונה. השיא הגיע, כמובן, אמש - כשקפטן חיפה הנהיג את חבריו לניצחון על רד בול זלצבורג ולהעפלה לשלב התים של ליגת האלופות. "אין שום צורך בסולחה, קטן בכושר מצוין ודרור יודע את זה", הוסיפו הבכירים.

    יניב קטן בניצחון על זלצבורג. מכבש הלחצים מתחיל (צילום: אלי אלגרט)

     

    בשלב זה נראה כי זהו תחילת הלחץ שיפעילו בכירי הענף על המאמן הלאומי, במטרה שישיב את החלוץ לנבחרת. מערכת היחסים הטעונה בין השניים החלה לפני שנתיים. קשטן בחר לצאת נגד קטן ונגד חיפה, שלטענתו לא היתה מוכנה לעזור לנבחרת. החלוץ טען בזמנו שהיה פצוע ולכן לא יכול היה לשחק מול רוסיה, אך המאמן נדהם כשראה אותו משחק 90 דקות במדי הירוקים נגד הפועל תל אביב.

     

    קשטן לא חסך ביקורת, כאשר אמר: "כשבן אדם חולה במיטה או עם שבר ברגל, זה כבר סיפור אחר. המוטו של השחקנים צריך להיות הרבה רצון להיות בנבחרת והם צריכים להקריב מעצמם. יש שחקן (הכוונה היתה ליוסי בניון - י"ש) שהגיע לנבחרת ושאל: 'כמה זריקות אני צריך לקבל כדי שאוכל לשחק'. הוא אמר שהוא לא מוכן לוותר על המשחק הזה וש'לא איכפת לי לנוח בקבוצה, חשובה לי המדינה'".

    בניון וקטן בנבחרת. ישחזרו ימיהם כקדם? (צילום: ראובן שוורץ)

     

    מאז אותה תקרית, קטן לא חזר לנבחרת. לאחר הניצחון אמש על זלצבורג,

    כשנשאל האם הוא חושב שקשטן יחזיר אותו למשימה הלאומית בעקבות כושרו הנוכחי, הבהיר: "לא, אני לא חושב שהוא יחזיר אותי".

     

    לאחרונה פרץ מיני סכסוך נוסף, שנוצר בעקבות אי זימונו של אלירן עטר למשחק הידידות מול צפון אירלנד. קשטן הלין על כך שלא יכול היה להשתמש בו, בעוד ההתאחדות בחרה לפרסם הודעה - שלא צריך לקרוא בין שורותיה כדי להבין למה הכוונה: "מזכירות ההתאחדות קיבלה את המלצת היו"ר, לאשר לדרור קשטן לזמן את אלירן עטר וכל שחקן אחר אשר המאמן חפץ, וזאת באופן מיידי ובלבד שיעמוד במשימה המוטלת עליו ויביא את נבחרת ישראל למונדיאל".

     

      תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    קטן. מר"ג לר"ג?
    קטן. מר"ג לר"ג?
    צילום: אלי אלגרט
    מומלצים