שתף קטע נבחר

שרה מיועדת באיראן: לערב נשים בענייני המדינה

מרזיה וחיד דסטג'רדי אמרה בדיון בפרלמנט שיש לתת יותר תפקידים לנשים: "כשהן עובדות בשיתוף עם גברים מתרחשים נסים". המחוקקים דנו גם במינויו של שר ההגנה המחבל, ורובם הבטיחו לתמוך בו בגלל "ההתערבות הזדונית של הציונים"

שרת הבריאות המיועדת של איראן הופיעה היום (ג') בפני הפרלמנט בטהרן ושטחה את תוכניותיה למערכת הבריאות של הרפובליקה האיסלאמית. ד"ר מרזיה וחיד דסטג'רדי אמרה כי איראן צריכה לתת לנשים יותר תפקידים ולהגדיל את מעורבותן במדיניות הפנים.

 

"נשים חייבות לקבל תפקיד גדול יותר בענייני המדינה", אמרה דסטג'רדי בנאומה בפני הפרלמנט והדגישה כי 55 אחוזים מבעלי התפקידים במשרד הבריאות הם נשים. "כמו כן, כשנשים וגברים עובדים ביחד ובשיתוף פעולה - מתרחשים נסים".  


שלוש המועמדות בדיון, דסטג'רדי במרכז (צילום: AP)

 

דסטג'רדי זכתה להבעת תמיכה בדיון מצד חבר הפרלמנט עלי רזה מרנדי, לשעבר שר הבריאות, שאמר כי "יש לה את הניסיון הדרוש במערכת הבריאות. היא כיהנה כחברת פרלמנט ובכוונתה להרחיב את תוכנית הבריאות הקיימת".

 

חרף הבעת התמיכה, עדיין לא ברור אם הפרלמנט יאשר את המינוי של דסטג'רדי ושתי הנשים הנוספות שנבחרו לכהן בממשלתו החדשה של מחמוד אחמדינג'אד. מחוקקים בכירים טענו כי לשלושתן כלל אין ניסיון מתאים. בדיון שנערך אתמול בעניינה של סוסן כשאוורז, המועמדת לתפקיד שרת החינוך, טענו המחוקקים כי היא "חובבנית וחסרת ניסיון". זאת למרות שהיא כיהנה כסגנית שר באותו המשרד ויש לה דוקטורט בחינוך.

 

מנהיג הדת האיראני, האייתוללה אחמד חתאמי, אמר בעקבות המינויים כי "האיסלאם מכבד נשים. אולם אסור לפרש זאת בדרך כזו שתאפשר להם להיכנס לתפקידי מפתח".

 

קריאות "מוות לישראל" בפרלמנט

מוקדם יותר נערך דיון בעניינו של המועמד השנוי במחלוקת לתפקיד שר ההגנה, אחמד וחידי. חברי הרפלמנט הביעו תמיכה נחרצת במועמדותו של וחידי בעקבות הגינויים שנשמעו במערב על מינויו לאור מעורבותו בפיגוע במרכז הקהילה היהודית בארגנטינה ב-1994.

 

ראש ועדת הביטחון של הפרלמנט, המחוקק הבכיר רולאם רזה קראמי, התייצב לצדו של וחידי וקרא לעמיתיו לאשר את מינויו בהצבעה שתתקיים

מחר. "אני תומך נלהב בווחידי ומתנגד תקיף של הלובי הציוני שפועלו נגדו". לאחר הכרזה זו נשמעו קריאות תמיכה משאר המחוקקים וחלקם צעקו "מוות לישראל".

 

המחוקק האדי גוואמי, שתחילה התכוון להתנגד למינוי, אמר כי הוא חזר בו מעמדתו בעקבות הביקורת ברחבי העולם. הוא הסביר כי בכוונתו להצביע בעד המינוי בשל "ההתערבות הזדונית של הציונים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מינוי לא מובטח. דסטג'רדי
צילום: AP
קריאות "מוות לישראל"
צילום: AFP
ממשלה בספק. אחמדינג'אד
צילום: רויטרס
מומלצים