שתף קטע נבחר

מהומה בביהמ"ש: 15 חודשים לשוטר שהרג פורץ

כשבחוץ מפגינים למענו, גזר בית המשפט 15 חודשי מאסר על השוטר שחר מזרחי, שירה למוות במחמוד גנאים שניסה לגנוב מכונית בפרדס חנה. השופט: "שחר ראוי לשבח על מלחמתו במכת הפריצות, אך חבל שהדבקות במשימה הביאה לתוצאות הטראגיות". משפחות השוטר והמנוח התעמתו בבית המשפט

בית המשפט המחוזי בפתח תקווה גזר אחר הצהריים (יום ה') 15 חודשי מאסר בפועל על השוטר שחר מזרחי, שהורשע בהריגה של תושב בקה אל-גרביה, מחמוד גנאים, בזמן שניסה לגנוב מכונית בפרדס חנה. מזרחי נידון גם ל-15 חודשי מאסר על תנאי. ריצוי עונשו יחל ב-18 באוקטובר.

 

מזרחי הגיע לבית המשפט לבוש במדי המשטרה, אך סירב לדבר משום שנאסר עליו להתראיין בתפקיד. באולם הדיונים פרצה מהומה בין משפחתו של מזרחי לבין משפחתו של גנאים. משפחת מזרחי מתכוונת לערער על העונש.

 

לאחר גזר הדין נראה מזרחי כשעיניו אדומות מדמעות. בני משפחה וחברים מהמשטרה ניגשו אליו, חיבקו אותו ועודדו אותו. "זו בושה וחרפה למדינת ישראל", אמרו בני משפחה. על ההרוג אמרו: "זה עונש שכל פורץ צריך לקבל. שיידעו שיש מחיר לשלם על עבירת. שחר עשה את העבודה שלו וקיבל בית סוהר".

 

השופט מנחם פינקלשטיין הסביר בגזר הדין כי היה עליו לאזן בין שיקולים מחמירים ומקלים: מחד, ערך קדושת החיים המצדיק עונש ראוי ומסר בצידו, ומאידך - נסיבות מקלות. לדבריו, לנוכח חומרת התנהגותו של שחר והרשעתו בעבירת הריגה, אין לקבל את עמדת הסנגור שמקרה זה יוצא דופן ומצדיק הימנעות מהטלת עונש מאסר. עם זאת, הוסיף כי הוא מתחשב בשיקולים להקל עם מזרחי, שאחרת היה ראוי לקבל עונש חמור.

 

"שחר פעל במקרה זה במסגרת פעילות משטרתית ראויה ללכידת עבריינים העוסקים בפריצה לכלי רכב", כתב השופט. "עבירת הפריצה, בין לבתים ובין לכלי רכב, הפכה בישראל למכת מדינה. הסבל הנגרם לאוכלוסיה האזרחית השלווה הוא רב. על כן המשימה שעסק בה שחר בראש צוות שוטרים שפעל לאיתור פורצים ומניעת פריצות לכלי רכב היא משימה חשובה מאוד".

 


שחר מזרחי עם אמו, לאחר גזר הדין (צילום: עופר עמרם)

 

 "שחר ראוי לשבח על כך שדבק במשימתו ללכידת הפורץ, אשר לא נכנע כשנתפס 'על חם'", הוסיף השופט. "שחר יכול היה לוותר ולהניח לפורץ להימלט ואז נרשם היה מקרה זה כמקרה נוסף בין עוד מקרי פריצה שלא פוענחו. אולם, שחר לא הרים ידיים, ניהל מרדף אחר המנוח עד שהצליח להדביקו בקרבת רכב המילוט. יש להצטער אמנם על כך שערך חשוב זה של דבקות במשימה הביא בסופו של דבר לאירוע הטראגי".

 

"גזר דין לכל השוטרים"

"נגיש ערעור", מיהרה להודיע רבקה, אמו של מזרחי. "שחר לא יישב יום אחד בכלא. זה גזר דין לכל השוטרים שהיום רואים איזה תהליך צריך לעבור שוטר שמגן על הציבור".

 

מירי, אשתו של שחר, הוסיפה כי בני המשפחה היו אופטימיים במשך היממה האחרונה, וכעת התחושה קשה מאוד. למרות זאת, אמרה, "אנחנו מאמינים שבסופו של התהליך הוא ייצא זכאי. אם שחר יילך לכלא, אז השופט השאיר תינוקת בת שלושה חודשים וילד בן שלוש בלי אבא שלו, שבסך הכל עשה את עבודתו. אני מקווה שהמצפון של השופט לא נקי וייסר אותו".

 

גם במשפחתו של ההרוג כעסו על גזר הדין. "זה עונש קל מידי, זו בושה", אמר מוחמד, אביו של ההרוג. "זה הפרצוף האמיתי של השופטים כלפי ערביי ישראל". עם זאת, הוא הוסיף כי "יש אלוהים בשמים" שיגמול לשוטר ההורג.

 

מחוץ לבית המשפט הפגינו כמה עשרות בני אדם, שביקשו לתמוך במזרחי. המפגינים נשאו שלטים שחורים עליהם נכתב באותיות גדולות: "אין ביטחון. האזרחים חשופים - העבריינים שמחים", "עד מתי המדינה תפקיר את טובי בניה", ואף "היום שחר - מחר כל איש ביטחון אחר".

 

העימות הקולני במסדרונות בית המשפט בין משפחות המעורבים החל עוד לפני הדיון.

אמו ואביו של גנאים נכנסו לבית המשפט עם תמונה גדולה של בנם. אביו של גנאים החל לצעוק ולהציג את תמונת בנו, וקרובת משפחה של מזרחי ענתה לו "הבן שלך עבריין". האב השיב לה: "אתם משפחה של פושעים. אפילו בית המשפט הרשיע אתכם". המשפחות התעמתו גם בדיונים קודמים.

  

בתחילת השבוע ירה רכז ביטחון בכפר בן-נון בפורץ רכב. רעייתו של מזרחי, מירי, אמרה ל-ynet בעקבות האירוע כי "העניין של עבריינים עם תעוזה נגד שוטרים, ששום דבר לא עוצר אותם, מקבל תאוצה. מצד שני, לאורך שלוש השנים האלו היו אירועים דומים שלא ממש הועילו לבעלי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מזרחי בבית המשפט. סירב לדבר
צילום: עופר עמרם
הוריו של גנאים. עימות בבית המשפט
צילום: עופר עמרם
מומלצים