שתף קטע נבחר

שם בכיס הקטן את התה הירוק והיין. הרימון

הוא מכיל 613 גרעינים שכולם בריאות, וכבר מימי קדם השתמשו בו לטיפול בבעיות בריאותיות. מה יש ברימון שאין בתה ירוק, ומדוע הוא בריא יותר מיין? וגם: מתכונים לטיפול במגוון בעיות בריאותיות, וטיפ לפירוק נכון של רימון

הרימון, שהינו אחד משבעת מיני ארצנו, נחשב ביהדות סמל למצוות טובות. הרימון מכיל 613 גרעינים - כמספר תרי"ג המצוות. כבר בימי קדם נחשב הרימון לפרי בעל סגולות מרפא רבות, אז השתמשו ברימון, על כל חלקיו, לטיפול במספר רב של בעיות בריאותיות. הרימון פופלרי במיוחד בחודש תשרי, אך כפי שנראה בהמשך - מומלץ לאמצו בכל ימות השנה בגלל ערכיו התזונתיים וסגולותיו המרפאות.

 

יותר בריא מיין ותה ירוק

הרימון מומלץ בשל העובדה כי הוא מכיל כמות רבה של נוגדי החמצון - "החבר'ה הטובים" הנלחמים ברדיקלים החופשיים. נוגדי החמצון של הרימון הם מסוג פוליפנולים, כגון אנתוציאנינים - המקנים לו את צבעו האדום העז וטנינים, ברזל, ויטמינים

ומינרלים.

 

ברפואה העממית, הרימון משמש בעיקר לסילוק תולעי מעיים מהגוף, בעיקר תולעי סרט. כמו כן, הרימון משמש מקור לברזל המומלץ ללוקים באנמיה; גם הרפואה הסינית רואה בו פרי מחזק דם בגלל צבעו. הרימון מטפל בגודש בכבד, דלקת מפרקים, ולעתים אף נעשה בו שימוש כדי להפחית כאבי ראש שלאחר שיכרות. הנג אובר, בשבילכם.

 

מיץ הרימון מכיל את הכמות הגדולה ביותר של נוגדי חמצון גם בהשוואה למיצים אחרים, כגון יין אדום ותה ירוק. לפי מחקרים שנערכו על ידי קבוצת חוקרים מהטכניון, ובראשם פרופ' מיכאל אבירם, הרימון מהווה כלי נשק יעיל במיוחד במניעה ובטיפול במחלות שונות. במחקרים שונים התגלה כי הרימון יעיל במצבים הבאים: הורדת לחץ דם, נסיגת טרשת עורקים, מניעת סרטן הערמונית וסרטן השד, טיפול הורמונלי בגיל המעבר (בגלל היותו מכיל פיטואסטרוגנים) וטיפול בבעיות זיקפה.


גרגרי או מיצי - הוא בריא. רימון על העץ (צילום: עומר שביט)

 

שתו והחלימו

שתיית מיץ רימונים על בסיס יומי מומלצת לכל אחד, אלא אם אתם סובלים מאבנים בכליות. שתיית המיץ מסייעת בהקלה על מגוון רחב של בעיות בריאותיות:

 

  • הורדת רמות גבוהות של כולסטרול
  • שמירה על הלב וכלי הדם
  • הרגעת שיעול
  • הקלה על כאב ראש לאחר שיכרות
  • ניקוי הדם
  • חיזוק כללי
  • הקלה על בצקות
  • טיפוח העור
  • חיזוק האון המיני
  • הקלה על זיהומים במערכת העיכול

 

שימוש ביתי בחלקי הרימון

  • בחילות והקאות: אכילת פרי בשל או שתיית מיץ רימונים עם נענע.

 

  • תולעים במעיים: מרתיחים ליטר מים בתוספת 50 גרם קליפות רימונים במשך רבע שעה, מקררים ושותים על קיבה ריקה.

 

  • טחורים: מרתיחים קליפות רימונים בשמן זית עד 5 דקות, מקררים ומורחים מספר פעמים ביום על הטחורים.

 

  • כיב בקיבה ובתריסריון: מייבשים בצל וקליפות רימונים, טוחנים או כותשים עד דק, מערבבים עם מעט דבש ואוכלים כף לאחר כל ארוחה.

 

  • גזים במערכת העיכול ושלשולים: מרתיחים חופן קליפות בליטר מים, מקררים ושותים כוס לאחר כל ארוחה.

 

  • פצעים וכוויות: מייבשים קליפות רימונים, כותשים ומכינים אבקה. את האבקה מפזרים על פצעים, כוויות ופצעונים, גם אצל ילדים.

 

  • חיזוק שיער כהה ומניעת קשקשים: מערבבים אבקת קליפות רימונים בחינה ומורחים על השיער. התערובת מעניקה גוון שחור לשיער.

 

  • פצעים בפה/ דלקות חניכיים: מרתיחים 3 כפות קליפות רימונים בכוס מים, מגרגרים 3 פעמים ביום.

 

  • דלקת עיניים: מרתיחים 3 כפות קליפות רימונים בכוס מים. מצננים ומשתמשים בנוזל לקומפרסים, מספר פעמים ביום.

 

  • טיפוח עור הפנים: מורחים כל יום מיץ מקליפת רימון טרייה שנכתשה או מכינים מסיכת פנים: מוצאים גרגירים מחצי רימון (עדיף בעלי גוון ורדרד) מכניסים לבלנדר בתוספת שתי כפיות דבש ושתי כפיות שמן זית. מורחים על הפנים ולאחר עשר דקות שוטפים עם מים קרים.

 

ואם זה לא מספיק, הרימון נחשב גם כמאכל מעורר תשוקה מינית, אז למה לא לנסותו בארוחה רומנטית?

 

רימון בשירות העור

בהיותו נוגד חמצון יעיל, הרימון נלחם ברדיקלים החופשיים התוקפים את העור. נזקי הרדיקלים החופשיים מתבטאים בעור חסר חיות, יבש וחסר אלסטיות. סימנים אלו יגרמו להזדקנות מוקדמת של העור.

 

  • מסייע בשיקום העור: במחקר שנערך השנה באוניברסיטת מישיגן והתפרסם ב- Journal of Ethnopharmacol נמצא, כי להפקת מיצוי מימי מקליפת הרימון יש פוטנציאל לשיקום העור, זאת בשל יכולתו לחדש את הדרמיס (השכבה הפנימית של העור). שיקום העור נגרם בעקבות הגירוי של מיצוי הרימון את יצירת הפרוקולגן.

 

פעילות נוספת של מיצוי הרימון היא דיכוי האנזימים מפרקי המשתית (אלו אותם האנזימים המפרקים חלבון או באופן ספציפי יותר קולגן, נקראים - matrix metalloproteinase. עצם דיכוי אנזימים מפרקי חלבון או קולגן מאפשר חידוש הדרמיס ושיקום העור.

 

  • מבהיר ומלחלח עור יבש: מחקר זה גם הצביע על כך כי שמן זרעי הרימון, בניגוד למיצוי המימי, מעודד חידוש האפידרמיס, שהוא השכבה העליונה של העור בגלל ריבוי תאי הקרטינוציטים (תאי העור). מעבר לכך, הרימון הוא חומר גלם בתעשיית הקוסמטיקה, בשל יכולתו לגרום ללחלוח העור ולהבהרתו, בדומה לסגולת הלימון. דרגת החומציות של הרימון גבוהה מזו של עור הגוף, ולכן הוא מנטרל את התפתחות החיידקים ויעיל למטרות ניקוי העור.

 

  • כך תכינו פילינג גרגרי רימון: לוקחים חצי כוס מיץ רימונים, 3 כפיות דבש ו-2 כפות שקדים טחונים. מערבבים את החומרים, מניחים על עור הפנים ומעסים בעדינות. התהליך עוזר בהסרת שכבת התאים המתים מהשכבה העליונה של העור. הוספה של הדבש לפילינג הופכת אותו לצמיגי יותר.

 

איך מפרקים רימון?

כמה זמן במקרר: את הרימונים אפשר לקנות בעונה ולשמור בקירור עד לחצי שנה.

  

 

כך תפרקו רימון: מגלגלים את הרימון השלם עם מעט לחץ על משטח העבודה. חוצים אותו לרוחבו בעזרת סכין, מעל לקערה יש לתת מכות קלות בעזרת כף עץ על גבי אחד החצאים. זו דרך נפלאה לגרום לגרגרים לנשור בקלילות לקערה.

 

הכמות המומלצת לצריכה יומית: כוס מיץ ליום. לסובלים מבעיות במערכת העיכול (כגון פוליפים, דלקות, חסימת מעיים) או מעצירות כרונית מומלץ להפחית בצריכת הגרעינים, אך אין בעיה עם שתיית המיץ.

 

יוכי עזיז היא נטורופתית ראשית בחברת "סופהרב ישראל". דנה אברמוביץ, דיאטנית קלינית והיועצת הראשית לחברת 'דיאטה-קלאב'- קבוצות תמיכה להרזיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סמל להתחלה חדשה ובפרקטיקה - מרפא
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מומלצים