שתף קטע נבחר

מומחה לסרטן: "אין מה לרוץ לטיפול בחו"ל"

רמת הטיפול בחולי סרטן גבוהה כמו באירופה, הנגישות של כלל האוכלוסיה לטיפול מעוררת קנאה, והמודעות למניעה? גבוהה מאי פעם. פרופ' אברהם קוטן, מנהל המערך האונקולוגי ברמב"ם, מגיב לממצאי הדו"ח לפיו אחוזי ההישרדות מסרטן בישראל הם מהגבוהים בעולם

פרופ' אברהם קוטן, מנהל המערך האונקולוגי ברמב"ם, מגיב לממצאים שפרסמה אתמול (ג') האגודה למלחמה בסרטן, לפיהם ישראל היא מהמובילות באחוזי ההישרדות של חולי סרטן.

 

"אני לא מופתע מהממצאים שמעידים שישראל היא בין המובילות בעולם בשיעור ההישרדות של חולי סרטן. רמת הטיפול האונקולוגי בישראל עומדת ברמה אחת עם מערב אירופה וכמעט מקבילה לזו האמריקנית. 

 

"חולי סרטן חושבים לעיתים שאולי הם יקבלו טיפול טוב יותר מעבר לים, אבל הנתונים האלו מראים שאין מה לחפש ישועה מעבר לים ואין מה לרוץ לשם. הטיפולים בישראל עומדים בקנה אחד עם מה שיש בעולם המערבי. התוצאות הללו הן פועל יוצא של פעולות יומיומיות ושימוש בציוד ובטכנולוגיות ותרופות. סל הבריאות הוא די נדיב והמחקר שלנו ברמה גבוהה.

 

לא נוסטלגי

"הגילוי המוקדם מסייע בהחלמה. פרופ' גד רנרט הציג נתונים על כך ש-70% חוז מהחולות שמאובחנות בבדיקות הממוגרפיה מאובחנות בשלבים מוקדמים. אני יכול לומר שאני רואה הרבה יותר חולות שמאובחנות היום בשלבים מוקדמים

 ממה שראיתי לפני 20 שנה. ישנן שיטות כירורגיות חדשות וישנן תרופות כמו הרצפטין ואבסטין לסרטן שד, שנכנסו לסל התרופות בעלות של אלפי דולרים ועכשיו אנחנו רואים תוצאות.  

 

"ההבדל בין הטיפול בסרטן כיום לבין הטיפול לפני עשור או יותר הוא הבדל של יום ולילה: ברמת האיבחון, בדיוק של האיבחון, באפשרות לגלות תהליכים בשלב מוקדם. יש כיום בדיקות שעושים על הגידול עצמו, ישנו טיפול מותאם אישית למאפיינים הגנטיים של הגידול, ישנן בדיקות שמאפשרות לאבחן האם הגידול אלים יותר ממה שאנחנו חושבים.

  

"בתחום הכימותרפיה, כמי שמכיר את השטח כבר 30 שנה, אני יכול להעיד ששיעור תופעות הלוואי - הבחילות וההקאות, ירד. נכנסו לשימוש תרופות נגד כאבים, תרופות הרגעה ותרופות נגד דיכאון בעשור האחרון.  

 

"שיפור נוסף, שמסייע להישרדות החולים, קשור לפן הטכנולוגי. בטיפול הקרינתי השתמשנו בעבר במכשיר פחות מדוייק. כיום יש טכנולוגיות שבאמצעותן אפשר להקרין בלי לפגוע ברקמות הבריאות. בכך אנחנו משפרים תוצאות ומפחיתים תופעות לוואי. אתמול התחלנו לעבוד ברמב"ם עם מאיץ קווי, המכשיר המשוכלל ביותר בישראל לצורך ביצוע הקרנות.

  

"הנגישות של כל האוכלוסייה לקבלת טיפול בישראל, זה דבר שהרבה מקומות מתקנאים בו. השירות הרפואי בישראל שוויוני יותר מהשירות בארצות הברית. הנתונים שמתקבלים על הישרדות חולים בארצות הברית הם נתונים מדגמיים, שלא תמיד מייצגים. בישראל, לעומת זאת, אלו נתוני אמת, שמייצגים את כלל האוכלוסייה.  

 

"עם זאת, עדיין יש עבודה לפנינו. במחקר שעשינו ברמב"ם על אוכלוסיית המחלימים ראינו שהצרכים של החולה לא מסתיימים לאחר שהגידול נעלם. החולים נושאים מטען רגשי כבד שמשפיע על כל מיני אספקטים בחייהם. צריך להתייחס גם לצרכים הנפשיים והפסיכולוגיים שלהם. זה מדגיש את הצורך בקיומו של צוות רב מקצועי שיטפל בחולה.

 

"יש עוד אתגרים רבים בהבנת המחלה. אנחנו צריכים להכיר עוד תהליכים ועוד מנגנונים בפעולת התא, שיסייעו לנו לפתח תרופות לטיפול במחלה". 

 

סייעה בהכנת הכתבה - מיטל יסעור בית-אור
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מצבנו מצוין. פרופ' אברהם קוטן
באדיבות דוברות הקריה הרפואית רמב"ם
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים