שתף קטע נבחר

נתניהו למאבק בעולם: "אם חוטפים גם מחטיפים"

אחרי ההצבעה שהעבירה את דו"ח גולדסטון ממועצת זכויות האדם למטה האו"ם בניו-יורק, ראש הממשלה מבקש מאנשיו "לפעול לעשות דה-לגיטימציה לדה-לגיטימציה". בלשכתו העריכו: זה יהיה מאבק קשה וממושך, לאורך שנים

"נפעל לעשות דה-לגיטמציה לדה-לגיטימציה" - כך אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו בדיון בפורום סגור, לאחר החלטת מועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נבה אתמול (יום ו'), לאמץ את דו"ח גולדסטון ולהעבירו למטה האו"ם ואולי גם למועצת הביטחון. הוא הורה לאנשיו להתכונן למאבק ארוך שנים.

 

את הזעם הרב בעקבות ההחלטה - שהיתה צפויה לאור הרוב נגד ישראל בוועדה - הופכים בירושלים לפעילות דיפלומטית. מישור הפעולה העיקרי ביום שאחרי הינו מול ארה"ב, תומכת עמדת ישראל, אך גם מול מדינות נוספות, כמו בריטניה וצרפת. מנהיגי שתי המדינות האירופיות, ראש הממשלה גורדון בראון והנשיא ניקולא סרקוזי, שיגרו אמש אגרות תמיכה לנתניהו, והזכירו שהן מכירות בזכות ההגנה העצמית של ישראל.

 

ראש הממשלה נתניהו הורה לפורום של שרים ופקידי ממשל בכירים בירושלים, אשר פעלו עד כה כנגד דו"ח גולדסטון, להיערך למאבק ממושך.

 מטרת המאבק, מעבר להסברה על זכות ישראל להתגונן מול הטרור, היא גם להניע מהלכים בינלאומיים - מדינים, משפטיים ואחרים - נגד הגורמים שמעוניינים לערער את הלגיטימיות של ישראל.

 

הערכת נתניהו היא שמדובר במאבק שימשך שנים. "אנחנו נהפוך עכשיו לא לגיטימיים את מה שהפך את מדיניות ישראל ללא לגיטימית. לא נבליג. נפעל מול כל מקרה ומקרה", אמר ראש הממשלה. לפי גורם בלשכתו, "זאת עתידה להיות מערכה קשה וארוכת טווח".

 

נתניהו אמר כי יש לפשט את המושגים ולהבהיר שישיראל לא תהיה מוכנה יותר לנוסחה שלפיה היא "תיסוג תספוג ותבליג, אלא תצטרך להבהיר שאם נסוגים וחוטפים - אז גם מחטיפים". 

 

איילון: מאוכזבים מרוסיה, הודו וסין

נתניהו ביקש להכין את אנשיו ואנשים ממשרדי ממשלה נוספים למאבק זה באמצעות בין היתר עבודתה משותפת עם הקהילה הבינלאומית, לפחות חברי "הגרעין האיכותי" שבה. בירושלים אומרים שהכוונה היא ל"מדינות המבינות את הצורך של ישראל ואת הצורך של העולם המערבי כולו בהגנה עצמית".

 

בפורום השרים לעניין חברים בין היתר שר הביטחון אהוד ברק, שר החוץ אביגדור ליברמן, סגנו דני איילון, שר הרווחה יצחק הרצוג, השר בני בגין, שר המשפטים יעקב נאמן ועוד. בצוות הפקידים הבכירים - מנכ"ל משרד החוץ יוסי גל ואנשיו הקרובים, בינהם סימונה הלפרין. בלשכת ראש הממשלה יפעלו בנושא זה היועצים המדיניים עוזי ארד, רון דרמר ואחרים.

 

איילון דיבר הבוקר באירוע "שבתרבות" בחולון, ומתח ביקורת על מדינות שהצביעו אתמול בעד אימוץ הדו"ח. "ישראל מאוכזבת ממדיניות כמו רוסיה הודו וסין, שתמכו בדו"ח והיו צריכות לפעול בשיקול דעת רחב יותר", הוא אמר. "זה דו"ח לא מקצועי ומעוות, הנוטל את זכות ההגנה העצמית מדמוקרטיות, וייפגע גם בהם". לדבריו, בכוונת ישראל לפעול בדרכים דיפלומטיות "ולברר מול אותן מדינות את נושא הצבען במועצת לזכויות אדם".

 

אמש התייחס גם דובר מחלקת המדינה האמריקנית, איאן קלי, לאימוץ דו"ח גולדסטון ואמר כי

 "ההחלטה תומכת בדו"ח, אבל היא לא מפנה בצורה מפורשת את הנושא למועצת הביטחון. ההחלטה, אין פירושה העברה אוטומטית של הנושא לדיון במועצה".

 

עוד טרם ההצבעה בז'נבה, גם מחבר הדו"ח עצמו, השופט ריצ'רד גולדסטון, הביעה הסתייגות. בראיון לעיתון השווייצרי "הזמן", אמר גולדסטון: "הצעת ההחלטה הזאת מעציבה אותי, משום שהיא מטיחה האשמות רק בישראל. אין בה ולו משפט אחד שמגנה את חמאס, כפי שעשינו בדו"ח שלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו. "נפעל מול כל מקרה ומקרה"
צילום: AP
בראון וסרקוזי. הביעו תמיכה
צילום: AP
מומלצים