שתף קטע נבחר

הדולר היציג ירד לרמתו הנמוכה ביותר ב-2009

הדולר ירד ב-0.216% והתייצב על גבול הרף הפסיכולוגי של 3.7 שקלים. הפעם האחרונה שבה נקבע שער הדולר היציג על רמה נמוכה מזו - הייתה ב-18 בדצמבר 2008

המטבע האמריקני ממשיך להיחלש. שערו היציג של הדולר נקבע היום (ג') לרמה של 3.7 שקלים, השער היציג הנמוך ביותר לשנת 2009. הפעם האחרונה שהדולר ירד אל מתחת לרמה זו הייתה ב-18 בדצמבר 2008.

 

שנה קשה לדולר - כתבות נוספות:

 

אתמול (ב') עוד ניסה נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, לעצור את הירידה אל מתחת לרף הפסיכולוגי של 3.7 שקלים, כשרכש למעלה מ-250 מיליון דולר. בנק ישראל רכש בשנה האחרונה מיליארדי דולרים בניסיון למנוע ירידה חדה מדי בערכו של המטבע האמריקני. החשש של בנק ישראל היה שדולר חלש מדי יפגע ברווחי הייצואנים ויביא לגידול במספר המובטלים במשק. 

 

באופן מפתיע, ירידת הדולר לרמה של 3.7 שקלים מתרחשת ביום רגוע למדי בשוק המט"ח. "יום המסחר התאפיין בסוג של קיפאון בהמתנה לשבוע הבא, אז יקבע בנק ישראל את הריבית החודשית", אמר ל-ynet עוזי לוי, מנהל חדר המסחר ב'שקל אג'יו' מקבוצת 'שקל'. "לא נרשמו פעולות חריגות - לא של בנק ישראל ולא של ספקולנטים".

 

הגורם העיקרי לירידת הדולר הוא הנתונים המאכזבים המגיעים לאחרונה מכלכלת ארה"ב, המורידים את הסבירות לכך שהנגיד האמריקני יעלה את הריבית מרמתה הנמוכה. ביום א' התייחס פרופ' סטנלי פישר למצב הדולר, ביום עיון שערך הבנק בנושא שוק המט"ח בישראל.

 

"אנו רואים את התקופה הנוכחית של התערבות בשוק המט"ח כחריגה", אמר פישר, "וכתוצאה ישירה של המשבר העולמי, שטרם הסתיים. אנו צופים שהשוק ישוב ויתקרב למצב ששרר בו בעשור 1998-2008, אז בנק ישראל לא התערב כלל בשוק המט"ח, או, שהצורך בהתערבות בנק ישראל יתעורר רק במקרים נדירים, בנסיבות חריגות במיוחד".

 

גם בחדרי העסקאות צופים שבטווח הארוך הדולר ישוב לרמה שמעל לארבעה שקלים וכי לא נראה התייצבות של הדולר על רמה חדשה - נמוכה יותר. "בסקירות שלנו הוא חוזר לרמות יותר נורמליות", אומר עוזי לוי. "יהיו לחצים אבל ללא ספק האותות מארה"ב מעידים על התאוששות של הכלכלה שתתמוך בהעלאת הריבית ובהתחזקות הדולר".

 

מאז תחילת המשבר הכלכלי הנוכחי, המורגש ביתר שאת במקור התפשטותו - הכלכלה האמריקנית, נשמעו קולות המדברים על תום עידן הדולר. כמה מהכלכלות מהגדולות בעולם, מערערות על ההגמוניה של הדולר כמטבע העולמי ומדגישות את הצורך בהחלפתו במטבע חדש.

 

"יש הצופים כי יתכן שגם בסין יצמצמו את יתרות המט"ח ואולי יהיה מעבר לאירו אבל מכאן לא רואים דרמה כזאת", אומר לוי. "מהלך כזה אגרסיבי יתרחש לאורך פרק זמן ארוך וייקח לו עשרות שנים להתממש. כרגע זו בעיקר יוזמה פוליטית שלא תבשיל תוך שנה-שנתיים וגם לא תוך עשר שנים. עד שזה יקרה הכלכלה האמריקנית כבר תתחזק ואיתה גם הדולר".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ממשיך לרדת - הדולר
צילום: index open
מה יעשה פישר?
צילום: פלאש 90
מומלצים