שתף קטע נבחר

עלו ברשת: די לזובור הצה"לי

קבוצת הורים הקוראת לשבור את קשר השתיקה ומצד שני - מעשי גבורה, ללמוד אנגלית מלוכלכת, מצלמה מקרטון, בעיות זוגיות אצל חתולים, הצילו את הקולות ועוד אתרים וסרטונים מצחיקים

פייבוריט: תגבירו תגבירו

מיזם "הצילו את הקולות שלנו" של ה-BBC הוא אחד הדברים ששידור ציבורי ראוי לשמו צריך לעשות (בעיקר כשמדובר בגוף הפועל מטעמה של האימפריה הבריטית): לבנות מאגר צלילים וקולות עולמי ובינלאומי, שמטרתו לתעד ולשמר שפות נכחדות למשל, והוא נעזר בגולשים ובכלים מקוונים על מנת להשיג את המטרה. באתר ניתן להאזין לקולות על פי מיקומם על גבי מפת העולם, לגלות כיצד נשמעים החיים בערים רחוקות והכי חשוב: להקליט את הצלילים שאתם עצמכם שומעים כל יום ולשלוח אותם לאנשי האתר, כדי שיגיעו לכל קצוות הגלובוס.

 

שימושון

סבלנות - מבחינת הישראלים, האייפון דומה מאוד לשלום: רבים מייחלים לו, מאמינים להבטחות שבקרוב הוא יגיע ומפנטזים על איכות החיים שלה יזכו כשהרגע יתגשם. לחלקם

יש בו עניין עסקי, משום הטלפון הסלולרי של אפל טומן בחובו פוטנציאל הכנסות למפתחים.

 

אתר iLoop, ביתה של עמותה שמאגדת את מפתחי האייפון והמק בישראל, יכול להיות מקום טוב להעביר בו את הזמן עד שהמכשיר יעלה ארצה. באתר אפשר למצוא פורום, מדריכי פיתוח ואפשרות לקחת חלק בתחרות פיתוח אפליקציות נושאת פרסים.

 

פמיניזם - מש"י היא מעין עמותה בה חברות מספר נשים מטירת הכרמל, שחרתו על דגלן לקדם את הנשים שחיות בעיר. לא בטוח שהדרך להעצמה נשית עוברת דרך רשימת קישורים וטיפים לארגון הבית, אבל שאר הגולשים מוזמנים ליהנות מן ההפקר ולגלות את נפלאות החומץ (שלח: אלי טובולסקי)

 

מה נשים רוצות - יצרנית הרום DonQ השיקה אתר בו מרוכזים צמדי שאלות ותשובות, שהמשותף להם הוא המשיבות: כולן נשים, שמביעות את דעתן על הרגלים גבריים בעיקרם, כמו המשקה הראוי, קצב ההתקדמות הרצוי בפגישה ראשונה ועוד ועוד.

 

תנו יד - פוקר אמנם נחשב בעיני חלק מהציבור כצעד הראשון בדרך אל האבדון, אבל מדובר במשחק קלפים שמצריך מחשבה, מיומנות, תכנון אסטרטגיה וכמובן עורמה וקור רוח. אתר "קלפן פוקר" מנסה להעביר את המסר הזה באמצעות גישה דידקטית לתחביב הפופולרי, ואפשר למצוא בו הסברים על אודות סוגי המשחק השונים - טקסס הולדם, אומהה ואחרים - וכן מילון מונחים, מדריכים למתחילים, טיפים למקצוענים ואפילו סקירת אתרים רלוונטיים, שמאפשרים ליישם את הידע שרכשתם.

 

לשון - זו אולי לא הדרך הכי מנומסת ללמוד אנגלית, אבל אתר the fucking word of the day מציע לכם לרכוש שליטה בשפה ולהעשיר את אוצר המילים שלכם באמצעות קונוטציות מעולם הסקס, הסמים והקללות. בכל יום מתפרסמת באתר מילה באנגלית, שכוללת הוראות הגיה, הסברים ומשפט שממחיש כיצד אפשר לשלב אותה בדיבור הכי יומיומי שיש.

 

עוד אתרים שימושיים

שירות צבאי - זובור הוא מנהג צבאי שלא ברור מה הוא יותר: מקובל או נלוז. קבוצת אזרחים החליטו לשים קץ להתנהלות הזו, ומבקשים מחיילים ובני משפחותיהם לדווח על מקרי ההתעללות הללו - לצה"ל או להם (דיסקרטיות מובטחת). במילים אחרות: "חובה לומר די, חובה לדווח ולשבור את קשר השתיקה!".

 

אחרי - אתר "הגבורה" הוא מאגר ישראלי בכל רמ"ח איבריו, שכולל את הרשימה המלאה בהחלט של כל מקבלי העיטורים והצל"שים מכל מלחמות ישראל. נכון שהקונספט עצמו מדכדך משהו, אבל האתר הוותיק הזה עשיר במידע, בנוי ביעילות ונוח לתפעול (שלח: עמית בריינר)

 

שם טוב - המסחר בשמות מתחם כבר מזמן איבד את זוהרו (וריווחיותו), אבל הדומיינרים, אותם יזמים שקונים דומיינים לצורך מכירתם לאחרים, חיים ונושמים. אחד מהם הוא ארבל עריף, דומיינר ישראלי, שמתגורר בארה"ב, והקים בלוג שמוקדש כולו לעיסוק שלו. בבלוג ניתן למצוא חדשות ועדכונים בתחום, כמו גם לוח קניה ומכירה ואפילו מדריך למתחילים.

 

זה רעיון - Quircky הוא מיזם מקוון שאי אפשר שלא להתאהב בו: זוהי רשת חברתית לממציאים, שמזמינה בעלי רעיונות להעלות אליה את פרי מוחם הקודח, ואם מספיק אנשים ימצאו אותם מעניינים ויעניקו להם דירוג גבוה - להפוך אותם למציאות, לייצר ולמכור אותם באמצעות האתר.

 

לפני שתמהרו לאבק תוכניות מצהיבות או שרבוטים של מטהר אוויר משולב במאפרה חשמלית, שימו לב שפרסום רעיון עולה 99 דולרים, שמטרתם לסנן את ההזוי מן השפוי. אם המוצר שלכם יוצע למכירה אנשי האתר יחלקו איתכם חלק מן הרווחים. ודבר אחרון: יש שם כמה מוצרים מעניינים למדי (בתמחור תחרותי), ושווה לסקור את ההיצע גם אם אתם "סתם" צרכנים פסיביים.

 

ערוץ מהונדס - Engineering TV הוא גן עדן למהנדסים מסוגים שונים; מדובר באתר וידאו ייעודי, בעל אוריינטציה טכנית לעילא, ומציע לצפות במאות תוכניות רלוונטיות. הניווט מתבצע על פי תחומים (תוכנה, חשמל, רפואה וכיוצא באלה), ובין השאר תמצאו שם חדשות, סקירות מוצרים, מדריכים, ראיונות, מאחורי הקלעים ואפילו תוכן גולשים.

 

הבליינים - Goby הוא מנוע חיפוש שגורם לנו לקנא בשוהים בארה"ב: הוא מאפשר למצוא אירועים, בילויים, הופעות ואפילו מקומות לינה ברחבי צפון אמריקה באמצעות מנגנון נוח, חכם ומעוצב לעילא. מקלידים פעילות (או בוחרים מרשימה מוכנה), בוחרים מיקום במפה ותאריך רצוי ומקבלים רשימה פרטנית ויעילה של הפניות והמלצות, שמבוססת על מאגרים מקוונים אחרים.

 

אתר בדקה - רוצים לפרסם משהו ברשת ואין לכם אתר או סבלנות להירשם לרשת חברתית? היעזרו בשירות של אתר Posterous, שמזמין כל אחד לשלוח אליו מייל עם מה שתרצו להעלות (תמונות, סרטונים, מסמכים ושאר קבצים דיגיטליים), ולקבל בחזרה כתובת ייעודית בלי תשלום ובלי מחויבות. אגב, לא מדובר באתר למתחילים בלבד; Posterous מציע להקל גם על חייהם של משתמשים מתקדמים ובעלי נוכחות מקוונת עשירה.

 

מנה אחרונה

יד אלוהים - עיריית ליברפול, ה-BBC ו-FACT (מכון לאמנות וטכנולוגיה) חברו יחדיו ליצירת מיצג יוצא דופן: מסך ענק, שתלוי בלב העיר ומשלב בין וידאו לבין Augmented Reality, תחום שמתפתח במהירות ומאפשר לשלב ייצוגים של המציאות באופן וירטואלי ובזמן אמת. בסרטון שמתעד את המיצג ניתן לראות למשל את האנשים שעומדים מולו, כשיד ענקית עושה בהם כרצונה - מזיזה, מלטפת וכדומה. כמובן שיש כאן גם משל על מקומו של האדם בעולם, אבל אפשר להתעלם מהמשמעויות הפילוסופיות וליהנות מהיצירה עצמה.

 

מממ-עניין - ועוד פרויקט אמנות ציבורי, הפעם של קבוצת Platform21 ההולנדית, הציע למבקרים ליהנות מיתרונותיה הברורים של "מכונת ארוחת הבוקר", רעיון עתידני של מעצב ואמן יפניים. השניים איפשרו למבקרים לקחת חלק בבניה והזמינו אותם לטעום את הפירות (או הטוסטים והחביתות במקרה הזה). הסרטון שמתעד את התהליך אמנם מקוריין בהולנדית, אבל הוא שווה צפיה.

 

בהילוך מהיר - האמן קיל ג'ונסון מתעד את תהליך בניית מצלמת הקרטון גדולת המימדים שלו, שכוללת שתי עדשות ובשלב מאוחר יותר הפכה מפסל למצלמת pinhole אמיתית לגמרי. את הצילומים המפתיעים שהופקו באמצעותה תמצאו בלינק בעמוד הסרטון (השווה כשלעצמו).

 

דור הולך ודור בא - פוסטר גדל מימדים, שממפה את האבולוציה של הטלפונים הסלולריים משנת 1982 ועד 2006. למכורים בלבד. ובאותו עניין: במגזין Wired מציגים גלריית צילומים מעניינת, שמציגה קונספטים עיצוביים וטכניים מלהיבים למדי לטלפונים הניידים של העתיד.

פוסטר

קונספטים

 

בוקר בא - Good Morning הוא ניסוי ויזואליזציה מעניין וחסר כל תכלית, שרקח האמן הקנדי ג'ר ת'ורפ, שמציג מתי קמים משתמשי טוויטר. ת'ורפ ריכז את טוויטי ה"בוקר טוב" שלהם על פי מיקום ומציג את הממצאים בסרטון חביב וסובב עולם. בבלוג שלו אפשר למצוא הסברים ומקרא.

 

צלילים מן העבר - בארכיון המקוון של Thomas Edison National Historical Park ניתן להאזין (או להוריד) מבחר הקלטות מקוריות, שביצע הממציא המהולל בין השנים 1888-1929. האסופה ההיסטורית הזו כוללת בעיקר הקלטות של מוזיקה פופולרית מאותם ימים, אבל אפשר למצוא שם גם נאומים, מערכונים, פסקולים ואפילו שיעורים. הקבצים מסודרים על פי ז'אנרים ולצידם מופיעים פריטי טריוויה על האיש ועבודתו.

 

הומור שבדי - קוראים קבועים של המדור בוודאי זוכרים את Ikea Heights, טלנובלת מופת שצולמה בהיחבא בסניף של יצרנית הרהיטים. הבלוגר דניאל רבנר מציג את הגירסה התאגידית שלה, Easy to Assemble, שמופקת על ידי החברה ומשמשת כסרטון פרסומת שנון, מעניין ושווה צפיה.

 

זהירות רק לא ליפול - Bloxorz הוא משחק ממכר לחלוטין, שדורש מכם לקלוע את הקוביה בחור בלי לשמוט אותה מעבר לגבולות המשטח. הכינו את מקשי החיצים (שלחה: נועה בן שבת)

 

סטרילי - מכירים את הנזיפה החינוכית שלא נס ליחה "לך נקה את הפה בסבון"? הבחור הזה לקח אותה צעד או שלושה קדימה (שלח: עמית פל)

 

מיאאווו - זוגיות זה קשה, לא רק לבני אדם, גם לחתולים. תמלול דמיוני-אך-הגיוני של ריב חתולים (שלחה: דפנה טלמון) 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
די לזובור. טירונים בצה"ל (אילוסטרציה)
צילום: שאול גולן
מומלצים