שתף קטע נבחר

חברות המים של עמיעד ובית זרע בדרך למיזוג

השתיים התקשרו במסמך עקרונות למיזוג באמצעות הקצאת מניות ותשלום במזומן. מחזור המכירות המשותף צפוי להסתכם בכ-100 מיליון דולר לשנה, בהנחה שהמיזוג ייצא לפועל

עסקת מיזוג גדולה בתעשייה הקבוצית בתחום תעשיית המסננים לתעשיית מים. עמיעד מערכות סינון, הנסחרת בבורסת ה-AIM בלונדון לפי שווי שוק של כ-30.9 מיליון ליש"ט, וארקל סינון, הנשלטת על ידי קיבוץ בית זרע (כ-70%) וברמד (30%) התקשרו במסמך עקרונות למיזוג, הכפוף למספר תנאים.

 

שתי החברות ממוקמות בצפון הארץ ומפתחות, מייצרות ומשווקות פתרונות סינון לארץ ולעולם. "מדובר בארוע היסטורי המאפשר מיזוג בין שתי חברות שהתחרו זו בזו במשך שנים", אומר מנכ"ל עמיעד מערכות סינון, אריק דיין. "מבחינה עסקית, הטכנולוגיות של שתי החברות משלימות זו את זו, ושתי החברות פועלות בשווקים דומים ומשלימים, כאשר מעל 95% מתוצרתן מיועד לייצוא", הוסיף.  

 

"המטרה: התמודדות עם החובות של בית זרע"

עמיעד מפתחת, מיצרת ומשווקת מערכות טכנולוגיות לסינון וטיפול במים עבור מערכות תעשיות ומוניציפליות בארץ ובעולם. בעל השליטה בחברה הוא קיבוץ עמיעד (53%) ו-23% נוספים מוחזקים על ידי ויולה פרייווט אקוויטי, בה שותפים סמי תותח, יונתן קולבר, אסנת רונן והראל בין און. ויולה רכשה את אחזקותיה בעמיעד בתחילת השנה מחברת ההשקעות האיסלנדית Atorka Group. שאר מניות עמיעד מוחזקות בידי הציבור.

  

עמיעד נסחרת בבורסת לונדון מאז דצמבר 2005. את המחצית הראשונה של 2009 סיכמה עם הכנסות בגובה של 36.8 מיליון דולר, בדומה למחצית המקבילה אשתקד. בשורה התחתונה רשמה עמיעד רווח נקי של 3.6 מיליון דולר לבעלי המניות של החברה. בנוסף, חילקה דיבידנד בגובה של 3.5 סנט למניה.

 

ארקל מייצרת מסנני מים לשוק החקלאי והתעשייתי. במפעל בישראל מועסקים כ-180 עובדים, ובחברה הבת בארצות הברית וגם בסין, כ-40 עובדים נוספים. "המטרה המרכזית של העסקה היא התמודדות עם החובות הרובצים היום על בית זרע", אומר יו"ר קיבוץ בית זרע, רן רונן. "אנו מעוניינים לאפשר לקיבוץ להמשיך להתנהל בכבוד ולספק פנסיה למבוגרי הקיבוץ. לפנינו דרך מורכבת, הוצלחת המיזוג תלויה במהירות הפעולה של כל הגורמים המעורבים בתהליך". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יסננו מים יחד
צילום: לוי בייזרמן
מומלצים