שתף קטע נבחר

קרם וסבון אורגניים: יתרון בריאותי או טרנד יקר?

הקרמים והסבונים האורגניים ממלאים את מדפי הקוסמטיקה. האם יש יתרונות בריאותיים לשימוש בקרם אורגני, או שמא מדובר רק באופנה שאפשר לחכות שתחלוף? מומחי קוסמטיקה מסבירים

טרם הספקנו להימלך בדעתנו אם מוטב לאכול ירקות אורגניים או שמא מדובר באופנה חסרת ביסוס, והנה גם בתי המרקחת והתמרוקיות מאתגרים את רמת החרדה שלנו ומציבים על מדפיהם קרם פנים, דאודורנט ושמפו שעליהם מתנוססת המילה "אורגני".

 

"כשמומחי כתב העת המקצועי קוסמטיק ניוז הצהירו על הקוסמטיקה האורגנית כעל אחד משלושת הטרנדים המובילים בתחום הקוסמטיקה", אומרת גליה תורן־חן, יועצת מגמות בקוסמטיקה, "ניתנה דחיפה לשוק, מה שהביא לפיתוחים חדשים ולהקמת חברות". חברות בינלאומיות כמו ד"ר האושקה, נייטשר'ז גייט וד"ר ברונר וחברות ישראליות שכבשו לעצמן מקום ייחודי בשוק העולמי, כמו אורגניקס, ספרינג ו־BUTAI, חרתו על דגלן את הסמל האורגני. אפילו חברות קוסמטיקה קלאסיות כמו ג'יג'י, ל'אוקסיטן או לוריאל מיהרו לרכוש להן חברות בת אורגניות כדי להיכנס לשוק. האם כדאי גם לנו לאמץ את הטרנד, או להשאיר אותו לאלה שקונים תחתוני במבוק ומזון אורגני לחיית המחמד?

 

הכי טהור שיש

ההבדל בין קרמים אורגניים לרגילים ולטבעיים מתמצה בכך שהאורגניים מופקים מצמחים שגודלו בלי שימוש בחומרי ריסוס והורמונים. היות שהיצרנים האורגניים מכפיפים את עצמם לחברות תקינה כמו Ecocert ,Na-True או Demeter, כמות החומרים הסינתטיים המוצאים אליהם את דרכם קטנה בהרבה מזו שיש במוצרים הטבעיים. במילים אחרות, אנשים שחוששים למרוח על גופם חומרים "חשודים" יכולים להרגיש רגועים יותר כשהם קונים מוצר אורגני מפוקח. יש סיכוי קטן בהרבה שמוצר כזה יכיל תוצרי לוואי של נפט או, לא עלינו, חומרים שיצא להם שם רע – כמו פאראבנים או מקציפים מסוג SLS. כמו כן, ייצור המוצרים האורגניים נאמן לרוח ערכי שימור הסביבה, כשבתהליך הפיתוח לא נפגעים בעלי חיים וגם האריזות שבהן נמכר המוצר ניתנות למיחזור.

 

האם אורגני בריא יותר?

אבל האם העובדה שהחוחובה בקרם האורגני חפה מכל ריסוס הופכת את הקרם שיוצר ממנה לבריא יותר? ד"ר עקיבא טרטנר, מנהל שירות העור האמבולטורי במרכז הרפואי רבין, סבור שלא. "ריכוזי הספיגה של חומרי הקוסמטיקה בדם

 נמוכים ביותר. כלומר גם אם הקרם מכיל חומרים חשודים הרי שאין בכך כדי לפגוע בבריאותנו".

 

"אין שום סיבה להניח שחומרים שהופקו מהטבע בריאים יותר מחומרים שיצאו מהמעבדה", מוסיפה ד"ר שלומית הלחמי, רופאת עור בכירה במרכז הרפואי רבין. "לכן אין לעשות את ההיקש האוטומטי שמוצר מהטבע הוא בהכרח בריא יותר – וכל שכן אינו מסוכן".

 

ליבנה לבקוביץ', מנכ"לית ניאוטק - קבוצת קורדן, המתמחה בפיתוח מוצרים לטיפול בעור שחלקם טבעיים וחלקם סינתטיים, סבורה גם היא שכמות הריסוס על הצמחים שמהן מופקות התמציות אינה בעלת משמעות לבריאות המשתמש. "במובן זה", היא אומרת, "אכן מדובר באופנה. עם זאת, המודעות הגוברת של הצרכנים בנוגע לבריאות המוצרים אינה בגדר אופנה אלא בהחלט בגדר מגמה חיובית ורצינית, שמובילה את היצרנים לבדוק את עצמם ומקדמת פיתוח מוצרים בריאים וידידותיים יותר לסביבה".


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טרנד, או יישאר? אילוסטרציה
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים