דיווח: סעודיה מתקשה להביס את המורדים מתימן
לפי רשת "אל ערביה", המורדים השיעים עדיין שולטים בכמה מאחזים בסעודיה ומשתמשים בתכסיסים כדי להטעות את החיילים הסעודים - שיצאו למבצע אחרון נגדם
למרות שהודיעו שהדפו את המורדים השיעים חזרה לתימן, עדיין יש כמה כיסי התנגדות של אנשי המיליציה השיעית הרדיקלית במדינה. הצבא הסעודי הפעיל יחידת צנחנים באזורים בהם הוא מעריך כי הם פועלים - כך מסרו הערב (יום א') מקורות העוקבים אחר הלחימה לרשת "אל-ערביה".
לפי הדיווח, ההערכה הגוברת היא שבשליטת אנשי המיליציה נותרו מספר מאחזים - בהם לוחמים צעירים. הם עושים שימוש בנשק מתקדם ובכזה שלא נראה בידם בשנים האחרונות, בין היתר בנשק נגד טנקים. הדבר מחזק את ההערכה כי הם מקבלים סיוע בנשק "מן האיכות הגבוה ביותר", למרות הלחימה הקשה בה הם נתונים נגד צבא סעודיה וצבא תימן.

חיילים סעודים באזור הקרבות (צילום: AFP)
המקורות מסרו עוד כי אנשי המיליציה הרדיקלית, שהוקמה באמצע שנות ה-80' על-ידי איש הדת בדר א-דין אל-חות'י, עושים שימוש באמצעים ובתכסיסים שונים, כדי להונות את מערך התצפיות של צבא סעודיה, ואת מערך הצלפים הסעודי.
בין היתר, עושים המורדים שימוש בחיות וקושרים אליהן "אמצעים מפיצי אור", כדי להטעות את התצפיות ולהתחמק בחסות החשיכה. במקביל, הזהירו מפקדי דרג השדה בצבא סעודיה את החיילים מפני היכולות הגבוהות של הצלפים מקרב המורדים,
וכן מן האפשרות כי יעשו שימוש בכלי הנשק המתקדמים שברשותם. להערכתם, אותם מורדים עברו אימונים צבאיים מתקדמים, דבר שהביא לשיפור ביכולותיהם. יצויין בהקשר זה כי לאחרונה טענה תימן שחשפה משלוח נשק ששלחה איראן לידי המילציה הרדיקלית.
במקביל, מדווחת רשת אל-ערביה מפי מקורות העוקבים אחר הנעשה, כי אנשי אל-קאעידה חדרו אף הם לאזור בו מתחוללים הקרבות בין אנשי המיליציה לצבא הסעודי. על-פי הדיווח, מעבירים אנשי אל-קאעידה את הטקטיקות שלהם לאנשי המיליציה הרדיקלית, כדי לסייע להם להסתתר, להסתנן או להימלט ממקומות שונים בחזית. בין היתר על-ידי לבשת בגדי נשים ושימוש באמצעים אחרים, דבר המאפשר להם לחדור מהקווים האחוריים של הצבא הסעודי ולפעול נגדו.