שתף קטע נבחר

עשרות בודדות בהפגנת השירה נגד הביומטרי

כמה עשרות, צעירים ברובם, התקבצו הערב מול קרית הממשלה בתל-אביב באירוע "משוררות נגד האח הגדול", שנועד למחות על הקמתו הצפויה של מאגר טביעות אצבע ותצלומי פנים של כל אזרחי ישראל

הערב (א') קיימה קבוצת "גרילה תרבות" ערב הקראת שירה במחאה על המאגר הביומטרי המוצע, מול קריית הממשלה בתל-אביב. עשרות המתנגדים לחוק הגיעו גם להפגנה זו בצומת הרחובות קפלן ודרך בגין, שעות ספורות לאחר הפגנת נכי צה"ל בסמוך.

 

"המאגר הוא ניצחון לטרור", צעק אל תוך המגפון יהושע סימון, מנחה האירוע המאולתר בעוד מולו עומדת על אי תנועה ניידת משטרה בודדת, ובה זוג שוטרים שצפו בחוסר עניין בהתקהלות האנשים, צעירים ברובם, מול משרדי קרית הממשלה.

 

הפעילים ערכו "טקס" קצר במהלכו, הניפו את אצבעות כף היד, והקדישו כל אחת מהן לבעל תפקיד אחר הקשור לחוק, למעט הזרת:

 

ראשית, הרימו את האגודל והקדישו אותה לראש הממשלה, במחאה על טביעת האצבע (אותה לוקחים מהאגודל) שיהיה על האזרחים לתת. ערן הדס, מגרילה תרבות, אמר: "אדוני ראש הממשלה אני רוצה שתבקש מילדייך לחפש בגוגל "מאגר משרד הפנים". שם תמצא כבר עכשיו את המאגר הנוכחי, עדיין ללא נתונים ביומטריים. מחר אתה עומד לאפשר לנתונים הביומטריים של מדינה שלמה לדלוף לרשת".

 

"שטרית, המאגר כבר דלף"

את האצבע המורה הפנו המפגינים לשר אלי ישי, שר הפנים המופקד על הטיפול בהצעת החוק מטעם משרדו. הדס: "אנו מכירים לך תודה על פעילותך למען השכבות החלשות, אבל חוק זה יפגע בשכבות החלשות. החוק יצור רשימות שחורות, ויקשה על אנשים לצאת ממעגל הקשיים".

 

את האצבע המשולשת, הפנו לחבר הכנסת ויוזם החוק כשר הפנים לשעבר, מאיר שטרית: "אתה יכול לטעון שהמאגר לא ידלוף. הוא כבר דלף, בגירסתו הלא ביומטרית, ואתה יכול להחזיר את ההצעה לוועדה, ולדון בה בצורה רצינית, שקולה, הגיונית – כפי שהדמוקרטיה מצפה מהצעת החוק", הוסיף הדס.

 

את האצבעות הנוספות הניפו המפגינים "לכבוד" אהוד ברק ועו"ד שמעון מזרחי, לציון דליפת הסוד של פרשת מוני פנאן.

  

רקע

חוק שילוב מידע ביומטרי בתעודות זהות ומסמכי נסיעה, מציע בנוסף להפקת תעודות זהות חכמות בעלות שבב אשר יכיל סריקת טביעת אצבע ואת תמונת הפנים של כל אזרח, גם הקמת מאגר יחיד שיחזיק את הנתונים הרגישים הללו של כל אזרחי המדינה.

 

הצעת החוק ממתינה על שולחן הכנסת מאז תחילת המושב הנוכחי, אך טרם הועלתה להצבעה במליאה לקריאה שניה ושלישית. במקביל, נמשכות פעילויות המחאה וההתנגדות לחוק, שהדעות נגדו מגיעות ממדענים, מומחי אבטחת מידע מהארץ והעולם וכן בלוגרים ופעילים חברתיים.

 

רוצים לדעת עוד על חוק המאגר הביומטרי? לסיקור המלא

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך ההפגנה
צילום: אילנה בורדו
מומלצים