שתף קטע נבחר

מרק תאילנדי נפלא, בלי שומן

איילת הירשמן מציעה מתכון למרק עוף חמצמץ-חריף, משביע, טעים ודל שומן. הוא יתאים לימים של דיאטה בלי לוותר על טעם עשיר. ואם לא די בכל אלה, הוא גם עשיר בחלבונים, פחמימות וירקות כך שיש לכם ארוחה שלמה במנה אחת טעימה ומשביעה

אוכל טעים, מאוד, אבל שיהיה בו מעט שומן - זה מה שאני רוצה בימים (האכזריים, אני חייבת להודות) שבהם אני עושה דיאטה. מרק העוף התאילנדי הזה שייך לקבוצה מובחרת של מאכלים שאני שומרת לזמנים כאלה, שבהם אני צריכה קצת פחות אחוזי שומן באוכל שלי. ושיהיה ברור: מעט שומן לא אומר מעט טעם. דווקא היעדר שומן בתבשילים צריך לגבות בהרבה טעמים חזקים, וזה בדיוק מה שקורה כאן: ג'ינג'ר ולמון גראס, כוסברה וקארי ירוק, ועוף שמבשלים עם העצמות, כדי לקבל, ומהר יחסית, מרק מפתה בטעם עמוק. ולא רק מרק - יש בו חלבונים, ויש בו פחמימות ויש בו ירקות, כך שהוא בהחלט עונה על הצורך הנכסף תמיד: ארוחה, טעימה כל כך ובלתי-משמינה, בקערה אחת.

 

המתכון שמופיע בהמשך יסתכם במרק חריף-חמצמץ למדי, ואני פשוט מטורפת עליו ככה, כמו שהוא. אם אתם לא בענייני חריפות, אפשר להפחית את כמות הפלפל החריף, או לוותר עליו בכלל. גם משחת הקארי התאילנדי הירוקה עשוייה להיות חריפה למדי, ואם תשמיטו אותה המרק עדיין יהיה טעים, אבל משהו מהעומק שלה יחסר בו. במקומה אפשר להוסיף למרק עלי קפיר ליים מיובשים, שקל להשיג היום בחנויות למוצרי מזרח אסיה וגם בסופרים רבים. הקפיר ליים הוא חלק מתערובת הקארי המוכנה, אך גם כשהוא מופיע בנפרד טעמו המבושם לא דומה לשום דבר אחר.

ולמרות, ואולי בזכות, ההקפדה הנחרצת על מיעוט שומנים במרק, אפשר, בהגשה, להוסיף טיפה או שתיים של שמן צ'ילי מלמעלה. ואפשר גם לא, ועדיין יהיה טוב.

 

מרק עוף תאילנדי בלי שומן

6 מנות

המרכיבים

3 גבעולי למון גראס

3 רגלי עוף ו-3 כרעיי עוף, בלי השומן (אפשר לבקש מהקצב שיעשה את זה בשבילכם) 

1 צרור כוסברה

6 גבעולי בצל ירוק

אפשרות חריפה אבל מלאה בטעם: 1/2 כפית או לפי הטעם מחית קארי תאילנדי ירוקה (להשיג בחנויות למוצרי המזרח הרחוק ובחלק מרשתות השיווק)

1/2 פלפלון חריף, קצוץ גס, ללא הגרעינים

פיסת שורש ג'ינג'ר באורך 6-5 ס"מ

מלח, פלפל שחור

כמה טיפות מיץ לימון טרי

להגשה

אטריות אורז או שעועית דקות, מוכנות לפי הוראות היצרן

בצל ירוק קצוץ דק

עלי כוסברה טריים

מיץ לימון טרי

אפשרות, שיש בה בכל זאת טיפה שומן: כמה טיפות שמן צ'ילי

 

ההכנה

1. מניחים את הלמון גראס על משטח עבודה ומכים את הגבעולים קצת, אפשר במערוך או בקת של סכין כבדה, כדי לשחרר ממנו טעמים. חוצים את גבעולי הלמון גראס ומניחים בסיר.

 

2. מוסיפים לסיר את כל שאר המרכיבים, ומכסים במים כך שיגיעו רק לגובה המרכיבים ולא יותר. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית-גבוהה. מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים כך כחצי שעה, במהלכה מסירים בכף את הקצף העכור והשומן המצטבר על פני המרק (אבל רוב הסיכויים הם שלא יהיה הרבה ממנו, מפני שהעוף מתבשל ללא העור). המרק מוכן כשהעוף רך מאוד.

 

3. מסננים את המרק. קורעים את העוף לפיסות ומניחים בקעריות. מוסיפים את האטריות ויוצקים את המרק מלמעלה, מוסיפים את הכוסברה ואת הבצל הירוק, סוחטים מלמעלה מיץ לימון ואם רוצים, גם מעט שמן צ'ילי. מגישים מיד.

 

 


פורסם לראשונה 25/11/2009 10:04

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק בטעמים, אבל נטול שומן. מרק עוף תאילנדי.
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים