כנגד חמישה מנחים
הם מעצבנים, מעיקים, חוזרים על עצמם ומתעקשים לספק לנו הבטחות שווא ותובנות מיותרות: קבלו את חמשת מנחי הריאליטי שצריכים לצאת לחופשה מהסלון הפרטי שלנו, ומהר
הם שוהים על מסכינו עונות ארוכות וממושכות, רוויות בפרסומות, חסויות וכוכבי אינסטנט שהפציעו על המסך, בדרך כלל לרגע או שניים. גם אם תנסו לחמוק מהם לערוץ המתחרה, סביר להניח שלא תצליחו. במילים אחרות, מדובר באורחים קבועים בסלון ביתנו במשך רוב השנה. קבלו את מנחי הריאליטי שהיינו רוצים להוציא לחופשה, אפילו קצרה. האמת? גם להם זה לא יזיק.
מקום 5: ארז טל
האיש שבעבר הוביל את תוכניות הבידור המצליחות במחוזותינו הפך בשנים האחרונות לאחד הפרצופים המזוהים ביותר עם תוכניות הריאליטי בישראל.
הבעיה שלנו עם טל היא ההבטחות האינסופיות לפני, בזמן ואחרי מקבצי הפרסומות האינסופיים בתוכנית "האח הגדול", אותה הוא מגיש לצד אסי עזר.
"אחרי הפרסומות, מה שהולך לקרות זה... אתם יודעים מה? עזבו, אתם פשוט לא תאמינו מה הולך לקרות כאן"; "המודח הבא שלנו הוא... אתם יודעים מה? חכו ונגלה לכם אחרי הפרסומות" ועוד שלל אמירות דומות באופיין מלוות כל משדר שלו, שהופך בסיוע הפקת "האח הגדול" לכמעט בלתי ניתן לצליחה לכל אורכו. קצת חופשה, קצת פחות הבטחות באוויר, ואנחנו מבטיחים לחזור ולהיות נאמנים לך, ארז. ואם לא חופשה, מה עם איזה תוכנית חדשה וקצת יותר אינטליגנטית?
מקום 4: הילה נחשון
הילה היא הדוגמה הטובה ביותר שאפשר לתת ל"סייד קיק". לא באמת מנחה, לא באמת לא מנחה, לא באמת שם ולא באמת לא שם. עבודתה של נחשון ב"גרין רום" של "רוקדים עם כוכבים", המסתכמת בקריאות "איך היה?" נרגשות ובהפניה להקראת תוצאות השופטים, לא עוברת מסך, לא מעניינת ובטח שלא גורמת לרצות לשמוע את התוצאות מפי אלי מזרחי.

נחשון וקושניר עם דניס ופנינה. שומרת מסך אנמית (צילום: יוני המנחם)
נכון, השמלה והלוק השופע של נחשון תמיד נעימים למראה, אבל זה לא הכל. היינו מוותרים בקלות על הגשתה האנמית לטובת מנחה קצת יותר כריזמטית. ואגב, לשילוב הקטסטרופלי שלה עם קושניר נגיע כשנתייחס לגבר שלצדה.
מקום 3: גיא זוארץ
כאן יש מקום גם לפרגן. כי אחרי שתי עונות נוראיות מצד זוארץ, בעונה השלישית של "הישרדות" המנחה שבעבר היה ראוי למקום הראשון ברשימת ה"עופו לנו מהמסך", כמעט והמציא עצמו מחדש. זוארץ של העונה הפיליפינית החריפה לא מסתפק בקריאות "צאו לדרך!" ומיתן מעט את השימוש במילה "חברים".
במקום זה, בעונה הנוכחית נשבר - לראשונה בתוכנית - הדיסטנס המזויף עם המתמודדים.
ועם זאת, זוארץ עדיין שומר על קרירות מכונתית בהקראת ההצבעות במועצת השבט, עדיין לא מצליח להישמע מספיק אסרטיבי כשהוא צריך ולא ממש סוחף אחריו את הצופים במהלך המשימות. כבר אמרנו, הדיסטנס בגדול הולך ונשבר מפרק לפרק, וזה הכיוון הנכון. שמור על זה, גיא, ובפעם הבאה תוכל אפילו למצוא את דרכך החוצה מרשימות מסוג זה.
מקום 2: אבי קושניר
כאן אנחנו מגיעים לאחד האנשים המיותרים ביותר על מסכי הטלוויזיה, לא פחות. לא ברור מי חשב ב"רשת", ב"גיל הפקות" או בכלל שקושניר יכול להחזיק תוכנית ריאליטי. ועוד חמש עונות? באמת לא ברור.
ההגשה של קושניר כבדה, ובניגוד לעשייתו הבימתית - לא משעשעת בעליל. מעבר לכל אנחנו חייבים לומר מילה על הערותיו המיותרות בשלבי השיפוט, אלה שהוא טורח כעשר פעמים בתוכנית להעיר ולהיכנס בין השופטים למתמודדים.
אנחנו לא באמת רוצים לדעת מה יש לו להגיד על הוואלס של אורלי ויינרמן, או על הפסדובלה של מירה עוואד. בשביל זה יושבים בתוכנית שופטים שמקבלים לא מעט כסף על עבודותיהם, ובדיוק בשביל זה, קושניר היקר, לא אתה יושב בפאנל.
כן, לאלי מזרחי מותר לבקר בבוטות את המתרחש לנגד עיניו אם היתה זו קטסטרופה, מותר לגברי לוי להגיד שמיטל דוהן לא יודעת לזוז ולדנה פרנס לשפוט בחומרה את מייקל לואיס אם צריך (כן דנה, מותר לך). כל זאת, מבלי לשמוע הערה מיותרת מהמנחה. ועוד מילה: תגידו, מה הסיפור עם ההליכה שלו על הרחבה מול מצלמת הרחף?
ובמקום הראשון - הוא, היא, הוא... - צביקה הדר
ללא ספק, הכוכב הגדול מבין כל מנחי הריאליטי הישראלים וגם הוותיק מבין יושבי הרשימה שלנו. צביקה הדר, מנחה "כוכב נולד" על שבע עונותיה ו"נולד לרקוד" על כל גרסאותיה, באמת צריך חופש, ואין זו הפעם הראשונה שאנחנו קוראים לו לצאת קצת ולנוח.

הדר במרכז פאנל השופטים. מי שמך? (צילום: אבי חי)
הרי גם בעונה השמינית של "כוכב" נקבל אותו במלוא הדרו, כאילו מעולם לא ראינו אותו על המסך, הוא ימשיך להריץ דאחקות א-לה-קומדי-סטור עם צדי צרפתי, לצחוק על הז'רגון של דנה את מרגול ועל תל-אביביותו המוגזמת של אוחובסקי. ואם לא די בכך, הוא צפוי גם להמשיך ולשבת בפאנל השופטים של התוכנית, כאילו היה לפחות מלחין שבאמתחתו עשיריית אלבומי פלטינה (ולא, זה שאתה יודע לנגן בפסנתר אינו תירוץ מספק). טוב נו, לפחות את הבדיחות על חשבון צביקה פיק יחסכו מאיתנו שם ב"כוכב" בפעם הבאה, לאחר לכתו של המאסטרו מהפאנל.
_m.jpg)

