שתף קטע נבחר

חרדים מול דתיים בבני-ברק: מכות בבי"ס ושביתה

הקרב על מגרש הספורט בבית-הספר הדתי רק מחריף. "הם פורצים, מרביצים וצועקים עלינו 'נאצים", מספרים התלמידים. השבוע נטען שרב מהישיבה היכה ילד דתי, וגם מורות הותקפו. העירייה: תושבים מתלוננים על פגיעה בצביון השכונה

מגרש ספורט של בית ספר. במקום להיות מקום משחק לתלמידים, הוא הפך לזירת קרב אלים ומכוער בין ישיבה תיכונית לבית-ספר דתי לבנים בבני ברק. השבוע הגיע המאבק לשיא. החרדים הביאו נכה על כסא גלגלים למרכז המגרש. אחד התלמידים ניגש להזיזו, ובתגובה - לפי עדי ראייה - סטר לו רב מהישיבה. ועד ההורים החליט בתגובה להשבית את הלימודים. אבל זה לא עצר את האלימות.

 

העימות הטריטוריאלי בין התיכון "מעלות נריה" לישיבה החרדית תלמוד תורה "באר יהושע", שהוא למעשה מאבק על צביונה של השכונה, מתנהל כבר שנתיים. מגרש הספורט של בית הספר הדתי, בו לומדים מעל 200 תלמידים מכיתה ז' ועד י"ב, ממוקם בלב שכונה חרדית ברובה. בישיבה הסמוכה אין מגרש ספורט.


"אנחנו לא חרדים, אבל נגד שנאת חינם" (צילום: ירון ברנר)

 

בחופש הגדול שלפני שנתיים המגרש נהרס, ואנשי "מעלות נריה" טוענים שחרדים, תלמידי הישיבה, אחראים לכך. מרצפות נעקרו ושמן נשפך לאורכו ולרוחבו של המגרש, שיצא מכלל שימוש.

אחרי שנה שבמהלכה לבנים לא היה מגרש ספורט, עיריית בני ברק בנתה מתקן חדשו מגודר בעלות של כ-50 אלף שקלים.

 

יומיים בלבד לאחר שהושלם המגרש החדש, חרדים הרסו את הגדרות וריססו כתובות נאצה "נאצים" ו"פושעים" ואף ציירו צלבי קרס. מאז המגרש לא מגודר, מה שמאפשר לחרדים להיכנס ולהפריע לתלמידים לשחק. ואז פורצת האלימות.

 

השבוע גלשה המריבה פעמיים לעימותים חריפים. אחרי המקרה עם התלמיד שהוכה, בית הספר הושבת. הצוות החינוכי המשיך לבוא לבית הספר וביום שלישי השבוע, כאשר ישבו כמה מורות במגרש, הן הותקפו על-ידי חרדים.

 

"חילונים, אסור לכם להיות פה"

לדברי מנהל בית הספר, יהודה כהן, "מאז שהם באו עם דיסקים והרסו את הגדר, אנחנו מתחננים לעירייה שתתקן כדי שהתלמידים יוכלו לרדת ולשחק. תלמוד תורה משתלטים על המגרש שלנו והשיא היה בשבועות האחרונים. הם שולחים תלמידים במאות". 

 

יוסף אהרון, תלמיד כיתה י"א ב"מעלות נריה", סיפר שבכל הפסקה החרדים באים למגרש. "בהתחלה הם לא נכנסים לשטח שלנו. אבל כשהתלמיד האחרון עוזב הם מתחילים לקלל 'חילונים, אסור לכם להיות פה', 'נאצים' ומונעים מאיתנו לשחק. כבר תקופה ממושכת שזה המצב. כשהם מתחילים להרביץ לנו אנחנו עולים לגג וזורקים עליהם שקיות מים, אנחנו לא פראיירים".


מחאת החרדים, לפני תשעה חודשים (צילום: ירון ברנר)

 

לדבריו, "המורים נותנים לנו את הנשמה. בית הספר מעולה וכיף ללמוד שם. אבל אין לנו מגרש ואיפה להתפרק ולהפיג שיעמום".

 

אביו של יוסף, משה אהרון, הוא חבר ועד ההורים שהחליט על השבתת בית הספר. "בשנתיים האחרונות עושים לנו את המוות - מתנכלים ומתגרים בילדים שלנו", הוא טוען, ודורש גם הוא לגדר בהקדם את המגרש. "אנחנו אמנם לא חרדים אבל כן דתיים ולא רוצים שנאת חינם".

 

עיריית בני ברק: הגדר נוסרה על ידי מאן דהוא

מעיריית בני-ברק נמסר כי "מספר תלמידי בית הספר הצטמצם מאוד בשנים האחרונות, וכיום הוא מונה 200 תלמידים - מהם 140 תושבי רמת-גן ו-60 תושבי בני-ברק, שגם הם לא מהאזור. מנגד, מאות תלמידות חרדיות בכיתות הנמוכות של בית הספר היסודי המתגוררות באזור נאלצות ללכת ברגל לבית ספר מרוחק. יחד עם זאת, כדי לפעול ברוח טובה, בית הספר נשאר במקומו".

 

בעירייה הוסיפו כי "אין זה סוד שיש בעיה במגרש של בית הספר, ששכניו טוענים נגד רעש ופגיעה בצביון האזור, ואף בשבתות מגיעים תלמידים למגרש,

משחקים בו וגורמים להם פגיעה במנוחתם ובצביון השכונה. כמו-כן ישנן טענות קשות מצד הורי התלמוד-תורה, שבו כ-500 תלמידים ואין לו מגרש משחקים כלל".

 

ומה לגבי הגדר? "לפני פתיחת שנת הלימודים האחרונה התקינה העירייה גידור לבית הספר, אך בשל אי ההבנות בין בית הספר לשכנים, נוּסרה, לצערנו, הגדר על-ידי מאן דהוא. ראש העיר, הרב יעקב אשר, ומנהל אגף החינוך, מר יהונתן ספרא, יגיעו מחר לבית הספר וייפגשו עם ההנהלה והצוות למציאת פתרון".

 

מהישיבה תלמוד תורה "באר יהושע" טרם התקבלה תגובה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית הספר "מעלות נריה"
צילום: ירון ברנר
מומלצים