שתף קטע נבחר

קרם דה לה קרם: מרק כרשה ותפוחי אדמה

הוא עשיר, סמיך ויש לו טעם מעודן וממכר. הנה מתכון למרק קרמי של כרשה ותפוחי אדמה. הגישו עם לחם קלוי וקיבלתם ארוחה חורפית מושלמת

מרק כרשה ותפוחי אדמה

המרכיבים:

5 כרשות

2-3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

50 גרם חמאה

1 בצל בינוני, חתוך גס

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

מלח

פלפל שחור

2 עלי טימין טריים

1 מכל שמנת מתוקה 15%

לקישוט:

פרמזן

בצל ירוק קצוץ דק


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מנקים היטב את הכרשה וחותכים את החלק הלבן לטבעות.
  2. ממיסים את החמאה בסיר עמוק. מוסיפים את הבצל והכרשה ומאדים קלות.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה, ומכסים במים עד כדי כיסוי ועוד 2 ס"מ. מביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
  5. מוסיפים את המלח, הפלפל, הטימין ואגוז המוסקט. מערבבים היטב.
  6. בעזרת מעבד מזון ידני טוחנים את המרק, עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  7. יוצקים את השמנת לקערה ומוסיפים לה כוס מהמרק החם. מערבבים היטב.
  8. יוצקים את תערובת השמנת והמרק לתוך הסיר ומערבבים.
  9. יוצקים לקערות הגשה ומוסיפים לכל מנה גבינת פרמזן מגוררת ובצל ירוק.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים